История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

maikop

Re: История на България

Мнениеот maikop » 24 сеп 2020 23:01

Напротив, мога. И вече ти я написах... :lol:
П.С. Не си ти този, който оценява кой колко разбира от история или други области. Толкова по темата.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!?

Мнениеот Drunken_Master » 24 сеп 2020 23:11

Явно си бил ти...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 25 сеп 2020 01:24

pomiqrat написа:Заради жалките русофилчета живеем в най-голямата кочина в ЕС. Както е казал сородиста Раковски: Вие сте глупаци

Нали русофобите управляваха между 1878-1944, защо не цъфнахме тогава? Имаха 66 години. Преди освобождението също управляваха султаните-русофоби (никой не е водил повече войни с Русия от тях), но и при тях е било същата мизерия.

maikop написа:Пак се говорят абсурдни неща и глупости. Никакво турско робство не е имало, а османско владичество. Обикновените турци/мюсюлмани макар да са плащали по-малки данъци също са били рая като българите и др. християни. Робство е това на негрите взети насила от Африка да работят за белите в различни точки на света. :lol:

А какво смяташ за термините присъствие, съжителство? Между другото ти пишеш ли в бойна слава (струваш ми се познат от там, но може и да бъркам)?

Drunken_Master написа:Какво ти е мнението за периодът от 1396-та до 1878-ма ? Кое е най-верното наимеонование, според теб, "робство", "владичество", "присъствие", "иго"...?

Османско управление. 8-)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

1944

Мнениеот Drunken_Master » 25 сеп 2020 06:16

garfield22 написа:
pomiqrat написа:Заради жалките русофилчета живеем в най-голямата кочина в ЕС. Както е казал сородиста Раковски: Вие сте глупаци

Нали русофобите управляваха между 1878-1944, защо не цъфнахме тогава? Имаха 66 години. Преди освобождението също управляваха султаните-русофоби (никой не е водил повече войни с Русия от тях), но и при тях е било същата мизерия.

Що, бе ? Има хора, които искрено вярват, че сме били шеста икономика в Европа през 1938-ма... Честно.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Re: Русия

Мнениеот olimpi » 25 сеп 2020 08:00

Der Schmarotzer написа:
olimpi написа:
THE G.A.M.E написа:Искал е дуалистична Българо-турска Империя, по подобие на Австро-Унгария, щото е виждал, че вече трудно се удържа мирен българският народ.
Пред султана е изтъквал това, че "българите са много способни, могат да ни помогнат да запазим империята".
Тези негови стремежи, колкото интересни и предоставящи възможност, са и също толкова опасни.
Но така или иначе идеите му не са възприети от "Високата порта".
Даже някои започват да го обвиняват в "симпатия към гяурите".

В историята няма ако, може само да се гадае.

Всъщност политиката на Мидхад паша е много по-опасна от кървавото потушаване на въстанията. Турцизирането на елита ще убие стремежа за свободи още в зародиш и води до обезбългаряване (справка Македония след само две -три поколения сърбизиране).

Да имеприята се разпада, кюрдите дето са повече от нас и са мюсюлмани още нямат държава.

Може ли източник за дуалистичната империя България Турция, че честно за първи път го чувам.

Младежите няма да ти отговорят първо защото не знаят, а само препредават глупостите, писани по медиите и второ, защото такова нещо Митхад паша даже не е и помислял да предложи. Той дори създава т.н. османски училища, в които българи и турци трябва да учат заедно, но на турски, познай какво следва след това. Ето закона: http://www.istorianasveta.eu/%D0%B8%D0% ... D0%B3.html.
Има и изследване по темата: Добрева, М. Османски образователни институции в Дунавския вилает
(дисертация). БАН. Институт по балканистика. С., 2008. Ето и една в нета: https://ejournal.vfu.bg/pdfs/razprostranenie.pdf
Това за дуалистичната Българско-турска държава е простотия на ТБЦК. През 1867 г., изпращат "Мемоара (Припомнювание) към Н. И. В. Султана", в който се говори за дуалистична държава. Този документ е изпратен и до Франция, Прусия, Русия и до някои големи европейски вестници.

Не съм и очаквал, все пак нивото им е такова и ако мине номера.

За таквиз не е имало иго, а мирно съжителство, и не е имало османско владичество (исторически правилния термин), а съжителство.

Следва мантрата налагана от турските служби, че трябва да се радваме, че сме били част от една велика империя разпростряла се на три континента, и че трябва да се гордеем с историята си от този период (има везири вкл. велики от български произход).

Таквиз няма да им мине през акъла, че една силна дуржава с изразена култураа е върната векове назад. Докато в Рибния буквар на Берон най-сложната математическа операция е била делене на едносцифрено цяло число, в Англия по същото време Максуе е извел система от диференциални уравненията, които описват теорията на електромагнетизма.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

THE G.A.M.E

Re: Русия

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 сеп 2020 09:34

Drunken_Master написа:Абе пич, ти български владееш, ли ? Дай ми ФАКТИ ? Кое направиха, което не беше така ? Престани с шибаните си алабализми... С кое ни попречи Русия ? С кое ни попречи СССР ? ФАКТИ ?
Какви факти искаш ?
Ти отричаш, че ЦСКА е рожба на комунетата, тоест, в гъза да ти бръкнат, отказваш да го приемеш, факти искал ... :lol: :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 сеп 2020 09:44

sinqkrepost1914 написа:Направо ме е срам от тоя сливенски гнусар, най-вероятно с мургав тен THE GAME.. Срам ме е, че има емблемата на Левски в подписа си, а пише като обикновен българомразец.
Значи според тебе, дъ гейм, ти предпочиташ България да е била останала още 50 години под турско робство, вместо да бъде освободена ? Или ти бърка в сливиците, че е освободена точно от Русия ? Такива като тебе навремето са слагали фесовете. Ебати срама е това, което си написал. Да мразиш Русия е едно, но да ''не виждаш причина българския етнос да оцелее още 50 години, щото видиш ли преди това бил оцелял 470г..'' Аре да отнесеш 470 камшика по мургавия ти г*з, а след това и още 50 бонус, щото си издържал първите 470.. Общо взето така звучи. По-добре си стегай куфарите към златната долина сащ и отивай да защитаваш правата на черните, трансовете, гейовете, зоофилите, педофилите и т.н.
Много нерви, спокс, светът има нужда от спокойни хора.
Ако нещо не ти е ясно, питай, има по знаещи от теб.
Винаги съм поддържал идеята, че щеше да е по-добре да се освободим сами.
Но фактите са такива, каквито са.
Което не означава, че трябва да се кланяме на лайняни славяни, не познаващи четмо и писмо, до преди да ги светнем к'во е цивилизация.
Ако на теб ти е удобно да лапаш на чужд народ и Държава, дерзай.
И къде съм споменавал САЩ ?
Т'ва, кремълските сополи не можете да вденете, че има и БЪЛГАРОФИЛИ, ама нормално, вие сте свикнали да имате господар.
Ако зависеше от мен, червата на всички чуждопоклоници щяха да висят из дърветата за назидание на всички, които се прекланят пред чужд народ и държава.

Слава на арийските народи, англо-саксонската и славянска паплач - да го духат !
Последна промяна от THE G.A.M.E на 25 сеп 2020 09:52, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 сеп 2020 09:48

Много кремълски лапачи тук, без никакво чувство за безпристрастие, направо ме е гнус да водя какъвто и да е диалог.
Надушвам ги от километри, воните !
Последна промяна от THE G.A.M.E на 25 сеп 2020 09:51, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Русия

Мнениеот Drunken_Master » 25 сеп 2020 10:10

Мда, пак избягахме от въпросите, колко удобно...
Изображение

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 25 сеп 2020 10:37

Аз си чакам източника за дуалистичната империя между България и османците, че това е за челната страница на исторически Стършел.

И ми е много интересно как с лошо въоръжение можем сами да се освободим срещу армия с магазинни винтовки и скорострелна артилерия (справка Илиндеснкто въстание), + ненавиждащо ни въоръжено до зъби населени в смесените области, а през ПСВ нещата щяха да са още по-лоши.

Хубаво е било да се осовбодим сами, но реално е било почти невъзможно (чакаме ПСВ ако турците не са ни претопили за две, три поколения - идеите на Митхад паша как да се реформира образователната система в империята) и едва ли съседите щяха да ни позволят да бъдем в етническата си цялост (справка Армения) или пък въобще нямаше да имаме държава (кюрдите).
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

Върни се в “Свободна зона”