Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

emerson1leao

Re: Войната в Украйна

Мнениеот emerson1leao » 03 мар 2022 15:21

Не трябва да ни е мъчно за такива тръгнали да убиват в съседна страна за интересите на шепа престъпници от кликата в Кремъл. Иначе руската кампания зацикли в лайна и кал. Само в южна Украйна имат някакви успехи и едва 1 завладян областен град Херсон. По другите фронтове търпят разгроми всеки ден и ежедневна загуба на бронетехника и персонал, по-голяма среднодневно дори от тази срещу германците през ВСВ. Интересно е да видим какъв брой жертви са готови да понесат, за да разберат че изход от ситуацията няма и ще трябва да се връщат към педерассия като бити песове с подвити опашки... :mrgreen:
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 03 мар 2022 16:00

emerson1leao написа:Не трябва да ни е мъчно за такива тръгнали да убиват в съседна страна за интересите на шепа престъпници от кликата в Кремъл. Иначе руската кампания зацикли в лайна и кал. Само в южна Украйна имат някакви успехи и едва 1 завладян областен град Херсон. По другите фронтове търпят разгроми всеки ден и ежедневна загуба на бронетехника и персонал, по-голяма среднодневно дори от тази срещу германците през ВСВ. Интересно е да видим какъв брой жертви са готови да понесат, за да разберат че изход от ситуацията няма и ще трябва да се връщат към педерассия като бити песове с подвити опашки... :mrgreen:

Мислиш,че на джуджака му пука за неговите войници.Този въобще не зачита човешкия живот.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 мар 2022 16:59

favaca8888 написа:Ядосаха Путин.
Не се *бавай с Русия.Гледам опашки за бензин.Тия европейски тиквеници ще ни спрат газа и тока.Аз казах ли,че ни чака война след ковид,казах.
Дано не ги спусне инерцията и дойдат насам.Някой усеща ли се ,че ние ставаме външна граница на НАТО?!
В началото бях за украинците,после за руснаците.Сега мисля,че трябва да сме неутрални.Това не е наша война...
Ами западняците сами са си виновни.
20 г. дондуркаха Путин, направиха газопроводи, купуваха "евтин" сибирски нефт, обвързаха енергийно Европа на 70 % с Русия и сега вече следва големият плач.
По лошото е, че Европа не е единна и някои ще се огънат.
Много неща трябваше да се случат преди, но в историята няма ако.

Сега ние сме поставени в патова ситуация, щото докато Западът имат все пак някакви стабилни ( е, след "ковид" не толкова, ама имат резерви ) ... Икономики, и могат да си позволят някаква енергийна алтернатива, то ние, ако тръгнем да сме докрай солидарни, направо приключваме курса, тоест трябва да се сетим за 1997-ма.
Другият вариант е да заебем Запада, да се провлачим в краката на Путин и да почнем да ги целуваме.
Той разбира се няма да има нищо против да ни приеме в "Източният лагер", нали сме му "голяма слабост"... И това ще ни гарантира моментно спокойствие от към енергийните ресурси.
Проблема е, че с едно такова действие ще отрежем търговията със Запада, а от там дори е достатъчно да блокират дотацията на българите работещи в чужбина, която дотация последно я измериха на стойност между 3 и 5 млрд. евро - годишно.
Оставям на страна, че над 70 % от износа ни е за ЕС ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 03 мар 2022 17:04

Тва май удря повече от ракетите.
Ще си припомнят гладните години преди 90 година.
https://lm.facebook.com/l.php?u=https%3 ... qUpGxfngTY
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 03 мар 2022 17:19

THE G.A.M.E написа:20 г. дондуркаха Путин, направиха газопроводи, купуваха "евтин" сибирски нефт, обвързаха енергийно Европа на 70 % с Русия и сега вече следва големият плач.

Вие очевидно не разбирате, че не става дума само за нефт и газ.

Пшеница, желязо, редки метали, които са нужни за индустрията на Европа - Старият континент има огромна нужда от суровините на Русия, за да е в някаква степен конкурентен на индустрията на Китай.

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 03 мар 2022 17:22

Ядосали джуджето ? И кво ще направи джуджето ще пръдне на хуя им, след което российката ще претърпи нови санкции. Аз затова казвам че неговите там главорези ще го линчуват скоро време като Чаушеску, няма нужда някой друг да го прави. :mrgreen:

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 03 мар 2022 17:23

THE G.A.M.E написа:
favaca8888 написа:Ядосаха Путин.
Не се *бавай с Русия.Гледам опашки за бензин.Тия европейски тиквеници ще ни спрат газа и тока.Аз казах ли,че ни чака война след ковид,казах.
Дано не ги спусне инерцията и дойдат насам.Някой усеща ли се ,че ние ставаме външна граница на НАТО?!
В началото бях за украинците,после за руснаците.Сега мисля,че трябва да сме неутрални.Това не е наша война...
Ами западняците сами са си виновни.
20 г. дондуркаха Путин, направиха газопроводи, купуваха "евтин" сибирски нефт, обвързаха енергийно Европа на 70 % с Русия и сега вече следва големият плач.
По лошото е, че Европа не е единна и някои ще се огънат.
Много неща трябваше да се случат преди, но в историята няма ако.

Сега ние сме поставени в патова ситуация, щото докато Западът имат все пак някакви стабилни ( е, след "ковид" не толкова, ама имат резерви ) ... Икономики, и могат да си позволят някаква енергийна алтернатива, то ние, ако тръгнем да сме докрай солидарни, направо приключваме курса, тоест трябва да се сетим за 1997-ма.
Другият вариант е да заебем Запада, да се провлачим в краката на Путин и да почнем да ги целуваме.
Той разбира се няма да има нищо против да ни приеме в "Източният лагер", нали сме му "голяма слабост"... И това ще ни гарантира моментно спокойствие от към енергийните ресурси.
Проблема е, че с едно такова действие ще отрежем търговията със Запада, а от там дори е достатъчно да блокират дотацията на българите работещи в чужбина, която дотация последно я измериха на стойност между 3 и 5 млрд. евро - годишно.
Оставям на страна, че над 70 % от износа ни е за ЕС ...

Всеки иска на евтиното гориво 8-) Ама хак да ни е.Какво толково ни пречеше на нас, като държава, да застанем на позицията -
неутрална!!!Пращай хуманитарна помощ, прибирай българите,които искат да се прибират, направи някви полеви болници или зони за хората бягащи от войната.Това щеше да е предостатъчна и ДОСТОЙНА позиция....ама не ! Налапахме го до сливиците на щатите и ойропа.Отделно,че и си отразяхме всички пътища и досегашни опити да си пооправим взаиоотношенията с Русия.
А от днешната постъпка на "Израждане" ме е срам,че съм българин :oops:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 03 мар 2022 17:25

Groucho написа:
THE G.A.M.E написа:20 г. дондуркаха Путин, направиха газопроводи, купуваха "евтин" сибирски нефт, обвързаха енергийно Европа на 70 % с Русия и сега вече следва големият плач.

Вие очевидно не разбирате, че не става дума само за нефт и газ.

Пшеница, желязо, редки метали, които са нужни за индустрията на Европа - Старият континент има огромна нужда от суровините на Русия, за да е в някаква степен конкурентен на индустрията на Китай.

И още : олио,захар,банков сектор,туризъм,търговия,транспорт и още и още.Нищо добро не ни чака..добре че поотмина зимата.
Ако това се беше случило началото на декември миналата, досега да сме умрели от глад/
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 03 мар 2022 17:26

emerson1leao написа:Ядосали джуджето ? И кво ще направи джуджето ще пръдне на хуя им, след което российката ще претърпи нови санкции. Аз затова казвам че неговите там главорези ще го линчуват скоро време като Чаушеску, няма нужда някой друг да го прави. :mrgreen:

Ама това е вариант.Путин някой "от неговите" да го дуумне! Ама що си мисля,че няма да стане и
ще си завърши операцията.

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 03 мар 2022 17:30

Че той ковида изтрепа повече българи, отколкото през гладните години или Първата световна война. Бихме всички рекорди със 148хил. починали за 2021г. сравнено с да кажем 107хил. през 2019 (последната предковидна), така че с никакъв глад не могат да ни уморят - вирусът пак ще избие повече идната есен-зима. :roll:
Относно неутралитета, кой казал че не сме неутрални бе льольовци ? Да не би да сме обявили война на Русия или да сме пратили бг батальон да трепе мурзилките на място ? Тогава можеше да кажете че не сме неутрални. Сега просто гледаме да си приберем българите от Украйна.

Върни се в “Свободна зона”