Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот moreto vn » 21 май 2022 23:13

Родината не е дупето на президента.
https://www.youtube.com/watch?v=dI47zqJiy7U

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 21 май 2022 23:27

moreto vn написа:Родината не е дупето на президента.
https://www.youtube.com/watch?v=dI47zqJiy7U

И реакцията им беше светкавична.

Руските власти обвиниха в престъпление фронтмена на ДДТ Юрий Шевчук за призив срещу Путин

Фрнотменът на една от най-популярните руски рок групи Юрий Шевчук е обвинен в „административно нарушение“ заради изявление срещу войната на Русия в Украйна.

"Родината не е да целуваш и да ближеш задн..а на президента. Родината е просяк, стара жена, която продава картофи на гарата. Това е родината", каза Шевчук по време на концерт в град Уфа.

В публикация в социалните мрежи продуцентът Радмир Усаев написа, че след концерта полицията се приближила до Шевчук и „първо искала да го задържи“, но след това го информирала, че му е повдигнато обвинение за неустановено престъпление. Според Усаев полицаите са "разговаряли" с Шевчук за "концерта, неговите цели и изявления, направени от Шевчук за войната и родината".

Това не е първото антивоенно изказване на Шевчук. Още в първия ден на руското нахлуване той написа, че това е "огромна трагедия, която лишава много от нас от бъдеще".

Кремъл въведе редица ограничения веднага след нахлуването на руските военни в Украйна. Думите „война“ или „инвазия“ са забранени. Медиите и хората бяха задължени да цитират само информация от официални правителствени източници.

От началото на войната руснаците са задържани и глобявани за нарушения от типа на това, че стоят на обществено място с надпис „Не убивай“.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 21 май 2022 23:53

ReBorn1982 написа:
bobonikolov написа:
ReBorn1982 написа:Русия не бръсне Хага за нищо, точно както прави и САЩ. Така че това им е последна грижа.

Те и сърбите не ги бръснаха за нищо, докато не ги засърбя небръснатото. Има начини, по които Русия може да бъде наказана в Хага. Ако трябва отделни военни ще изгорят, но някой накрая ще изгори ако искат пак след време да имат нормални търговски отношения с половината свят. Не могат вечно да карат с ината на Путин. А и той май вече е пътник. Като цяло винаги са действали така. Като опре ножа до окала почват да ближат задници, за да се спасят. Така са били и през ВСВ, когато молят Америка да им достави оборудване. После се правят на голямата работа и "забравят" да върнат борча. После през 1991-ва, когато умират от глад пак почват да правят мили очи да им пратят хуманитарна помощ. Сега пак са на вълна озъбване. Знаем ги отдавна техните номера. Пак ще дойде момента, когато ще умират от глад и ще търсят помощ от "прогнилия запад" да ги спасява и тогава ще са съгласни и майчиното мляко да си продадат.

С какви очи говориш за Хага, когато американските военнопрестъпници са имунизирани от преследване и съд от международния наказателен съд ??!

С очите на юрист. Имам юридическо образование от България и съм запознат с начина на работа на международните съдилища. Трибунала в Хага се задейства само тогава, когато има данни за извършени престъпления срещу човечеството - масови убийства в разрез с всявкакви закони (жертвите от война не се броят освен ако не е доказано, че са умишлено убити от определени хора чрез разстрел или масови екзекуции без съд и присъда, етнически прочиствания и т.н.) и започва процес срещу определени лица, а не цяла държава. За да отговоря на забележката ти - трибунала в Хага ще се задейства, само ако има доказателства, че определени американски лидери било то политици на ръководни постове или военни командири умишлено са умъртвили голям брой от хора за да заличат определена раса, етнос или народност или за които има други данни за престъпления срещу човечеството, изрично посочени в международните конвенции. Всичко останало са конспирации, каквито съм останал с впечатлението, че не обичаш да обсъждаш от разговорите ти с други членове на форума.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 21 май 2022 23:57

Тоя маймуняк Шешел нали го пуснаха щото щял да умира от рак на стомаха 2014г., а е още жив ? Я обратно при Ратко Младич и Караджич зад решетките !
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 май 2022 00:09

Правителството на САЩ не признава трибунала в Хага като съдебен орган.
С това трябваше да започнеш, юрист.
В Хага и готвач от ЮС арми , надрусан изнасилил и заклал афганистанка с пръст не могат да го пипнат.
Хайде кажи, че лъжа, моля те.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 22 май 2022 00:14

Бобо, трибуналът в Хага има забрана да разследва и съди американски военни престъпления. За това пиша.

После ми говорете от САЩ за "демокрация" и "върховенство на закона" ...

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 22 май 2022 00:18

Извади черно на бяло документ от Хага, където се забранява разследването на американски граждани за военни и всякакви други престъпления. Няма да те оставя на мира до съмване, докато не покажеш такъв. Чакам ! Не покажеш ли такъв, то официално те обявявам за долен ЛЪЖЕЦ и повече нямаш право да се изказваш по темата.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 22 май 2022 00:22

Документ няма, има факти - нито едно американско военно престъпление в, примерно, Ирак, Сърбия и Афганистан, не е разследвано и вкарано в Хага. Нито едно.

Ето ти конкретен пример - САЩ бомбардира болницата в Кундуз, загинаха невинни пациенти и лекари, включително от "Лекари без граници", питам те, къде е Хага ?.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 22 май 2022 00:23

bubka написа:
favaca8888 написа:Страхотно изказване на Андрей Райчев(макар да не съм му фен) вчера в Панорама!
"След като не харесвам Зеленски, защо автоматично ме слагате в лагера на Путин ?Аз не харесвам и него!"
Също така прави страхотен паралел между ковида и войната.Цялото му изказване тук :
https://www.youtube.com/watch?v=zSCo0oiYO1Q

след 16:50 мин

Страхотен анализ на Райчев.

"Украинците лъжат по цял ден, те само лъжат. Вземете случая с Мариупол. Ужасна, страшна трагедия, действително битка на живот и смърт...Какво ни разказа правителството в Киев - че те "евакуират" тези хора, ние гледахме как ги пленяват с очите си, а те ни разказват за евакуация. Това по цял ден е лъжа."

"Б.В: А Путинската пропаганда не лъже ли?...А.Р: Разбира се, че лъже. Ето виждате ли, вие влизате в капана на истеричния антипутинизъм, щом говоря против Зеленски, значи съм за Путин. Аз изобщо не съм за Путин. Аз смятам, че той причинява на Русия най-голямата беля, която е причинявано на Русия последните 200 години, а белите са били много. Путин е много вреден за Русия преди всичко и съотвено за света човек. Това изобщо не ме прави фен на Зеленски, но виждате ли, така са ви обучили, така са ви изплашили - щом каза Зеленски е лош, а аз казвам това, вие казвате значи сте от Путин, не е верно..."

Паралела с ковида-а е същия.Щом не "спазваш" мерките, начи си антиваксър ;)
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 22 май 2022 00:25

Друг пример - САЩ бомбардира пътнически влак в Сърбия, умряха и деца, къде е Хага ??

Върни се в “Свободна зона”