Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Курбан Байрам влезе в учебниците по литература!

Мнениеот CTAHKO » 10 апр 2016 18:13

КУРБАН БАЙРАМ ВЛЕЗЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ЛИТЕРАТУРА!

Изображение

Поредно безумие на Министерство на образованието и културата взриви общественото недоволство. В учебниците по Литература за 5-и клас е посветен цял урок на мюсюлманския празник Курбан Байрам. Възмутени родители заляха социалната мрежа с протестни коментари и снимки, доказващи нелепите действия на ресорното министерство.
BNews припомня, в началото на годината бе взето решение от учебниците на българските ученици да изпаднат ключови произведения като „История славянобългарска”, „Къде си вярна ти, любов народна” и „Хубава си, моя горо”, „Вятър ечи, Балкан стене”. От учебниците за 5-ти клас отпаднаха „Родната реч” на Вазов и „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово”. Началният текст на „История славянобългарска” на Паисий Хилендарски също не бе предвиден за изучаване в новата програма. Учениците няма да обогатяват знанията си за Паисий Будителят, нито за образа на Балкана.
За сметка на това обаче всяко българско дете ще има богати познания за основните празници на мюсюлманската религия - Курбан Байрам и Рамазан Байрам.

http://www.bnews.bg/article/206580

Това е положението 8-) До кога ще се пробват тия :?: Време е и Кунева да си ходи :!: Ще ги сменяме като носни кърпички, докато не им светне червената лампичка, че със слугинаж на еврейските НПО-та български интереси не се защитават 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Курбан Байрам влезе в учебниците по литература!

Мнениеот Red_Neck » 10 апр 2016 18:20

Ако 10% от населението на България изповядва мюсюманска религия и е отделена 1 страница в учебник, това колко голям проблем е :?:
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 10 апр 2016 18:53

CTAHKO написа:
River Plate написа:Писна ми от платени провокатори, сеещи омраза и етническо напрежение.
В БГ има почти 600-700 хил. мюсюлмани, какъв е проблема, че запознават децата в училище с техните празници и обичаи и то на една страница в 15-20 реда?
Аман от тъпири!

Ако не осъзнаваш какъв е проблема, значи нищо повече не може да ти помогне :!: Проблемът е, че се махат Вазов, Паисий Хилендарски, Ботев, Каравелов и т.н., за да се вкара Курбан Байрама 8-) Това е проблема :!: И на мен ми писна от платени, продажни либерасти, но сега сте на мода и се налага да ви търпим извращенията и издевателствата над ценностната система на хората. Ама да видим до кога 8-) Пък аз помня. После и да ми се правиш на патриот и българин, все си е тая 8-)

Много произведения се учат прекалено рано и децата не ги разбират.
Това важи в огромна степен за Паисий, но е в сила и за Вазов, Ботев, Каравелов и др.
Изучаването на " Под игото" в 6-ти клас е несериозно ....
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 10 апр 2016 18:56

Red_Neck написа:
CTAHKO написа:
River Plate написа:Писна ми от платени провокатори, сеещи омраза и етническо напрежение.
В БГ има почти 600-700 хил. мюсюлмани, какъв е проблема, че запознават децата в училище с техните празници и обичаи и то на една страница в 15-20 реда?
Аман от тъпири!

Ако не осъзнаваш какъв е проблема, значи нищо повече не може да ти помогне :!: Проблемът е, че се махат Вазов, Паисий Хилендарски, Ботев, Каравелов и т.н., за да се вкара Курбан Байрама 8-) Това е проблема :!: И на мен ми писна от платени, продажни либерасти, но сега сте на мода и се налага да ви търпим извращенията и издевателствата над ценностната система на хората. Ама да видим до кога 8-) Пък аз помня. После и да ми се правиш на патриот и българин, все си е тая 8-)

Много произведения се учат прекалено рано и децата не ги разбират.
Това важи в огромна степен за Паисий, но е в сила и за Вазов, Ботев, Каравелов и др.
Изучаването на " Под игото" в 6-ти клас е несериозно ....

Затова трябва да учат Байрам и Шериат, докато станат достатъчно зрели, за да ги разберат 8-)

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 10 апр 2016 19:06

Друго си беше, когато в България нямаше турци, когато религията беше опиум за народа, когато на Великден ТВ програмата беше безкрайно интересна до полунощ, когато задължително изучавахме руски език и произведения от руски и съветски автори (някои наизуст), когато в петък държавната телевизия предаваше програмата от Останкино, когато българският слон беше по-малък брат на съветския слон, когато 7 ноември беше официален празник...мога да продължавам до безкрай, но изпускам мача от Лондон... :o Затова - накратко: Аман от тъпи патриотари като станко и от етнически руснаци, пъхащи си гагата навсякъде в българските работи, като fcb. Да го духате, блядове!... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 10 апр 2016 19:16

Ето още малко по темата, другари патриотари:
Урок на тему "Исламские праздники". 5-й классТип урока: урок-встреча.
Художественно-педагогическая идея урока: Праздник – это когда хорошо не только тебе, но и всем, кто тебя окружает.
Цель урока: рассказать о главных исламских праздниках, познакомиться подробно с одним из них (Рамадан).
Задачи урока: Познакомиться с главными исламскими праздниками, воспитывать у обучающихся чувство толерантности к представителям разных религиозных конфессий,познакомиться с имамом г. Покачи.
Словарик урока: ортодоксальный (гр. Правильный) – неуклонно придерживающийся какого-либо направления, учения мировоззрения, последовательный. Разговение – религ. действие по значению гл. разговляться, разговеться; приём скоромной пищи в первый раз после поста; также результат такого действия.
Оборудование: компьютер, проектор.
Рыбкина Галина Юрьевна, учитель русского языка и литературы

http://festival.1september.ru/articles/609309/
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 10 апр 2016 19:17

Red_Neck написа:Ако 10% от населението на България изповядва мюсюманска религия и е отделена 1 страница в учебник, това колко голям проблем е :?:

Не виждам в някой български учебник, да е отделен и един ред за Великден примерно. А процентът изповядващ християнството е много повече от 10. 8-)
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 10 апр 2016 19:34

язе написа:
Red_Neck написа:Ако 10% от населението на България изповядва мюсюманска религия и е отделена 1 страница в учебник, това колко голям проблем е :?:

Не виждам в някой български учебник, да е отделен и един ред за Великден примерно. А процентът изповядващ християнството е много повече от 10. 8-)

Ако едно българско дете трябва да учи за Великден от учебник, вместо в най-ранна детска възраст от своите родители, пиши го загубено като родителите си!... 8-)

Alkonost
Контакти:

Мнениеот Alkonost » 10 апр 2016 19:56

По темата - да припомня, че България е основно източноправославна в конфесионално отношение, затова е много по-важно религиозните малцинства да познават основите на каноничното източно православие, а за останалите религии и религиозни течения може да има нещо като час по обща култура.
Последна промяна от Alkonost на 10 апр 2016 19:57, променено общо 1 път.
Believe in her, if you are able...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот CTAHKO » 10 апр 2016 20:08

Някой забеляза ли какво каза турски посланик днес от трибуната на учредяването на ДОСТ 8-)

Върни се в “Свободна зона”