fcb_bg написа:Накъдето и да въртиш, плюсовете на соца се виждат ярко. Скакалци ся да пъплят безнаказано през горите ли? Хъ-хъ-хъ...
Кои са тези плюсове, че нещо не ги виждам?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
fcb_bg написа:Накъдето и да въртиш, плюсовете на соца се виждат ярко. Скакалци ся да пъплят безнаказано през горите ли? Хъ-хъ-хъ...

, ни подминаваха турските гастарбайтери с техните Мерцедеси, а ние цъкахме с език и им завиждахме, аз събирах картинки от дъвки "Турбо" (турски джвачки), с яките западни коли, и ги съзерцавах с часове.
  , ни подминаваха турските гастарбайтери с техните Мерцедеси, а ние цъкахме с език и им завиждахме, аз събирах картинки от дъвки "Турбо" (турски джвачки), с яките западни коли, и ги съзерцавах с часове.   
   Помня и бащата как се молеше в Кореком-а, за да ми вземе шоколадово яйце, баси, как съм му се радвал на това шоколадово яйце, все едно съм хванал Господ за шлифера .... представи си каква клошария е било.
  Помня и бащата как се молеше в Кореком-а, за да ми вземе шоколадово яйце, баси, как съм му се радвал на това шоколадово яйце, все едно съм хванал Господ за шлифера .... представи си каква клошария е било.   
   За едно шибано яйце, дето сега го има навсякъде и сигурно струва 2 лева.
   Сладкарниците и магазините не бяха пълни като днес, нищо подобно, рафтовете бяха разредени, почти колко публиката на Герена.
 Сладкарниците и магазините не бяха пълни като днес, нищо подобно, рафтовете бяха разредени, почти колко публиката на Герена.   
  A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:Соца беше тотална мизерия и клошария ..... помня как, като пътувахме по магистрала Тракия с нашата съветска каруца

Ами банани, портокали .... това бяха чудни неща, все едно за трюфели говорим, истински лукс, най-често за Коледа ни се случваше.
И така нататък, да не се отплесвам, че ще напиша цял ферман .... пълна мизерия си беше соцът, нищо хубаво не помня от него.
Thsmith написа:Кой те спира да живееш спокойно? Аз защо не се притеснявам?
Аха... Мерцедес се плаща с това? Интересно Жоро Павето на какво мнение е бил?
Те и никой не си е представял, че някой изпълзял от пущинака и нз с коя ръка се държи вилицата би станал първи човек в държавата и би съставил елит. Какво очакваш да произведе този елит? Това, че някой може само да мие чинии си е негов проблем.
Тежкия труд не си ли разбрал, че не е никакъв еквивалент за успех, а по скоро за квадратна глава. Социалистическата дивотия да поставя черната работа над интелектуалната е мъртва, приемете го.
Thsmith написа:Някой с пушка ли задържа инж Павлов в тази фирма и на тази работа, в този магазин и при този собственик?
Ако с пушка го принуждават - ОК, разбирам и съм съгласен. Само дето не е така и той/те сами са избрали тази професия, тази работа и този работодател.
И думата достойно не е фактор определящ заплащането на дадена дейност.
GOLEADOR написа:Разбира се,че през комунизма се живееше много по-спокойно.Не разбирам защо има хора които не намират доблест да признаят истината.Все ще излезне някой Матросов който да се хвърли на амбразурата с мантрата ,че хората през комунизма били мързеливи или носталгията е заради отминалата младост.Каква жалба за младост има в желанието на хората децата им да работят в България,а не да ходят немили-недраги в чужбина?

1982 написа:fcb_bg написа:1982 написа:Назад дадох и банков обир в Хасково от 80-те.
Колко примера ще дадеш бе, пич? Колкото и да се пънеш, не мойш стигна показателите след 89-та.
Що, пречат ли ти примерите, май нещо разбиват илюзията как през соца се живеело спокойно и без престъпност ??!

GOLEADOR написа:Да виждаш някой да отрича дефицита на стоки при соца?Никой.Приеми просто,че за българите възможността да живееш спокоен и сигурен живот стои пред шоколадовото яйце и мерцедеса.Никой не си е представял,че за да може да кара мерцедес ще плати с изнасилване на баба си или дядо си от мургавите ни сънародници.Никой не си е и помислял,че децата му ще ходят да слугуват на гърци или италианци,а внуците ще трябва да пази и възпитава той щото иначе няма пари за дъвки турбо.Никой не си е представял,че няма да има къде да работи и ще трябва да изостави близките си за да може да осигури хляба на масата им.Никой не си е представял,че даже и да работиш тежък труд ще си останеш беден като църковна мишка и ще се налага да се биеш за 5 кила кренвирши с други твои колеги щото купоните дето ти ги дава работодателя важат за магазин в който има само рафтове.За това иде реч,а не да ми обясняват,че баба и дядо били мързеливи и за това имали носталгия по комунизма.Сякаш ако в България имаше ред,работа и достойно заплащане на труда някой би се сетил за онова време.

A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 23 госта