delqnski47 написа:Esi написа:За да приеме публиката по- лесно Джони като господар на железния трон, сценаристите набързо превърнаха Денерис в лоша, луда и т.н.. Доста неубедително се получи, щото както писа един фен, в един от предишните сезони тя затвори драконите си в подземието заради едно дете. Да, изгори някои хора и онези дотракски халове, но имаше причини да го направи. Ако има все пак някаква логика в нейната промяна, то тя е в предателството. В една от сериите на 7 сезон Денерис казва на Варис, че всичко може да приеме когато се каже открито, но само едно никога няма да може да прости на абсолютно никого. Денерис е роден завоевател и с добри съветници не лош управник. През целия си живот е искала вярност и привързаност. Направи всичко за освободените роби, защото я боготворяха и наричаха майка. На север срещна точно обратното, остана си чужда за тях и го каза на онзи Джон в последната им среща- щом не ме обичат, остана другото- да се страхуват. Бях му фен на Джони докато беше лорд командир и носеше плаща, сега определено не ми е симпатяга. По всяка вероятност ще седне на трона колкото и да вика не та не. Ще го накарат в името на народа. За голямо съжаление малко глуповат изкараха Джон, един напълно еднопланов и елементарен образ. Смешно се получи с това, че тръгна да разправя как е наследника на трона, но не го иска и то на хора за които знае, че ще се възползват защото не обичат Денерис А с нея ще приключат тихо и потайно по всяка вероятност използвайки отново Аря. Сега сценаристите им сервирах мотив.

Да,бях забравил най-шокиращото нещо,което направи Жеко.... напълно безмислено да разкаже какъв е на Аря и Санса като лапе от втори клас.
Технически той нищо не каза, а това го стори Бран.
Дори когато се чудеше дали да им каже погледна към него и той му отговори, че избора е негов и тогава и двете разбраха, че крият нещо и вече нямаше връщане назад. Остави той да им разкаже цялата история, а Джон само ги помоли да се закълнат.

Esi написа:Groucho написа:Esi написа:За да приеме публиката по- лесно Джони като господар на железния трон, сценаристите набързо превърнаха Денерис в лоша, луда и т.н...
Публиката така или иначе е ок със сядането на Джон на трона

Според мен по-скоро го правят, за да оправдаят убийството на Денерис, ако ще я трепат в следващия епизод. Това е най-лесното решение на проблема с десетината претенденти за пустия му трон. Как беше: "Като играеш играта на тронове, или печелиш, или губиш главата си", нали нещо такова каза Церсей на Нед?
Малко еднообразно приключване с персонажите, но каквото такова.
Е, да де, пак същото казвам. Как ще приеме публиката Джон на трона след като до втръсване повтаря, че тя е неговата кралица? Трябва тя да стане лоша и луда, иначе нашият човек няма да е честен, ще е предател, ще си лепне петно на имиджа. Сега Джон се явява народен спасител. Може дори да се противопостави на нейното убийството и ще каже пак, че заради нея са живи. Но няма да успее и ще е пред душевно терзание, и малко ще му стане по- цветен образа. А може и да не го питат. Та такива ми ти му работи.

Всъщност съм напълно сигурен, че Джон не е толкова сляп към нея и вижда на какво заприлича, но не искаше да вярва, че ще направи това което направи. Неговото повтаряне за кралицата е по скоро плод на чест както Нед го е учил с години понеже той беше същият и накрая дори реши да остави честа настрана заради семейството си като призна една лъжа в опит да вземе властта. Джон просто държи на думата си и не иска да се отменя от дадената си дума и не обича да влиза в заговори каквито се опита да го вкара Варис, а и Санса и Аря също.
Джон, че няма опит да владее е така, ама ще се научи и той попива бързо и умее да слуша хората. Никой не е бил научен да е владетел преди него или ще ми кажете, че Робърт е бил идеален да управлява след бунта му като той самият тогава е бил един нехранимайко така да се каже. Никой не е роден умен, мъдър и пригоден за владетел, така че всеки се учи в движение.