История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Иван Костов

Мнениеот Drunken_Master » 02 окт 2020 07:47

Смит, по какъв начин се случи т.нар. "приватизация" ? Повечето от сделките бяха абсолютно скрити... Защо ли ?
СОМАТ и той ли беше "нерентабилен" ? Нефтохим ? БГА Балкан ?
Това, което стана в България и което Костов не казва и естествено никога няма да каже по отношение на т.н. "приватизация" и управлението му е следното: България бе съвсем планомерно и организирано разграбвана и съсипвана, като от нея само за последните 30 години бяха откраднати, респективно препрани десетки милиарди...
Т.н. "приватизация" в двете й фази - масова и касова бе само един от етапите на разграбването, макар и от най-големите ! И основната част от нея се проведе точно при твоят човек - Иван Костов. Помниш ли изказването на Жан Виденов още докато управляваше, че червените и сините, когато става дума за пари, постигат пълно единомислие, обяснява всичко. Какво значение има Иван Костов или Беров, или Софиянски. Дрън, дрън! Подмяната на "синята идея" беше тотална и от вътре и от вънка. Малкото хора, които устояха на изкушението, бяха елиминирани да не пречат на хиените. Знаеш кой беше елиминиран и защо беше елиминиран.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: История на България

Мнениеот pomiqrat » 02 окт 2020 11:30

Планирано или не е било планирано. Вземи се изясни със себе си :lol:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Оо

Мнениеот Drunken_Master » 02 окт 2020 12:36

pomiqrat написа:Планирано или не е било планирано. Вземи се изясни със себе си :lol:

Е, не съм очаквал мияч на кенефи, да зацепи, какво съм имал на предвид... ;)
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Иван Костов

Мнениеот Thsmith » 02 окт 2020 12:46

Drunken_Master написа:Смит, по какъв начин се случи т.нар. "приватизация" ? Повечето от сделките бяха абсолютно скрити... Защо ли ?
СОМАТ и той ли беше "нерентабилен" ? Нефтохим ? БГА Балкан ?
Това, което стана в България и което Костов не казва и естествено никога няма да каже по отношение на т.н. "приватизация" и управлението му е следното: България бе съвсем планомерно и организирано разграбвана и съсипвана, като от нея само за последните 30 години бяха откраднати, респективно препрани десетки милиарди...
Т.н. "приватизация" в двете й фази - масова и касова бе само един от етапите на разграбването, макар и от най-големите ! И основната част от нея се проведе точно при твоят човек - Иван Костов. Помниш ли изказването на Жан Виденов още докато управляваше, че червените и сините, когато става дума за пари, постигат пълно единомислие, обяснява всичко. Какво значение има Иван Костов или Беров, или Софиянски. Дрън, дрън! Подмяната на "синята идея" беше тотална и от вътре и от вънка. Малкото хора, които устояха на изкушението, бяха елиминирани да не пречат на хиените. Знаеш кой беше елиминиран и защо беше елиминиран.

Фалитът на "Балкан"

Честно казано, не зная защо една от най-абсурдните лъжи е и най-устойчива. Ще го кажа тук, ще го повторя и малко по-долу. Още през 1995 г. тогавашното правителство на БСП, оглавявано от Жан Виденов, направи един списък за предприятия за ликвидация. Не приватизация, а ликвидация. Това бяха тези над 70 големи компании, изначално нерентабилни и източвани години наред. Правителството на Костов взе политическо решение тези фирми да бъдат приватизирани въпреки икономическата логика, но в името на хората, работещи в тях. От всичките предприятия фалира САМО едно - "Балкан", и едно от години е на ръба - "Кремиковци". Всички други оцеляха. Така че не Костов, а БСП съсипа "Балкан", източвайки го години наред. През последните десет години от своето съществуване превозвачът гълташе по 20 милиона долара държавни помощи годишно и въпреки това имаше дълг от 100 милиона.

Горе долу, БДЖ днес е подобен тип предприятие. Гълта ежегодни субсидии, които държавата си позволява понеже самата тя не е на ръба на фалита и във състояние на хиперинфлация.

Що се отнася до цялостното състояние:

Според официалната статистика от 1995 г. собственият капитал на всички държавни предприятия е под 4 млрд. долара, а общият им финансов резултат е загуба от над 580 млн. на година. И това преди голямата криза от януари-февруари 1997 г. Така че отново не десницата, а БСП източи държавата, а предприятията, които правителството продаваше за по един долар, бяха в списъка за ликвидация и имаха дългове, често от стотици милиони.

---
Иначе да, приватизацията можеше да се изпълни по далеч по-добър начин, но Бай Иван направи това което можеше.
Примерно Пиночет се справя далеч по-добре, но при него няма 40-50 години история, а само 2-3 съсипване. И при него има крайно и окончателно решение преди пускането на цялата икономика на свободния пазар.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Оо

Мнениеот pomiqrat » 02 окт 2020 19:03

Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:Планирано или не е било планирано. Вземи се изясни със себе си :lol:

Е, не съм очаквал мияч на кенефи, да зацепи, какво съм имал на предвид... ;)

Първо сам трябва да си наясно със себе си, Диденце и като зацепиш какво имаш предвид и ние ще имаме. Второ г-н грамотност, "на предвид" може да съществува до микровълновата, докато затопляш шкембето. Може ли да имаш план или не можеш да имаш план, че не можем да те разберем? Или планове има, ако тезата съвпада с мнението ти и тогава непременно се превръща във факт?

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 окт 2020 19:23

pomiqrat написа:Мога ли да си продам 20-годишния Мерцедес, който не е виждал сервиз от 10 години за не жълти стотинки :mrgreen: Костов е виновен

В навечерието на приватизацията заводите ни не бяха 20-годишни мерцедеси, а 20-годишни москвичи. Рядко имаше западно оборудване и то на нивото 70-80 години като технология и елементна база. Затова втората работа на Приватизатора на нашия завод
бе модернизация на оборудването. Старото бе 30-40 години назад. Само ще припомня, че електролитните кондензатори по платките след 10-15 години заминават. А първата задача им бе излизане на европейския пазар. Животът ми мина с тези събития и е дразнещо някой да ми казва кое как е било.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 02 окт 2020 19:47

NOMER14 написа:
pomiqrat написа:Мога ли да си продам 20-годишния Мерцедес, който не е виждал сервиз от 10 години за не жълти стотинки :mrgreen: Костов е виновен

В навечерието на приватизацията заводите ни не бяха 20-годишни мерцедеси, а 20-годишни москвичи. Рядко имаше западно оборудване и то на нивото 70-80 години като технология и елементна база. Затова втората работа на Приватизатора на нашия завод
бе модернизация на оборудването. Старото бе 30-40 години назад. Само ще припомня, че електролитните кондензатори по платките след 10-15 години заминават. А първата задача им бе излизане на европейския пазар. Животът ми мина с тези събития и е дразнещо някой да ми казва кое как е било.

Лъжеш. Били сме технологична сила и СССР са ни давали завишени цени за продукцията, за да не може прогнилия капитализъм да се добере до нея. Ти си ходил два пъти в годината на почивка за по две седмици и си ял три кебапчета и бира за 47 стотинки. Сега Сорос ти плаща да облъчваш младите.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 окт 2020 19:58

Като ученик не съм ял кебапчета и пил бира, а съм брал лайка и събирал селскостопанска продукция, за да ходят други по морето.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Икономика

Мнениеот Drunken_Master » 02 окт 2020 20:38

От тия двамата не знам, кой е по-компетентният. Толкова изчетени книги лъхат и от двамата, че чак не се търпи. Иначе е хубаво, че се съпортват. Помиярчето най-накрая откри един, дето да е съгласен с неговото мнение. Това си е изключително постижение, наистина... Все пак това е човекът, който твърдеше, че турското робство ни е спасило от заличаване. Изключителни мислители има в тоя форум...
Само да задам два въпроса на Кройфа. Помиярчето няма нужда да отговаря, пича не прави разлика между "индивид" и "инвалид". Колко държави в света са произвеждали компютри през осемдесетте години и наясно ли си, че неконкурентноспособната продукция, която е пласирана единствено за СИВ е нещо напълно нормално за държава, която от скоро се индустриализирала ? Не знам, даваш ли си сметка, че говорим за населението на държава, която до преди двадесет години са ги яли въшките целогодишно ? И между другото е много забавно някакъв гражданин на майка България в 2020-та да говори, че едно време икономиката ни е била "стар Москвич". Щото деа знам, някак си ми се струва, че в момента икономиката ни не е "чистак, бърсак Порше". Може и да бъркам, ти ще кажеш... Гледам, че по всички икономически показатели сме кенефа на Европа. Но не знам, не знам...
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 02 окт 2020 21:22

Чистак-бърсак, г-н грамотност. Колко е плащала България да използва чужди технологии?

Върни се в “Свободна зона”