Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 фев 2016 12:17

fcb_bg написа:Брей, военните бази откога са общинска собственост, а не на МО?
Защо написа държавно ниво в кавички? :?

Не са общинска собственост, но тогава се взе решение всички кинти, които "Янките" ще платят под някаква форма, да останат в общините.
Пак го пиша, имам инфо само за Ново село.
За другите "бази" полигони, летища и т.н. не съм запознат.

Аз съм писал и преди, че в Сливен стана много сериозен скандал, относно кинтите на "америнакците", щото изчезнаха яко дим.
После имаше обвинения към Лечков, че само негови форми ( и на негови хора ) ... Се облажваха с поръчките на "Янките" и т.н.
Позната родна картинка.
Последна промяна от THE G.A.M.E на 05 фев 2016 12:19, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 05 фев 2016 12:19

THE G.A.M.E написа:
За ползването на полигона "Ново село", е платен наем, но на Община Сливен, не на Държавата.
Не съм виждал платежният документ, но за плащането ми е казано от общински съветници, ако те лъжат, значи и аз лъжа.

Отделно US инвестициите в Община Сливен са за около 30-на млн. долара ( карам по-памет ) като цялостната инвестиция трябва да е в размер на около 60-70 млн. долара до към 2017-та.
Това са неща, дето ги знам още от 2012-та година.
Поддръжката на Ново село е от местни българи, заплатите стартират от 600 лв. нагоре ( най-ниските са 600 лв. ) по-времето на сезонните учения персоналът се удвоява, също изцяло от българи.
Това ми е споделено от хора, дето са бачкали там.

Ако те лъжат, значи и аз подвеждам хората тук. ;)

Потресаващи факти за Американските бази в България
Американците не плащат нищо. България дори се отказва да преследва законово американски военни в случай, че извършат престъпление

US_BAZI_BG-300x217

През 2011г. републиканеца Рон Поул, прави изненадващо признание:

„САЩ е под голяма заплаха, защото сме окупирали много държави“. Същевременно американския лекар, писател, политик, дългогодишен член на Конгреса на САЩ и няколко пъти кандидат-президент, онагледява твърдението си със статистиката:

„Ние имаме 900 бази в държавите на над 130 нации. И ако мислим, че действията ни ще останат без последствия се лъжем дълбоко. Какво бихме направили ние, ако да речем Китай, причини това, което ние причинихме на толкова държави?“

Американски бази в България
Като „хлопане на отворена врата“ определя американския посланик Джон Байърли българо-американското сътрудничество в областта на отбраната в секретен дипломатически доклад изпратен във Вашингтон в края на ноември 2005 г. и разкрит от Wikileaks [05SOFIA1987].

Особено важен за нас е американският анализ, че българската армия е дала процентно най-много жертви в Ирак от всички останали съюзнически контингенти към края на 2005 г. При 400 души контингент, нашите щети са 93 убити и ранени войници (13 убити и 80 ранени), което ни нарежда на челното място по пострадали в коалицията, непосредствено след САЩ.

Практиката е доказала, че изказването на Рон Поул е вярно. Американските бази на територията на суверенни държави са потенциална мишена за терористични атаки.

Всичко това е геополитически контрол и част от голямата битка между световните сили за световна доминация.

Самите американци заявяват, че ние нямаме изгода от техните бази, нито ще имаме ‘глас’ за случващото се

Според бившият главен прокурор на САЩ Рамзи Кларк, американски военни бази на българска територия могат да привлекат терористични атаки, да причинят екологични проблеми и да предизвикат насилие и бунтове сред местното население. Според него, както и според някои български граждани, за България е унизително да има чужди военни бази на нейна територия

В грамата [06SOFIA454] са отбелязани най-важните въпроси за САЩ, по които преговарящият екип не е „отстъпил зад червената линия“. Посланик Байърли дава следната интерпретация на текстовете:

IV. Използване на съоръженията и терените:

Този член отбелязяа, че военни действия ще се предприемат „с консултации и разбиране за гледната точка на двете страни“ Този член не задължава САЩ за предварителни консултации и не дава на българите право на вето върху действията на САЩ – анализира Байърли.

V. Разполагане на съоръжения за отбрана, снабдяване и техника:

Българите са искали изрично да се спомене неразполагането на ядрени оръжия в текста на споразумението, но са се съгласили на размяна на писма за уреждане на въпроса в духа на споразумението НАТО-Русия.

IX. Придвижването на самолети, кораби и сухопътни превозни средства:

Самолетите и корабите на САЩ не са задължени да плащат за ползване на правителствените и военните летища и пристанища.

X. Наказателната юрисдикция:

България се съгласява да отстъпи от основното си право да упражнява юрисдикция върху членове на US силите, извършили престъпления, които не произлизат от официалните им задължения, но си запазва правото да поиска неприлагане на тази клауза в случаи от особено значение за правителството.

XXXII. Трудови взаимоотношения:

българските работници в базите нямат право на стачка и договорите им могат да бъдат прекратявани съгласно военните правила на САЩ.

Текстът на споразумението на български може да бъде видян в сайта на в-к Сега.

Дори нацистите са си плащали при разполагането на германски военни сили в държавата ни. В случая САЩ не само не плаща нищо, тоест ние сме им предоставили територията си абсолютно безвъзмездно и то не, за да орат ниви, а за да разположат военни бази, но и договаря с българската държава скандални правила за престоя им у нас от рода да се откажем от юридическото си право да търсим отговорност над американски военен в случай, че той извърши престъпление у нас. Тоест – тези военни могат да си правят каквото си искат, защото са американски военни са тук с имунитет, който ги поставя над закона.

А ЗАЩО САЩ ИЗРИЧНО ДОГОВАРЯТ С НАС, ЧЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛНО ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ТЕХЕН ВОЕНЕН У НАС НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ? МОЖЕ БИ ЗАЩОТО СИ ПОЗНАВАТ СТОКАТА?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ui8hwpVxCd0[/youtube]
Престъпления на американски военни в базата в Окинава: изнасилване на малолетна японка от трима пехотинци -1995, убийство през 1998 на ученичка; 2001-изнасилване, 2002 американски лейтенант обвинен в опит за изнасивлане, 2003-изнасилване и нараняване; 2005 покушение над ученичка
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 фев 2016 12:21

Илчо, беги от тука с тия интерпретации на разни блогари.
Несериозна работа.

Като толкова държиш да знаеш кое-що, ела в Сливен, питай в общината, иди и виж "Базата", виж и селата около нея и т.н.
Никой нема да те върне. ;)

Ама с московска пропаганда, няма да станат нещата.
Последна промяна от THE G.A.M.E на 05 фев 2016 12:23, променено общо 2 пъти.
Дарвин е в грешка !

Image Image

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 05 фев 2016 12:21

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JPp7wulW6Gg[/youtube]
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 05 фев 2016 12:24

THE G.A.M.E написа:Илчо, беги от тука с тия интерпретации на разни блогари.

Несериозна работа.

Там и в Окинава едни блогъри мътят водата на почтените и добри американски военни, изнасилили и убили няколко японски ученички. Ма те глупави, протестират... Японската държава има такава голяма полза от американските натрапници.

Понякога се учудвам колко заблудени хора, да не кажа по-силна дума, има.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 фев 2016 12:28

il4o_iliew написа:
Там и в Окинава едни блогъри мътят водата на почтените и добри американски военни, изнасилили и убили няколко японски ученички. Ма те глупави, протестират... Японската държава има такава голяма полза от американските натрапници.

Какво по-точно ме интересува, к'во е станало в Япония. :o :shock:

il4o_iliew написа:
Понякога се учудвам колко заблудени хора, да не кажа по-силна дума, има.

Ами така е.
Не сме заблудени от московска пропаганда.
Дарвин е в грешка !

Image Image

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 05 фев 2016 12:30

THE G.A.M.E написа:
pampi написа:Доста си се заблудил, драги. САМИ се наебахме, за да угодим на новите съюзници.

Аха, ясно.
Руснаците, както винаги, немат нищо общо с нас и въобще, случилото се, както и със случващото се в Страната ни.
Добре. :lol:

Естествено, че нямат. СССР беше създаден и управляван с капитал от НюЙорк и Лондон. Русия не те е изоставяла по елементарната причина, че след 1917, руснаци не са управлявали Русия. Руската аристокрация беше избита от болшевиките, изцяло подпомогнати от мощни нюйоркси и лондонски банки. ;)

Прочети Controversy of Zion на Дъглас Рийд, за повечко инофрмация кой стои начело на политбюро и висшата номенклатура в СССР-подсказка от мен-не са руснаци. Руснаците са ги назначавали да вдигат телефона и като секретарки. ;)
Последна промяна от il4o_iliew на 05 фев 2016 12:34, променено общо 1 път.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 фев 2016 12:32

То и сега Русия не се управлява в интерес на руснаците, но просто не желаеш да го видиш.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 фев 2016 12:32

Много странно, точно когато Александров спря да пише буламачите си, се появи Илчо, по заместване, със същия плам в очите и същите опорни точки, само с леко променен стил на писане. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Или това е една и съща персона, или конците им се дърпат от едно място. :mrgreen: :mrgreen:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 05 фев 2016 12:33

Какво по-точно ме интересува, к'во е станало в Япония. :o :shock:

Mи какво да те интересува, като гледаш Вашингтонска пропаганда. :lol: Само няколко американски военни и лейтенанта са изнасили/убили няколко японки и не са осъдени по японските закони, а си ходят на свобода.
Ами така е.
Не сме заблудени от московска пропаганда.

Така е днес е модерно да се облъчвате от вашингтонска пропаганда. Модерни сте и готини. Междувременно такива като вас продадоха и унищожиха България. ;)

Върни се в “Свободна зона”