Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Re: Великден ? "Никфа почифка..."

Мнениеот anihilator » 29 апр 2016 13:22

Повече хора работят по празниците отколкото е изнесено в тези данни и нормално така е в обслужващият сектор работи се и на Коледа и на нова година.То я си представете да не работят тия хора :lol: Въпроса е взимат ли всички поне двоен надник и обещетяват ли ги с почивка в друг период :!:

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 29 апр 2016 14:15

Не виждам нищо ненормално, в кръчми и болници да се работи по празници. Напротив, другото би било ненормално. Когато кандидатстваш за някаква работа, обикновено се явяваш на интервю с шефа. Там е времето и мястото, за претенции и пазарлъци. След като си се съгласил с условията и си подписал договора, е малко тъпо да се оплакваш.
И един безплатен съвет от мен- избягвайте работодатели, които искат подписване на СРОЧЕН договор, с неопределена заплата. Ще ви клатят на минималната и няма как да напуснете, преди да изтече договора.

Знам, че в България читавата работа е кът и българина е принуден да се съгласява с кофти условия, но начина е само един- образовайте се, бъдете от най- добрите в професията си и ще получите желаното. Българина обаче си е мрънкалник и иска да получава, без да влага. Няма такава възможност! Ако си решил цял живот да бъдеш продавач, свиквай със заплата 400 лева. Ако си решил да бъдеш сервитьор, свиквай със заплата около 600 лева и ненормирано работно време...
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 29 апр 2016 14:42

В Montupet в Русе се плаща за извънреден труд.
За събота 1,5 а за празник 2,0
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 29 апр 2016 15:14

И защо ли заведенията(кварталните) в София са празни и някои дори не работят , но пък за сметка на това Kaufland , Lild , Fantastico , CBA работят на пълни обороти :)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 29 апр 2016 15:39

galin56 написа:
JACKO написа:Така! Има експлоататори, има и съвестни шефове.
В фирмата която работех до преди няколко години (строителна - ел. монтажник) абсолютно всеки един работник получаваше 150% в празнични дни, т.е. и съботите, ако някой има желание за работа (никой не беше задължаван)!
Великденски(годишни)бонуси 10% от изкараното за годината връчен лично от шефа, в плик на новогодишния банкет!
Заплатата ми беше около 1000 лева, но си докарвах повече, стигаше ми за що годе охолен живот(съпругата ми преподавателка по Английски с 600 лв)!
Сега съм на свободна практика и изкарвам повече, но пак не ми стигат (по висок стандарт и инвестиции в децата)!
Ако си на договор с твърда заплата, нито работодателя може да те задължи да работиш допълнително и по празници, нито ти можеш да претендираш за двойна надница.

П.П. От Велико Търново съм т.е. от провинцията :) Весели празници ;)

Ти ме разби човече - Инвестиции в децата. Не бях чел до сега този израз. Те да не са акции на борсата, че да инвестираш в тях. Казва пари за по-добро отглеждане на децата.

[offtopic]Може би не се изразих правилно но кой разбрал,разбрал! Повече разходи в настоящето. и евентуално по-добър живот в бъдеще, лек ден.[/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 апр 2016 15:40

dindan написа:В Montupet в Русе се плаща за извънреден труд.

Ти Монтюпе за пример ли го даваш ? Защо не кажеш какви са условията там и защо заплащането е толкова високо ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 29 апр 2016 15:49

iliev72 написа:И защо ли заведенията(кварталните) в София са празни и някои дори не работят , но пък за сметка на това Kaufland , Lild , Fantastico , CBA работят на пълни обороти :)

И кое ти е смешно? На село кръчмитe пълни ли са по празниците?
И още нещо - има магазин Lidl, а не lild :idea:
Като дойдеш пак в София, прочети го по-внимателно!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

erzsebet
Контакти:

Мнениеот erzsebet » 29 апр 2016 16:02

И все пак, не само обслужващият персонал работи и в празнични дни. Повечето инженери, работещи в сферата на ИТ или телекомуникациите - също.
Но работата в празничен ден не би трябвало да се приема като накзание. Ако някой е токова набожен, че не желае да работи на Великден, нека колегата му го смени.
Ха наздраве :)

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 29 апр 2016 16:02

Drunken_Master написа:
dindan написа:В Montupet в Русе се плаща за извънреден труд.

Ти Монтюпе за пример ли го даваш ? Защо не кажеш какви са условията там и защо заплащането е толкова високо ?

Давам го защото хората плащат,до колко е реално е друга тема.
Аз работих три години там,тогава нещата бяха по различни.
След като се махнах някои неща се промениха в полза на работника.
Но да не кяазвам голяма дума никога няма да се върна там.
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 29 апр 2016 16:22

damyanov1963 написа:
iliev72 написа:И защо ли заведенията(кварталните) в София са празни и някои дори не работят , но пък за сметка на това Kaufland , Lild , Fantastico , CBA работят на пълни обороти :)

И кое ти е смешно? На село кръчмитe пълни ли са по празниците?
И още нещо - има магазин Lidl, а не lild :idea:
Като дойдеш пак в София, прочети го по-внимателно!

Много ми ми дреме за този супермаркет , софианецо :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Само , че ако не са селяните по селата ще ми ядеш ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: софианецо !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Върни се в “Свободна зона”