icko65 написа:Аз пък имам коренно противоположна информация.80% от българите не искат вече ЕС и НАТО и виждат по-добро бъдеще с Русия.А доколко младите ненавиждат Русия и се кефят на Запада-това е деморализацията и унищожението на народа ни за тия 25 г.Затова ни държат бедни и склонни към болести без финансови възможности за лечение.Това ни даде демокрацията но малко ги виждат и осмислят тия неща.Историята ни се мъчат да променят.Това е гадно и не мога да го приема.25г. лъжи и нищо друго...
Колега, не знам дали си правиш обобщение на база приятелства и познанства, но мога да ти гарантирам, че реалността е съвсем различна. Аз не мога да проумея, как е възможно, 80 % от Българите да искат да сме извън ЕС , а ние да не пратихме , нито един евроскептик в Европарламента ? Как се представиха двете евроскептични партии - НФСБ и АТАКА ? Мечтая за референдум в който народът да се пита за оставане в ЕС или за влизане в Евразийският съюз сте, тогава доста заслепени хора, ще останат с пръст в уста. В България наистина има много хора, които уважават Руската държава, Руската култура и т.н. но бъди сигурен, че хората предпочитат да бъдат в едно семейство заедно със страни като Франция , Великобритания, Германия , Холандия и т.н отколкото със страни като Казахстан, Таджикистан , Беларус и т.н.
fcb_bg написа:"Често работя с хора между 16 и 25 г. и процентът при тях, е обърнат.
Едва 10-15 % считат Русия за свястна Държава. "
Ами питай ги защо мислят така. Но да ти обяснят така малко по-задълбочено. Че ако аз започна да ги питам и им стоваря фактите, може и да искат да се запишат в казармата и да се мислят "НАТО/САЩ е враг".
Бре, какво самочувствие... Я се опитай да ми "стовариш" на мен факти и аргументи , да видя, дали пък няма да стана русофил. Не знам, какъв факт, можеш да извадиш и да убедиш, когото и да е било, че Русия е по-добра страна от една Германия или Норвегия или пък Великобритания. Понякога, колега си мисля, че наистина хора като вас са глупави, не го казвам с лоши чувства, нито пък искам да обидя някого, но не мога да проумея, как е възможно, очевадни неща да ги въртите и да ги сучите на 180 градуса и да смятате, че сте прави ? За мен това е тъпизъм, не знам, може аз да съм сбъркан. Толкова са елементарни и прости нещата, а вие не ги проумявате и това е. Абе, достатъчно е човек да погледне, къде емигрират хората и сам ще си отговори на въпроса , къде е по-добре да се живее, къде е по-добре да отгледаш децата си, къде имаш по-голям шанс за кариера, бизнес и т.н.
Американците има 256081 недостатъка сигурно, ама 2/3 от света иска да имигрира точно там, а при братушките, единствени желаещи за всякакви народности завършващи на СТАН. Уж в България пълно с Русофили, пък как не намерих един, който да е отишъл да работи или да живее там. Най-много да завършат Московският Университет и бегом после на Запад.