Парад на Победата - на живо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Парад на Победата - на живо

Мнениеот 1982 » 09 май 2016 17:20

fcb_bg написа:Моля? Питам те за Полша, ти биеш негрите с Финландия и Естония... Поеми дъх и се концентрирай.

Питаш ме точно, за да изместиш неудобната тема за "Доброто" - СССР и неговата агресия, в съюз с нацистка Германия. Искаш да ме вкараш в тъпи спорове за Полша, за да отместиш гадната за теб темичка. ;) ;)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 май 2016 17:22

pampi написа:Станко бре, дипломатите залагат във Форекс! Ние с тебе, щото сме прости, търгуваме чрез Форекс...

[offtopic]Ти остави, ами май съм го измислил това, дето ти разправях :) Поне засега де. В края на тази седмица ще почна да поствам в другата тема резултатите за седмицата. Да го видим как ще се държи в по-дълъг период от време.[/offtopic]
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 09 май 2016 17:23

CTAHKO написа:
diplomat написа:
CTAHKO написа:Нещо явно не си ме разбрал 8-) Което не е никаква изненада за мен, предвид особеностите и нивото на съвременото БГ образование 8-) Не е "във", а "на" 8-) Минимална разлика, а 8-) Така че тия линкове и да ги даваш, и да не ги даваш, все си е тая. Пишеш за неща, от които цент не вдяваш 8-)

Ама разбира се. :lol: Така ще кажеш. :mrgreen:

Какво да кажа, като си е така 8-) Ще знам че е "на", пък ще ти държа сметка дали си написал "във" или "в" ;) Дай малко по-сериозно, моля те 8-)

Голям си педант! Човека не може да направи разлика между Еврофутбол и ФОРЕКС и залага ВЪВ ... Прояви малко разбиране към бъдещите дипломати на Отечеството...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 май 2016 17:24

manoll написа:абе баш си е съюз. Сталин си отглежда Ледоразбивача, след който да "освободи" цяла Европа. Освен подялбата на Полша секретния протокол към Молотов - Рибентроп засяга и "освобождаването" на Литва, Латвия, Естония и Северна Буковина. Заради ограниченията от ПСВ наложени на Германия в Русия се обучават и танкисти, и летци, и моряци, изнасят се влакове с гориво, алуминий, стомана, въглища, целулоза, зърно, картофи и какво ли още не. Има влакове на път дори и по време на първите удари на 22.06

Въпросните обучени летци и танкисти колко са като бройка, ако може, и през кои години, че и от таз мантра ми е писнало!
Относно търговията-тя не спира и в двете посоки до самото начало на войната. То и Украйна в момента търгува с Донецк, е?
Тия евтини лешперски глупости стават за инджевските седенки, ама тука не вървят.
И Хитлер , И Сталин прекрасно знаят, че са смъртни врагове и рано или късно СССР и Германия ще се сблъскат. Това добре е описано и в материалите за Хитлер, и в материалите за грузинеца. Всичко останало са надлъгвания и маньоври с цел да се спечели предимство пред противника. Трябва да се признае, че борбата на надлъгване я печели Германия.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 09 май 2016 17:25

1982 написа:
fcb_bg написа:Моля? Питам те за Полша, ти биеш негрите с Финландия и Естония... Поеми дъх и се концентрирай.

Питаш ме точно, за да изместиш неудобната тема за "Доброто" - СССР и неговата агресия, в съюз с нацистка Германия. Искаш да ме вкараш в тъпи спорове за Полша, за да отместиш гадната за теб темичка. ;) ;)

Ся, че СССР е злото, вече го разбрах, дай да видим Полша има ли принос за започването на войната.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 09 май 2016 17:30

sin4ec написа:Относно търговията-тя не спира и в двете посоки до самото начало на войната. То и Украйна в момента търгува с Донецк, е?

Има и други подобни примери, например въпреки договорите, които Александър подписва с Наполеон за континентална блокада над Великобритания, Руската Империя позволява на английските кораби да използват руските пристанища, просто защото търговията с Британската Империя съставя около 40% от външния стокооборот на Руската Империя, а Франция не е могла да компенсира.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 09 май 2016 17:37

Отново е 9 май и отново сме разединени като нация. Без да има нужда.

Не отричам правото на Русия да празнува Ден Победы - там тази дата се е превърнала в изключителен символ на смисъла на съществуването и на единственото, което имат с някаква глобална значимост - армия, оръжия, готовност за намеса. Няма друга нация в света, която е готова да изпрати на война и пожертва хиляди свои войници - такава е цената на човешкия живот, ако човекът в Кремъл реши.

Няма демократични процедури, няма гражданско общество или обществено мнение, които могат да спрат тази машина, ако реши да действа. Жертвите нямат значение или поне не решаващо. Цялата руска история е история на войни - за нови територии или защита на свърхгеографията си.

От малки те гледат на картата и се вдъхновяват за своята изключителност главно по размера на територията и знаят, че тя може да се държи заедно само с готовността за война и за жертви, включително чрез репресии срещу тези вътре в страната, които не са съгласни с тази мантра. Вариантът чрез благоденствие и мир не се получава - нито при съветските времена, нито сега.

Помня на един от първите паради на които бях - тогава още излизаха числата на жертвите от войната в Чечня се опитах, бидейки на Червения площад, да си представя броя на жертвите съотнесени към броя на дефилиращите на парада - а цифрата приближаваше десет хиляди души. Като посланик на страна с народ, който ще се замисли да изпрати хора на военна авантюра, ако тя може да доведе до жертви - бях благодарен, че не сме такива. Не, че не можем да воюваме - можем. Но ни пука за всеки човешки живот.

Мина време и руските власти засекретиха всички данни за жертви от военни конфликти. Днес никой не знае колко руски войници и офицери са загинали в Украйна или в Сирия. Погребват ги тайно.

Русия празнува този Ден на победата, за да напомни на европейските народи за своята сила и затова, че според нея има Победени. Победа - Загуба.

А Европа празнува Деня на Единството си днес, деня на помирението и примирението. Ето това е ключовата философска разлика между Русия и Европа и същността на нашия избор.

Да, в Европа и ние тук в България отбелязваме миналото, войните - победите и своите поражения, но не позволяваме споменът за тях да замъгли преценката и отношенията ни с нашите съседи и партньори. Знаем, че истинската Победа, която си струва да празнуваме е само и единствено е Победата на националния егоизъм. Именно този велик Ден на Европа, които направи периодът след Втората Световна Война най-дългия в цялата и история без конфликт.

Без победени и победителите.

Да попитаме тези българи, които празнуват днес Деня на Победата - чия победа празнуват и над кого?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 май 2016 17:38

Изображение
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 09 май 2016 17:38

fcb_bg написа:
1982 написа:

Ся, че СССР е злото, вече го разбрах, дай да видим Полша има ли принос за започването на войната.

Хихи, иронично уж се "съгласяваме", че СССР не е Доброто и после "хайде сега да изместим вече темата". :mrgreen: :mrgreen:

Знам ви номерцата отдавна. :lol: :lol: 8-)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Маги Стралска

Мнениеот Маги Стралска » 09 май 2016 17:39

хи хи.... темичката стана ноо веселяшка.... ноо кефи.... и освен тва... съм искрена фенка на Деми.... :)

Върни се в “Свободна зона”