Почина Фидел Кастро

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Почина Фидел Кастро

Мнениеот GOLEADOR » 28 ное 2016 10:35

Thsmith написа:Хубаво е, че се е грижел за стоката си. Все пак трябва да са живи достатъчно дълго робите.... Съвестните стопани си поддържат стоката.

Пич,ти току що с този пост призна,че Фидел е добър държавник който се грижи за народа си.Повече няма какво да добавя,мога само да те цитирам!
Куба е голяма колкото България с население от 11 000 000.Неграмотните са сведени почти до нула,а здравеопазването е сред водещите в света.От латиностраните кубинците живеят най-дълго.Падне ли ембаргото няма кой да ги стигне в региона,въпреки,че нямат нефт,злато или други земни богатства!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 ное 2016 11:40

Thsmith написа:ами за евентуални престъпления извършени в САЩ, къде и кой да го съди? Серьожа ли? :lol:

Ся.... най-обичам някой кат ми се напраи на тъп и ме кара да си губя от безценното време да пиша пак същото. Питам Джон от Кънектикът като извърши престъпление в България, можем ли да го съдим в СГС? Защо военнопрестъпниците от ЮС АРМИ не се съдят в Ирак, Афганистан или Либия по местните закони? Бах ги в майната, и аз искам за нарушение в Юта да бъда съден по българските закони. Ма нанайси, щото ония се имат за най-нация. Нагла паплач.
За другото: щатските инвестиции в Куба са много яки - рушвет и имоти на безценица. Знаем им практиките - това което не може в Америка, може да се прави извън нея.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 28 ное 2016 12:10

GOLEADOR написа:
Thsmith написа:Хубаво е, че се е грижел за стоката си. Все пак трябва да са живи достатъчно дълго робите.... Съвестните стопани си поддържат стоката.

Пич,ти току що с този пост призна,че Фидел е добър държавник който се грижи за народа си.Повече няма какво да добавя,мога само да те цитирам!
Куба е голяма колкото България с население от 11 000 000.Неграмотните са сведени почти до нула,а здравеопазването е сред водещите в света.От латиностраните кубинците живеят най-дълго.Падне ли ембаргото няма кой да ги стигне в региона,въпреки,че нямат нефт,злато или други земни богатства!

Защитаваш Фидел,защото си върл привърженик на соца,най-вероятно потомствен комунист.
Живял при социализма,знам какво е една партия,един вожд.Знам за всички такива вождове-Сталин,Димитров,Червенков
Живков,Чаушеску,Мао,Ким и няма как той да е по-различен.Знам и как се правят тези статистики с образование и медицина.Самият строй е неосъществим,не успя никъде и за това и в Куба направиха завой.Нали и Венецуела правиха
социализъм с нефт,какво стана.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 28 ное 2016 12:26

petko.h.markov написа:
GOLEADOR написа:

Защитаваш Фидел,защото си върл привърженик на соца,най-вероятно потомствен комунист.
Живял при социализма,знам какво е една партия,един вожд.Знам за всички такива вождове-Сталин,Димитров,Червенков
Живков,Чаушеску,Мао,Ким и няма как той да е по-различен.Знам и как се правят тези статистики с образование и медицина.Самият строй е неосъществим,не успя никъде и за това и в Куба направиха завой.Нали и Венецуела правиха
социализъм с нефт,какво стана.

Глупости,както винаги пак грешиш.Отделно винаги съм гласувал за десните и никога за леви партии.Освен на митингите,бденията (1989) съм участвал и на барикадите през 1997.Като знаеш всичко за "такива вождове" трябва ли да лъжеш за тях за да не те обвиняват че си "върл привърженик на соца,най-вероятно потомствен комунист"?Ти постъпи както искаш,аз такива компромиси със себе си няма да направя.
Относно :"Знам и как се правят тези статистики с образование и медицина." - много се надценяваш.Точно заради такива всезнайковци дадох и линк към документа на UNESCO,поствам го пак ( http://fcis.oise.utoronto.ca/~daniel_schugurensky/assignment1/1998cuba.html).
П.П.
Ето и мейла на човека да му обясниш как е направена статистиката за образованието и медицината в Куба.Да не забравиш да го обявиш и за потомствен комунист. Email: dschugur@asu.edu

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 28 ное 2016 14:01

GOLEADOR написа:От същия доклад:
Любезният наблюдатели също знаят, че съществува силна връзка между социалното благосъстояние и здраве на населението, от една страна, и образователни постижения, от друга страна. В тази връзка, Куба се откроява сред повечето страни от Латинска Америка за своите постижения в областта на социалното подпомагане и здравеопазването. Така например, докато в Латинска Америка и Карибския басейн като цяло процентът на детската смъртност е 30 на 1000 живородени, цифрата за Куба е в близост до 6 на 1000 живородени. По същия начин, докато смъртността на децата под пет години в региона е 38 на 1000, в Куба е от 13 до 8 на хиляда. Освен това, продължителността на живота е най-високата в региона.

Бе в тоя регион 7% от децата не доживяват до 5 години, ако приемем, че първото число означава смъртността сред новородените, щото иначе противоречи на природните закони общо умрелите деца да са по-малко от тая част от тях, които са умрели преди да навършат пет години. Според мен в ордата на Аспарух медицината е била на по-високо ниво. Може би шаманът го е докарал до кубинските проценти.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 28 ное 2016 14:26

fcb_bg написа:
Thsmith написа:ами за евентуални престъпления извършени в САЩ, къде и кой да го съди? Серьожа ли? :lol:

Ся.... най-обичам някой кат ми се напраи на тъп и ме кара да си губя от безценното време да пиша пак същото. Питам Джон от Кънектикът като извърши престъпление в България, можем ли да го съдим в СГС? Защо военнопрестъпниците от ЮС АРМИ не се съдят в Ирак, Афганистан или Либия по местните закони? Бах ги в майната, и аз искам за нарушение в Юта да бъда съден по българските закони. Ма нанайси, щото ония се имат за най-нация. Нагла паплач.
За другото: щатските инвестиции в Куба са много яки - рушвет и имоти на безценица. Знаем им практиките - това което не може в Америка, може да се прави извън нея.

Много точно казано.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 28 ное 2016 14:29

Бог да го прости El Commandante ...

Изображение
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 28 ное 2016 16:09

@защо
Не мислиш ли,че ако това в цитата беше вярно то нямаше да остане незабелязано от здравните организации в света?И в такъв случай ако напишеш в Гугъл "Световна здравна организация КУБА" все ще излезе някакъв резултат който да потвърди или отхвърли написаното в поста?
Отделно как мислиш се постига такива добри проценти при намаляване на смъртността при новородените и децата до 5 години?Да не би правителството да влага пари в програма където освен регулярни прегледи програмата предвижда бъдещите майки и децата им да имат на разположение личен лекар, който да ги посещава три пъти седмично в дома им и да обучава семейството как да поддържа хигиената и да се грижи за бебето?
Ако наистина кубинците са толкова напред не би ли било нормално в страната да се шири здравен туризъм,да речем едни 2,5 милиона на година да посещават острова само заради това?
И последно,ако правителството прави толкова много за здравеопазването и образованието не би ли било нормално тогава Хаванският латиноамерикански медицински колеж да обучава много чуждестранни студенти включително от САЩ?Да не би в Куба да се обучават повече от 900 американци (легално,с разрешение от правителството на САЩ)?
Не ми отговаряй на въпросите,реторични са.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 28 ное 2016 16:53

И аз четох за здравеопазването им, доста добри показатели на фона на другите държави от Латинска Америка, а и някои водещи държави.16% от бюджета им отива за здраве, разработват доста биолекарства и препарати за борба с рака.Четох, че болниците им са леш със стара апаратура(също като при нас по тошово време) но лекарите били доста квалифицирани и добри.Дано да е истина, щото и на нас тука ни разправяха в къв рай живеем, а като падна завесата, си евало мамата.
Лекарите им взимали 20 долара заплата.
Вчера попаднах на някакъв диалог под една статия за Кастро.
Някъв пич българокубинец обясняваше колко било добре здравеопазването в Куба, и като цяло в Куба.
И като каза кви пари му искали за операция в САЩ( живее там) ако нямал застраховака, разцепи мрака :lol:
Кубинците са странни птици, хвалят си много държавата(също като арменците), обаче отдалеч :lol:
За мен Кастро си е диктатор, ама щом му се кефят кубинците, проблема си е техен.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 28 ное 2016 17:17

Фидел Кастро е един от символите на 20 век. Победил доктатурата с революция. Иградил страна с модерно здравеопазване от държава на неграмотници. Отнел имотите на мафията. Има ли някой да се похвали с подобно нещо. 40-50 атентата срещу него.

Върни се в “Свободна зона”