Футболните фенове с шествие против гейпарада

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

impaler
Контакти:

Re: Футболните фенове с шествие против гейпарада

Мнениеот impaler » 20 сеп 2013 23:10

fr3ak_boy написа:Бих искал да се огранича от "еволюиращите", защото и за мен има доста неща, които куцат в тази теория, но и в Библията много неща ми куцат... Ще се огранича с моите агностични възгледи за човечеството. :)

Ама не се ограничавай. Дерзай :) :D

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 20 сеп 2013 23:19

ivailo1403 написа:Да спасение в християнството е това,вечен живот с Бога в небесното царство или Рай .Кое как ми звучи това което ти си казал или цитатът?

Как ти звучи това да кажеш, че близо 95% от света ще отиде в ада, само защото не са от твоята религия? Това ми кажи как ти звучи!

impaler
Контакти:

Мнениеот impaler » 20 сеп 2013 23:24

Атеист написа:
ivailo1403 написа:Да спасение в християнството е това,вечен живот с Бога в небесното царство или Рай .Кое как ми звучи това което ти си казал или цитатът?

Как ти звучи това да кажеш, че близо 95% от света ще отиде в ада, само защото не са от твоята религия? Това ми кажи как ти звучи!

Нещата не са толкова черно бели, както ти ги представят. Когато бях млад и зелен, и аз щях да отсека така с брадвата, но нещата са малко по - комплексни. Иначе по принцип правилно ти казаха, че само за православните има смисъл да се говори като за християни, но не съм съгласен, че само сред тях ще има спасени. От друга страна не разбирам какво толкова те учудва. Живеем във времената на масовото отстъпничество и пълното безбожие. Това са неща писани, че ще станат. Все едно някой е учуден. Хората правят гей паради кой ти мисли за църкви в днешно време. Или Господа е виновен, че сме толкова малко останали във вярата?

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 20 сеп 2013 23:28

impaler написа:
Атеист написа:

Нещата не са толкова черно бели, както ти ги представят. Когато бях млад и зелен, и аз щях да отсека така с брадвата, но нещата са малко по - комплексни. Иначе по принцип правилно ти казаха, че само за православните има смисъл да се говори като за християни, но не съм съгласен, че само сред тях ще има спасени. От друга страна не разбирам какво толкова те учудва. Живеем във времената на масовото отстъпничество и пълното безбожие. Това са неща писани, че ще станат. Все едно някой е учуден. Хората правят гей паради кой ти мисли за църкви в днешно време. Или Господа е виновен, че сме толкова малко останали във вярата?

Пак не ми отговори на въпроса, а се измъкна по терлици.

impaler
Контакти:

Мнениеот impaler » 20 сеп 2013 23:32

Атеист написа:
impaler написа:
Атеист написа:

Пак не ми отговори на въпроса, а се измъкна по терлици.

Моля, разясни ми от какво съм се измъкнал ?!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 20 сеп 2013 23:41

Болен Левскар написа:Атеисте, ти си, може би 3-тия или 4-ти човек с IQ над 100, който виждам в този форум! Не знам как ти издържат нервите да спориш с маймуни - сигурно ти е скучно, та затова :lol: Браво за търпението което имаш! Аз при въпросите за спрялата еволюция, за библията, за папския събор през еди-кой си век, просто щях да кажа на питащите в прав текст че са малоумни!
.

Кой си ти да казваш кой е малоумен и кой не е? Писнало ми е от хора като теб които се изживяват като последна инстанция по всичко!
Плюс това явно нямаш грам аргументи щом си тръгнал да правиш заключения за противниците си.
Също така явно си нямаш никаква идея какво е IQ!

Red_Girl написа:
viali69 написа:
Red_Girl написа:Естествено, че сме маймуни.. стига с тея глупости за Господ.. Вярвайте в него, но не се заблуждавайте, че сме се пръкнали ей така..Не знам какво не ви е доказано...

Ти, ако се чувстваш маймуна, не ни вменявай това чувство на всички, ако обичаш ! :lol:
Разбира се, че теорията на Дарвин е негова измислица добре платена от илюминати.
Питам:
Щом ние сме произлезли от маймуните защо маймуните са останали маймуни ?!
Колко маймуни сте видели да стават хора ?

Пълна глупост, внушавана векове, за да бъдат заслепявани и оглупявани хората.

Най-големия инструмент за манипулиране на хората е религията...

Towa e така, но поради тази причина управляващата върхушка на света е превърнала науката в религия.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 20 сеп 2013 23:41

impaler написа:Моля, разясни ми от какво съм се измъкнал ?!

Казваш, че само християните ще бъдат спасени. Казваш, че само православните християни ще бъдат спасени, защото това е правилната религия. Аз ти казвам каква малка част от цялото население на земята са православни християни и колко много са тези, които ще отидат в ада и те попитах дали това е нормално? Нормално ли е Бог да наказва всички тези хора, само защото не са от "правата вяра". Много от тях нямат дори право на избор, както някои аборигени или различни примитивни племена в Южна Америка или Африка, тъй като те просто няма как да бъдат православни християни. Та много от тях дори си нямат на понятие какво е това нож и вилица или пък още по-малко ток и електричество, ти ми говориш, че те нямало да бъдат "спасени", защото не са от твоята религия.

Съвсем отделен въпрос е какво имаш предвид под "спасени". Тук направо ме е страх да видя какво точно "се крие под капака". Дано да не са някакви апокалипсиси и пришествия - тогава вече наистина я закъсахме.

Опитвам се да разбера нещата логично, но още на първата крачка се препъвам, тъй като има толкова много празнини и недосмислици, че ми е трудно да схвана дали изобщо има някаква логика.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 20 сеп 2013 23:43

Alexx написа:...науката в религия.

Науката е над личното его. Науката е обективност - за разлика от религията.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 20 сеп 2013 23:44

Атеист написа:

Това е по дефиниция от тълковен речник, което означава,че ако беше така щяхме да сме много напред с материала като вид.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 20 сеп 2013 23:48

Alexx написа:
Атеист написа:

Това е по дефиниция от тълковен речник, което означава,че ако беше така щяхме да сме много напред с материала като вид.

Ами не сме ли напред с материала? Кой е доминиращият вид на планетата? И защо? Заради науката и техническия прогрес, заради интелекта и разума на човека. ;)

Върни се в “Свободна зона”