Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Thsmith » 03 апр 2016 00:16

fcb_bg написа:Накъдето и да въртиш, плюсовете на соца се виждат ярко. Скакалци ся да пъплят безнаказано през горите ли? Хъ-хъ-хъ...

Кои са тези плюсове, че нещо не ги виждам?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 апр 2016 01:26

Соца беше тотална мизерия и клошария ..... помня как, като пътувахме по магистрала Тракия с нашата съветска каруца :lol: :lol: , ни подминаваха турските гастарбайтери с техните Мерцедеси, а ние цъкахме с език и им завиждахме, аз събирах картинки от дъвки "Турбо" (турски джвачки), с яките западни коли, и ги съзерцавах с часове. :oops: :oops: Помня и бащата как се молеше в Кореком-а, за да ми вземе шоколадово яйце, баси, как съм му се радвал на това шоколадово яйце, все едно съм хванал Господ за шлифера .... представи си каква клошария е било. :oops: :oops: За едно шибано яйце, дето сега го има навсякъде и сигурно струва 2 лева. :lol: :lol: Сладкарниците и магазините не бяха пълни като днес, нищо подобно, рафтовете бяха разредени, почти колко публиката на Герена. :mrgreen:
Ами банани, портокали .... това бяха чудни неща, все едно за трюфели говорим, истински лукс, най-често за Коледа ни се случваше.

И така нататък, да не се отплесвам, че ще напиша цял ферман .... пълна мизерия си беше соцът, нищо хубаво не помня от него.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 03 апр 2016 02:22

1982 написа:Соца беше тотална мизерия и клошария ..... помня как, като пътувахме по магистрала Тракия с нашата съветска каруца :lol: :lol: , ни подминаваха турските гастарбайтери с техните Мерцедеси, а ние цъкахме с език и им завиждахме, аз събирах картинки от дъвки "Турбо" (турски джвачки), с яките западни коли, и ги съзерцавах с часове. :oops: :oops: Помня и бащата как се молеше в Кореком-а, за да ми вземе шоколадово яйце, баси, как съм му се радвал на това шоколадово яйце, все едно съм хванал Господ за шлифера .... представи си каква клошария е било. :oops: :oops: За едно шибано яйце, дето сега го има навсякъде и сигурно струва 2 лева. :lol: :lol: Сладкарниците и магазините не бяха пълни като днес, нищо подобно, рафтовете бяха разредени, почти колко публиката на Герена. :mrgreen:
Ами банани, портокали .... това бяха чудни неща, все едно за трюфели говорим, истински лукс, най-често за Коледа ни се случваше.

И така нататък, да не се отплесвам, че ще напиша цял ферман .... пълна мизерия си беше соцът, нищо хубаво не помня от него.

Да виждаш някой да отрича дефицита на стоки при соца?Никой.Приеми просто,че за българите възможността да живееш спокоен и сигурен живот стои пред шоколадовото яйце и мерцедеса.Никой не си е представял,че за да може да кара мерцедес ще плати с изнасилване на баба си или дядо си от мургавите ни сънародници.Никой не си е и помислял,че децата му ще ходят да слугуват на гърци или италианци,а внуците ще трябва да пази и възпитава той щото иначе няма пари за дъвки турбо.Никой не си е представял,че няма да има къде да работи и ще трябва да изостави близките си за да може да осигури хляба на масата им.Никой не си е представял,че даже и да работиш тежък труд ще си останеш беден като църковна мишка и ще се налага да се биеш за 5 кила кренвирши с други твои колеги щото купоните дето ти ги дава работодателя важат за магазин в който има само рафтове.За това иде реч,а не да ми обясняват,че баба и дядо били мързеливи и за това имали носталгия по комунизма.Сякаш ако в България имаше ред,работа и достойно заплащане на труда някой би се сетил за онова време.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 апр 2016 04:29

Кой те спира да живееш спокойно? Аз защо не се притеснявам?
Аха... Мерцедес се плаща с това? Интересно Жоро Павето на какво мнение е бил?
Те и никой не си е представял, че някой изпълзял от пущинака и нз с коя ръка се държи вилицата би станал първи човек в държавата и би съставил елит. Какво очакваш да произведе този елит? Това, че някой може само да мие чинии си е негов проблем.
Тежкия труд не си ли разбрал, че не е никакъв еквивалент за успех, а по скоро за квадратна глава. Социалистическата дивотия да поставя черната работа над интелектуалната е мъртва, приемете го.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 03 апр 2016 04:59

Thsmith написа:Кой те спира да живееш спокойно? Аз защо не се притеснявам?
Аха... Мерцедес се плаща с това? Интересно Жоро Павето на какво мнение е бил?
Те и никой не си е представял, че някой изпълзял от пущинака и нз с коя ръка се държи вилицата би станал първи човек в държавата и би съставил елит. Какво очакваш да произведе този елит? Това, че някой може само да мие чинии си е негов проблем.
Тежкия труд не си ли разбрал, че не е никакъв еквивалент за успех, а по скоро за квадратна глава. Социалистическата дивотия да поставя черната работа над интелектуалната е мъртва, приемете го.

Както казах аз нямам проблеми да казвам истината.Знам много добре лошите и добрите неща при социализма.За това обяснявам на тези които не са живели тогава защо е тази носталгия по комунизма.Защо хора които са се редели по опашките за банани и портокали сега това им се струва незначително и маловажно.Примера за тежкия труд го дадох заради работниците на Ковачки.Боя за кренвирши в магазина който медиите тиражираха бе не само между семействата на черноработниците.Как мислиш,дали инж.Попов (говоря примерно) не е гласувал така както му е наредил собственика и дали неговото семейство не се реди на опашка в този магазин за шепичка храна заедно с останалите?Или викаш минния инж. също е с квадратна глава.Тези черноработници дето загинаха чукайки мини в Миджур не загинаха ли заедно с най-добрите експерти в страната по взривове?Както и да е , аз оставам на своето мнение,че ако в България имаше ред,работа и достойно заплащане на труда никой не би се сетил за онова време,ти на твоето,че българите са ограничени и с квадратни глави и живота им е тежък защото са мързеливи и така.Всеки който прочете мненията може сам да си отговори на въпроса кой от двама ни е прав.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 апр 2016 05:41

Някой с пушка ли задържа инж Павлов в тази фирма и на тази работа, в този магазин и при този собственик?
Ако с пушка го принуждават - ОК, разбирам и съм съгласен. Само дето не е така и той/те сами са избрали тази професия, тази работа и този работодател.
И думата достойно не е фактор определящ заплащането на дадена дейност.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 03 апр 2016 06:12

Thsmith написа:Някой с пушка ли задържа инж Павлов в тази фирма и на тази работа, в този магазин и при този собственик?
Ако с пушка го принуждават - ОК, разбирам и съм съгласен. Само дето не е така и той/те сами са избрали тази професия, тази работа и този работодател.
И думата достойно не е фактор определящ заплащането на дадена дейност.

Какъв избор имат,там където живеят друга работа няма.Колко работещи мини има в България за да може инж Павлов да се реализира като специалист?След масовата приватизация когато заводите и предприятията отидоха в ръцете на мутри какъв избор му остава на човек - никакъв.Както и да е ,поколението което работеше и бе обучено през комунизма си отива и на тяхно място идват все по-неподготвени и неуки кадри.Сега навсякъде е пълно с "Калинки".Относно фактора заплащане - има икономисти и те обясняват защо цената на труда се държи ниска.И докато тя е такава България няма да се оправи,а населението и ще си спомня с носталгия времето на Живков.В момента в който заплащането на труда се приближи до средното за Европа никой няма да си спомня за комунизма.Разбира се ако терора над населението от разни престъпни елементи не се намали драстично.Щото колкото и добре да живееш,без сигурност за живота и здравето на семейството ти няма щастие.А нали това е целта на живота....

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 апр 2016 12:36

GOLEADOR написа:Разбира се,че през комунизма се живееше много по-спокойно.Не разбирам защо има хора които не намират доблест да признаят истината.Все ще излезне някой Матросов който да се хвърли на амбразурата с мантрата ,че хората през комунизма били мързеливи или носталгията е заради отминалата младост.Каква жалба за младост има в желанието на хората децата им да работят в България,а не да ходят немили-недраги в чужбина?

Човек, ако преди 89-та пътуванията в чужбина бяха масово разрешени, как мислиш, България щеше ли да е 9 млн. ?
Или ти си на мнение, че трябва да има рестрикции и да сме като конц. лагер, никва чужбина, всички тука на 300 лв. заплата, дет няма къде и по-какво да си я похарчиш. :roll:

Интересно, с този хубав соц, що хората взеха веднага да бягат, след падането му ?
Как така 45 години е било цветя и рози и 2 месеца след "падането" на соца, 1 млн. българи хукнаха по-чужбина ?
Ще получа ли адекватен отговор на този въпрос, който задавам вече сигурно за 20-ти път ? :?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 апр 2016 12:42

1982 написа:
fcb_bg написа:
1982 написа:Назад дадох и банков обир в Хасково от 80-те. ;)

Колко примера ще дадеш бе, пич? Колкото и да се пънеш, не мойш стигна показателите след 89-та.

Що, пречат ли ти примерите, май нещо разбиват илюзията как през соца се живеело спокойно и без престъпност ??!

Носталгиците да отговорят на още едно питане: Колко затвора са построени у нас след 89-та и колко, в периода 44-та 89-та ? :lol:
Мисля, резултатът ще е, че затворите в България на 98 % са построени преди 89-та.
И то има някои доста големички, странно, за кой ли са били построени тези мастодонти, след като престъпноста е била малка ? :? :mrgreen:

Хич няма да споменавам лагерите, в които са попадали хората с иновативно мислене.
Лагери с капацитет от по няколко хиляди души, всеки ...
Последна промяна от THE G.A.M.E на 03 апр 2016 12:50, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 апр 2016 12:48

GOLEADOR написа:Да виждаш някой да отрича дефицита на стоки при соца?Никой.Приеми просто,че за българите възможността да живееш спокоен и сигурен живот стои пред шоколадовото яйце и мерцедеса.Никой не си е представял,че за да може да кара мерцедес ще плати с изнасилване на баба си или дядо си от мургавите ни сънародници.Никой не си е и помислял,че децата му ще ходят да слугуват на гърци или италианци,а внуците ще трябва да пази и възпитава той щото иначе няма пари за дъвки турбо.Никой не си е представял,че няма да има къде да работи и ще трябва да изостави близките си за да може да осигури хляба на масата им.Никой не си е представял,че даже и да работиш тежък труд ще си останеш беден като църковна мишка и ще се налага да се биеш за 5 кила кренвирши с други твои колеги щото купоните дето ти ги дава работодателя важат за магазин в който има само рафтове.За това иде реч,а не да ми обясняват,че баба и дядо били мързеливи и за това имали носталгия по комунизма.Сякаш ако в България имаше ред,работа и достойно заплащане на труда някой би се сетил за онова време.

Айде, стига с тия изнасилвания, неслучайно ти пуснах линка за Жоро Павето, изнасилвания и убийства имаше и тогава, просто всичко се криеше и ние не разбирахме, затова живееш с илюзията как тогава нямало престъпност. ;) ;)

А децата днес бягат, просто защото вече границите са отворени, не ми ги пробутвай тия, щеше масово да се бяга и в онези години, ако не живеехме затворени като животни в клетка. То до границата беше трудно да идеш, трябваха разрешителни и други такива глупости, какво остава да я пресечеш.

Кажи, като живеехме толкова добре, що сума вечери вечеряхме на свещи, като у банановите републики ??! Щото и тоя комунистически "лукс" съм го преживял.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”