Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
galin56 написа:JACKO написа:Така! Има експлоататори, има и съвестни шефове.
В фирмата която работех до преди няколко години (строителна - ел. монтажник) абсолютно всеки един работник получаваше 150% в празнични дни, т.е. и съботите, ако някой има желание за работа (никой не беше задължаван)!
Великденски(годишни)бонуси 10% от изкараното за годината връчен лично от шефа, в плик на новогодишния банкет!
Заплатата ми беше около 1000 лева, но си докарвах повече, стигаше ми за що годе охолен живот(съпругата ми преподавателка по Английски с 600 лв)!
Сега съм на свободна практика и изкарвам повече, но пак не ми стигат (по висок стандарт и инвестиции в децата)!
Ако си на договор с твърда заплата, нито работодателя може да те задължи да работиш допълнително и по празници, нито ти можеш да претендираш за двойна надница.
П.П. От Велико Търново съм т.е. от провинциятаВесели празници
Ти ме разби човече - Инвестиции в децата. Не бях чел до сега този израз. Те да не са акции на борсата, че да инвестираш в тях. Казва пари за по-добро отглеждане на децата.
dindan написа:В Montupet в Русе се плаща за извънреден труд.
За събота 1,5 а за празник 2,0
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
iliev72 написа:И защо ли заведенията(кварталните) в София са празни и някои дори не работят , но пък за сметка на това Kaufland , Lild , Fantastico , CBA работят на пълни обороти
Drunken_Master написа:dindan написа:В Montupet в Русе се плаща за извънреден труд.
За събота 1,5 а за празник 2,0
Ти Монтюпе за пример ли го даваш ? Защо не кажеш какви са условията там и защо заплащането е толкова високо ?
damyanov1963 написа:iliev72 написа:И защо ли заведенията(кварталните) в София са празни и някои дори не работят , но пък за сметка на това Kaufland , Lild , Fantastico , CBA работят на пълни обороти
И кое ти е смешно? На село кръчмитe пълни ли са по празниците?
И още нещо - има магазин Lidl, а не lild
Като дойдеш пак в София, прочети го по-внимателно!
Потребители, разглеждащи този форум: rhaegar, TodorT и 12 госта