Доц. Григорова: Падне ли Асад, идват талибаните!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Доц. Григорова: Падне ли Асад, идват талибаните!

Мнениеот 1982 » 30 ное 2015 17:40

THE G.A.M.E написа:
1982 написа:
River Plate написа:Някога и Стамболов гнусните русофили са го обвинявали, че е туркофил, туркоман и т.н.

Русофилите винаги са лепяли етикети, който е срещу тях, задължително е платен и е чужд слуга.

Аз винаги съм се чудил от къде е тая омраза, негативизъм и злоба у крайните русофили, към инако-мислещите. :roll:

Нямам идея, човек, аз дори и когато спорех с тях по-умерено (не като сега), веднага бях заклеймен - платен соросоид, ционист, слуга на Х и т.н.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 ное 2015 17:46

Betchualeng Arnaikem написа:Тук трябва да уточня за някои хора, че Стелта е защитна технология за самолети в основата си, не самолет. Именно затова самолетите, които наричат стелтове си имат други имена, марки и модели, просто имат и тази технология.

Да, и още нещо - Стелт технологиите не правят самолета буквално "невидим" за радарите, както го разбират много хора, а изключително трудно видим. Все още няма технология, която да скрива тотално самолетите.

А най-критичната точка за самолетите е, когато се отваря бомбеният отсек, тогава самолетът става най-уязвим, понеже се нарушава стелт "опаковката" му и сигналите на радара достигат незащитена повърхност. Но няма как, бомбите се носят вътрешно, ако са отвън, цялата стелт покривка губи смисъла си, тъй като бомбите и ракетите ще отразяват сигналите на радара.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 ное 2015 17:59

Цецо Чука написа:Не човек, просто се лигавя щото не ми се влиза сериозно в тая дискусия.
В смисъл да,интересно е кой откъде е,как и какво, но няма никаква пряка връзка към нещата които директно ни касаят в момента...

Да, увлякохме се малко с б'ат Кирчо и "аржентинеца" ( "River Plate" )

Ама то в тая тема и без т'ва стана мазало... История, военно дело, военна технология, конспирации.. И те така. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 30 ное 2015 18:12

1982 написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Тук трябва да уточня за някои хора, че Стелта е защитна технология за самолети в основата си, не самолет. Именно затова самолетите, които наричат стелтове си имат други имена, марки и модели, просто имат и тази технология.

Да, и още нещо - Стелт технологиите не правят самолета буквално "невидим" за радарите, както го разбират много хора, а изключително трудно видим. Все още няма технология, която да скрива тотално самолетите.

А най-критичната точка за самолетите е, когато се отваря бомбеният отсек, тогава самолетът става най-уязвим, понеже се нарушава стелт "опаковката" му и сигналите на радара достигат незащитена повърхност. Но няма как, бомбите се носят вътрешно, ако са отвън, цялата стелт покривка губи смисъла си, тъй като бомбите и ракетите ще отразяват сигналите на радара.

Преди време четох някъде, че чeшките "Тамара" ги засичали, ама вярно или не :roll:
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 30 ное 2015 18:19

GA_ veliki написа:
1982 написа:

Преди време четох някъде, че чeшките "Тамара" ги засичали, ама вярно или не :roll:

За всеки самолет, па дори със Стелт има начин да бъде засечен и посред полет. Но по-скоро една Швейцария (хипотетично) ще успее да обезопаси цялото си небе с нужната технология отколкото Русия или САЩ или Китай. При големи мащаби ще струва мама мия като цифрово изражение.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 30 ное 2015 18:28

Betchualeng Arnaikem написа:
GA_ veliki написа:
1982 написа:

За всеки самолет, па дори със Стелт има начин да бъде засечен и посред полет. Но по-скоро една Швейцария (хипотетично) ще успее да обезопаси цялото си небе с нужната технология отколкото Русия или САЩ или Китай. При големи мащаби ще струва мама мия като цифрово изражение.

[offtopic]БЪркаш много точно Русия и САЩ са най-добре защитени!САЩ си имат Чък Норис, който с поглед сваля самолети и отклонява ракети.А Русия си има Путин, какво да им трябва повече[/offtopic]
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 30 ное 2015 19:03

Betchualeng Arnaikem написа:
River Plate написа:Кажи поне, плащат ли ти добре? То е ясно, че тия неща не ги мислиш (ако въобще мислиш де).

Само от любопитство.. ако имаш информация: как намират хора, на които да плащат за едно или друго писане по форуми, а и желаещите как разбират къде може да се спазарят за надник?

Знам, че има такива неща ама винаги съм се чудил как се намират, не е като да пуснеш обява в jobs.bg: набирам форумни никове за коментари срещу заплащане. А за съжаление двамата мои познати, за които съм сигурен, че пишат за пари (не тук) отричат до дупка понеже знаят, че съм против (и за да не се е*авам с тях) и няма опция да ми обяснят де са си намерили кой да им плаща :D

Понже ме питаш как точно става - http://bnt.bg/part-of-show/trolska-fabr ... -peterburg

Само в този форум са 2-3 (най-малко) платени руски тролове, има и заблудени русофили, дето им идва от вътре и пускат пропагандни теми, без да им се плаща

;)

Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)

МИКРЕ ВЪН!

golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 ное 2015 19:40

1982 написа:
THE G.A.M.E написа:
1982 написа:
River Plate написа:Някога и Стамболов гнусните русофили са го обвинявали, че е туркофил, туркоман и т.н.

Русофилите винаги са лепяли етикети, който е срещу тях, задължително е платен и е чужд слуга.

Аз винаги съм се чудил от къде е тая омраза, негативизъм и злоба у крайните русофили, към инако-мислещите. :roll:

Нямам идея, човек, аз дори и когато спорех с тях по-умерено (не като сега), веднага бях заклеймен - платен соросоид, ционист, слуга на Х и т.н.

Че Стамболов си е бил такъв ;) Мхм 8-) И то не само за русофилите, а за всички български патриоти 8-)Ама за гнусните русофоби и платени соросоиди, всеки който не плюе матушка Россия е руофил и родотстъпник 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 ное 2015 20:11

1982 написа:

Ами всъщност нещата са по-сложни. Първо, радарите много се усъвършенстваха. Второ, доколкото съм запознат, при руснаците разработката, която открива такива самолети, е от доста години и е била замислена за друго...всъщност те сканират пространството не за отражение от метал, а за специфична промяна на ентропията на полето. (да го кажем елементарно- енергийните характеристики). Самолетът има свой специфичен образ на такава инсталация, ракетата-друг, облак с електрозаряди-свой образ, и т.н. От такъв радар няма скриване. Веднъж открит, самолетът може да бъде свален и със ЗРК от 80-те години...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 30 ное 2015 20:22

Полет на 50 метра височина е неуловим за всякакви радари. 8-)
... и после внезапно си направих секуро.

Върни се в “Свободна зона”