Илчо, присмивам се единствено на твоето нещастие, защото ти наистина си един вътрешно нещастен човек.![]()
![]()
Това, че се присиваш само на моето нещастие не те прави по-добър човек. Просто индикира, че имаш сериозни психически проблеми, с които трябва да се заемеш час по-скоро. Това, което прави хората такива, каквито сме е човещината и съпричастността. Присмиването и подиграването на чуждото нещастие е признак на егоцентризъм и извратеност. Затова ти казах, че те съжалявам.
Няма как да се дискутира нормално с човек, който пише как САЩ създали СССР, САЩ ограбили България, САЩ създали ИДИЛ, САЩ ръководели ЕС, САЩ финансирали Хитлер и т.н., ти си въртиш като латерна едни и същи глупости, всеки Божи ден.
Запомни едно нещо от мен. Това, че не може да възприемеш една теза за вярна не ти дава правото да атакуваш човека, който я изказва. Един много по-велик човек от мен и от теб е казал: "Може да не съм съгласен с мнението на някого, но бих убил всеки, който му попречи да го изкаже свободно." Едно мнение може да не ти харесва, може да ти харесва, няма значение. Никога не нападай и никога не съди човек за възгледите му. Никога! Освен ако не ти налага насилствено с цел лична изгода. Не искам да се съгласяваш с мен. Бога ми въобще не ме интересува дали си съгласен с мен. Данък обществено мнение не плащам. Просто остави хората да се изказват свободно без да ги обиждаш, квалифицираш и припознаваш за врагове. Толкова ли е трудно?
В началото наистина се опитах да проведа някакъв разумен диалог с теб, но това е невъзможно, за съжаление, тук подобно нещо няма как да стане. Станко, ти, двамата руснаци и сие, си мелите една и съща пропаганда, няма дори опит да погледнете на нещата поне малко обективно.
Всяко изказано мнение е субективно. Дори и твоето, дори всяко друго. Не може да претендираш, че твоето мнение е по-обеткивно, както и че нашето е по-обективно. Просто приеми, че всеки има различно мнение. В това няма нищо лошо. Проблемът е когато твоето мнение стане част от егото ти. Тогава вече почваш да го защитаваш с цената на всичко. Истината няма значение. Важното е ти да си правия. Така не става.
Когато кажеш нещо-докажи го. Не обиждай хората, които имат различно мнение от твоето. Научи се на възпитание и изслушване. Стига с това презрение и омраза от всеки твой пост.