Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Мнениеот Soulen » 21 окт 2013 21:58

James Beattie написа:Айде добре, ще дам шанс на 5 религии. Във вторник ще пусна 5 фиша, по един за Исус, Буда и другите. На всеки фиш ще се помоля, както се прави за съответната религия. Ако нито един фиш не излезе, оставам си атеист :mrgreen:

Пожелавам ти да станеш ходещия параклис и да се молиш на 5 различни езика всеки ден :mrgreen: :mrgreen:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 21 окт 2013 22:35

messi7 написа:Благодаря на всички за това, че отделихте от времето си, за да изкажете своето мнение/виждане по върпоса. Имам принципно социологически афинитет, макар да уча в момента "Педагогика на обучението по География и биология" и затова ми трябваше всяко едно мнение.

Та да и кажа и аз все пак. Бях като малък православен, ходех много по църкви(не само по празници) заради майка ми и баща ми и въобще роднини, които са много вярващи. Обаче много неща, практики не ми харесваха в българските православни църкви. После се зачетох въобще за православието и го отхърлих като мои виждания. Но не отричам тое част от историята на България, а и на много държави.
След това някъде към 18годишна възраст(сега съм на 24) покрай много приятелски компании, започнах да ненавиждам каквото и да е религия. Възпитан съм в определено нравствено-философски възгледи - хуманизъм.
Обаче покрай много перипети, тежки депресии и какво ли не, Съдбата(или Бог, както искате го тълкувайте) ме запозна с едни много искрени, добри и мъдри хора. И почнах да хода в евангелитска петдесятническа църква (от 4 месеца), където разбрах много неща( има молитвки, курсове за характер и други неща, някои ако иска на ЛС мога да му кажа). Евангелизмът е един от най-съвременните клонове на Протестанството.
Още веднъж благодаря за отделеното време, приятели. :) Ако някои има/т желание може да продължим дискусията. ;)

Изображение

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 22 окт 2013 12:34

Soulen написа:
James Beattie написа:Айде добре, ще дам шанс на 5 религии. Във вторник ще пусна 5 фиша, по един за Исус, Буда и другите. На всеки фиш ще се помоля, както се прави за съответната религия. Ако нито един фиш не излезе, оставам си атеист :mrgreen:

Пожелавам ти да станеш ходещия параклис и да се молиш на 5 различни езика всеки ден :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen:
Най-вероятно ще си остана атеист. Нали си знам късмета... Ако пък хвана и 5-те фиша, няма да се кланям на никои. С тази печалба ще си открия моя собствена религия ;)

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 22 окт 2013 19:54

Източноправославен християнин.
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 01 ное 2013 14:51

THE G.A.M.E написа:То принципно, християнството също си е източна религия. :)

ИЗточна? :roll:
По-географски принцип е източна религия само спрямо западна и централна ЕВропа.Но в западна и централна Европа не се появяват кой знае колко религии и в древността е имало основно система от езически вярвания и обреди. Така,че религии най-западно са се появявали на Балканите(на запад от Балканите както казах има езическа система).
По-идеологически принцип християнството повече прилича на религиите от региона от който се е появило отколкото на тези които са на изток(будизъм,индуизъм, даоизъм,сикхизъм, джайнизъм).

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 01 ное 2013 22:49

Мисля, че църквите в християнските религии в момента не са това, за което са били създадени. През ранното средновековие църквата и техните представители получават много политическа власт, с която злоупотребяват дори и до ден днешен.

До така степен са покварени (и то по-конкретно техните представители), че за мен губят религиозната си ценност.

Според мен всеки сам трябва да определя в какво да вярва и в какво не. А и след като религията е навсякъде около нас, чак до степен, че всички се съобразяват с нея, мисля, че всеки човек трябва да прочетете Библията или съответното свещенно писание за неговата религия. Чак тогава да си извади изводите и да прецени, защото конкретно във Библията пише много осбени нещата, които съм сигурен, че всеки човек си ги разбира индивидуално.

Аз самия не знам като какъв да се определя. Малко съм чел Новия завет, по-силно впечатление ми направи Стария.

Така или иначе се интересувам повече от историята на самата Библия, отколкото според коя книга да живея. Ако някои има желание да научи повече от къде тръгват основите на християнството/юдейзма, някои определени традиции, личности посменати в Библията, същества, като "cherub" и ангели - нека ми пише тук или на ЛС.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 06 ное 2013 02:15

Как, Христос, избира на кой да помогне? На повечето футболни и спортни срещи, и двата отбора се молят на един и същ бог да им помогне да спечелят. Защо Бог игнорира едните и помага на другите? И двата отбора не са грешни или зли. Защо едните имат предимство пред другите?

Потребителски аватар
messi7
Контакти:

Мнениеот messi7 » 22 дек 2013 18:16

Защото на едните е помагал преди време и сега се връща. 8-) А, атеиста да не ми се прави на много остроумен с тези трол-снимки. Не ми е поръчано от някоя църква това изследване(защото това намеква. 8-)
Има доста книги, в които се посочва, а и чрез факти, че само вяра не е достатъчна. Трябва и познание, философия. Хегел говори точно за връзката между философията, науката и религията. Може би и затова ми харесва лично на мен евангелието и откровението на Йоан, защото са по-философски. Докато на Марк, Матей, Лука описват живота на Иисус., един вид синоптични евангелия. А и Йоан Богослов е бил любимият ученик на Христос.
Изображение

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 22 яну 2014 16:20

Безкомпромисен написа:Моята религия е християнин , а по убеждения съм монархист и антикомунист! Комунистическите престъпници унищожиха християнските ценности в България избивайки хиляди свещеници, само защото не са служили на тяхната родина СССР!Комунистическите престъпници са безбожници , за тях религията е опиум за народите и унищожиха много от добродетелите на българския народ, с които България се е славела преди злокобния ден 9 Септември 1944г. и заради тези изчадия на сатаната комунистите има толкова атеисти! А духовната и моралната разруха, която донесоха тези безродници служещи на чужда и враждебна на България страна СССР за 69 години се оказа по-страшна и от физическата!Затова комуниститите са престъпници, не само физически , но и духовни и морални престъпници!
Бог да пази България от комунисти!

Добре само правславните ли са анти-комунисти? Не може ли анти-комунисти да са атеисти, протестанти, католици, будисти, мюсюлмани, евреи ? Не може ли комунистите да са християни? Защото доколкото знам папата е марксист?

ivailo1403
Контакти:

Мнениеот ivailo1403 » 21 юни 2014 15:55

Вярващ,православен християнин съм...за съжаление много грешен.

Върни се в “Свободна зона”