Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот pomiqrat » 02 май 2020 21:53

CSKA 78 написа:
Dust написа:
CSKA 78 написа:Да, сигурно е така! По закона за потребителите в нашата страна можеш да върнеш даден продукт, който си купил онлайн да речем до 14 дни, и да ти върнат парите! Само че доста от фирмите, ако върнеш продукта се ослушват, та се стига и до скандали, за да ти върнат парите! А от чужбина да ти върнат парите, може по някой път да чакаш от умрел писмо!

ПП Аве, да не работите по хотели и ресторанти двамата, та давате акъл, като в евтина реклама?! :lol: :lol:
Вие за където сте тръгнали като потребители, аз оттам се връщам! 8-) :mrgreen:

И защо реши, че продуктът резервация за почивка е закупен онлайн, но това да се правиш на всезнайко не е добро начинание, но пък ние българите разбираме от всичко, дори от микробиология и то само, като прочетем 10 статии в интернет.

Какви чужбини те подгониха не зная, все едно си нямаме туроператори.
Обожавам, когато дадено мнение свършва с нарцисизъм.

Е, тези туроператори не попадат ли под нашия закон за потребителите, за който вече обясних! Пробвай се обаче да си вземеш парите от нашенски туроператор! Има някои, които са разбрани, но доста от тях са...ле-ле! Та пробвай се да си вземеш парите! :lol:

Боже, Боже. Хората са го написали, че връщат пари, ако не може да се отиде заради короната, но пак развива теории. Кашчей, ти ли си?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 02 май 2020 21:53

При положение, че има лесни начини да си върнеш дадената авансова сума, защо трябва да се занимавам с туроператора, но то трябва и малко да си понапъне човек мозъка, а не да се върти в кръг около собствените си страхове.

И за да не бъда голословен, ето ти най-лесният вариант да си върнеш дадена авансова сума, но то нали трябва да се прави, че всичко знае и неговата дума е закон.
https://armeec.bg/bg/insurances/otmqna-na-pytuvane
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 02 май 2020 21:59

pomiqrat написа:Боже, Боже. Хората са го написали, че връщат пари, ако не може да се отиде заради короната, но пак развива теории. Кашчей, ти ли си?

Така е, връщат пари! Ама може и да не ти ги върнат! Или ако ти ги върнат, ще е след като си вдигнал скандал! Честно, ти да не си роден вчера?! :lol: Като гледам теб и малко дете ще те излъже! :lol:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 02 май 2020 22:02

Dust написа:При положение, че има лесни начини да си върнеш дадената авансова сума, защо трябва да се занимавам с туроператора, но то трябва и малко да си понапъне човек мозъка, а не да се върти в кръг около собствените си страхове.

И за да не бъда голословен, ето ти най-лесният вариант да си върнеш дадена авансова сума, но то нали трябва да се прави, че всичко знае и неговата дума е закон.
https://armeec.bg/bg/insurances/otmqna-na-pytuvane

Така, де, да си дойдем на думата! Добре, че ме светна, че имало и застраховки, иначе щях да продължавам да съм неосведомен! Кажи сега тези застраховки безплатни ли са?! :lol: И какъв процент от хората ги ползват?! Ако имаш информация за процента, де! Не е нужно сега тепърва да търсиш и да се натоварваш! :lol:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

Потребителски аватар
openminded
Контакти:

Мнениеот openminded » 02 май 2020 22:03

Dust написа:Edit: Все още не мога да разбера тези КПП-та от какво точно ни пазят, тази мярка е крайно несериозна и е редно час по-скоро да е свалят.

Аз за тези КПП писах поне 5 пъти че са смехория, 99% минават с декларации, на които пишат някакви неща, които не се проверяват с изключение на глупендерите които лъжат, че работят някъде, единственото което подлежи на проверка.Единици са тия които биват връщани, както и тия които реално ще носят каквато и да било отговорност.И къде са камарите с трупове вследствие на великденските пътувания? Както и да е, важното е да кипи безсмислен труд

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 02 май 2020 22:23

Написал съм къде отивам и полицая ме пита къде отивам, е не могат ли да четат бе маму стара, пък като невярва никой не го спира да тръгне след мен и да се убеди сам.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 02 май 2020 22:29

CSKA написа:Така, де, да си дойдем на думата! Добре, че ме светна, че имало и застраховки, иначе щях да продължавам да съм неосведомен! Кажи сега тези застраховки безплатни ли са?! :lol: И какъв процент от хората ги ползват?! Ако имаш информация за процента, де! Не е нужно сега тепърва да търсиш и да се натоварваш! :lol:

Определено ставаш смешен, а и след малко вероятно ше поискаш да ти снимам и застрахователната полица.
Колко хора ги ползват не съм статистическо бюро, а защо не ги ползват си е тяхно решение. Виждам те вече, че изгаряш от нетърпение да прочетеш цифри.
На авансова сума от 1 500лв., която съм платил застрахователната стойност е 50лв., та... при положение, че човек може да си позволи почивка между 3000 и 4000лв., 50лв. дали ще го сбъркат?

Да е чеп да го набиеш, а то акъл.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 02 май 2020 22:46

Dust написа:
CSKA написа:Така, де, да си дойдем на думата! Добре, че ме светна, че имало и застраховки, иначе щях да продължавам да съм неосведомен! Кажи сега тези застраховки безплатни ли са?! :lol: И какъв процент от хората ги ползват?! Ако имаш информация за процента, де! Не е нужно сега тепърва да търсиш и да се натоварваш! :lol:

Определено ставаш смешен, а и след малко вероятно ше поискаш да ти снимам и застрахователната полица.
Колко хора ги ползват не съм статистическо бюро, а защо не ги ползват си е тяхно решение. Виждам те вече, че изгаряш от нетърпение да прочетеш цифри.
На авансова сума от 1 500лв., която съм платил застрахователната стойност е 50лв., та... при положение, че човек може да си позволи почивка между 3000 и 4000лв., 50лв. дали ще го сбъркат?

Да е чеп да го набиеш, а то акъл.

Е, аз не те попитах дали са скъпи застраховките, а дали са безплатни?! И те попитах дали знаеш какъв процент от хората ги ползват, защото имам приятели застрахователи! И да ти кажа тези застраховки се опитват да ги пробутват, защото никой не ги ще!
Както и застраховките за електроника! Почти никой не иска да си удължава срока на гаранцията да речем!
И едно малко въпросче, което ти обръща каруцата - след като е толкова лесно да си върнеш парите от туроператорите, тогава защо въобще съществуват тези застраховки?!

ПП Така е акъл не мога да ти набия, ама чеп...
И не, ти си смешният с тези "реклами"! Определено приличаш на работещ в туроператор!

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 02 май 2020 22:55

Винаги избягвам да ме интересува личността зад потребителското има. Чета колеги, че ти казват фуражка, не зная така ли е или не, но ако е така то поговорката, че умен полицай и зелен кон няма ще се окаже вярна.

Какви реклами те подгониха не зная, но и за безплатна застрахова, кой е говорил?
Неслучайно написах, че щом може да си позволиш почивка за 3-4К лева тея 50 лева дали са голяма сума?

Един личен въпрос, не е задължително да отговаряш, ти някога сключвал ли се договор за почивка в чужбина и да си прочел условията по същия?

Застраховката не е задължителна, тя е личен избор, а всеки договор за почивка си е застрахояан и от оператора.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 02 май 2020 23:00

Чудя се тези тестове какво точно разпознават. Само да не е коронавирус въобще, понеже десетки в последните години сме прекарали такъв. Официално, коронавирусите съставляват една пета от вирусите, водещи до респираторни заболявания.

Иначе локдауните не работят, те са абсолютна малоумщина. План ли е не е ли, не знам. Да не се окаже наистина, че Китай са спечелили третата световна без да изстрелят един изстрел. :lol:

Върни се в “Свободна зона”