Neo M написа:Пък и щом е нямало престъпност, защо имаше работещи затвори?!
Затвори имаше, но те бяха за неудобните и непокорните на властта. А някоя главица от стадото се надигне, а я резнем.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Neo M написа:Пък и щом е нямало престъпност, защо имаше работещи затвори?!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:Neo M написа:Пък и щом е нямало престъпност, защо имаше работещи затвори?!
Затвори имаше, но те бяха за неудобните и непокорните на властта. А някоя главица от стадото се надигне, а я резнем.
Neo M написа:1982 написа:Убеден е, ако не вярваш, разлисти някой брой на "Работническо дело" или "Отечествен фронт" и виж дали някъде пише за престъпност.![]()
Не се налага, а и се съмнявам, че има откъде да го направя към ден днешен. На "Разбойническо дело" се научих да чета гладко преди да започна първи клас. Имам представа какво пишеше и представляваше тоя вестник. Със сигурност престъпността тогава беше по-малко от сега, но тя въобще не се съобщаваше по медиите, за да е ясно все пак за какъв размер иде реч. Тогава живота според медиите беше нищо по-различно от:Комунистите родината изграждат,
комсомолците със тях строят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака – трудов път....
Пък и щом е нямало престъпност, защо имаше работещи затвори?!
Ама няма смисъл толкова да задълбавам на всяка глупост, щото с радиоточката е безсмислено да се спори. Или пък с хора дето уж пишат в български форум, на български език и уж за благото на тая държава ни "сервират" някакви мокри сръбски сънища за обща балканска държава със столица Белград и под сръбско командване.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
CTAHKO написа:Neo M написа:1982 написа:Убеден е, ако не вярваш, разлисти някой брой на "Работническо дело" или "Отечествен фронт" и виж дали някъде пише за престъпност.![]()
Не се налага, а и се съмнявам, че има откъде да го направя към ден днешен. На "Разбойническо дело" се научих да чета гладко преди да започна първи клас. Имам представа какво пишеше и представляваше тоя вестник. Със сигурност престъпността тогава беше по-малко от сега, но тя въобще не се съобщаваше по медиите, за да е ясно все пак за какъв размер иде реч. Тогава живота според медиите беше нищо по-различно от:Комунистите родината изграждат,
комсомолците със тях строят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака – трудов път....
Пък и щом е нямало престъпност, защо имаше работещи затвори?!
Ама няма смисъл толкова да задълбавам на всяка глупост, щото с радиоточката е безсмислено да се спори. Или пък с хора дето уж пишат в български форум, на български език и уж за благото на тая държава ни "сервират" някакви мокри сръбски сънища за обща балканска държава със столица Белград и под сръбско командване.
Да ти задам и аз същият въпросЩом имаше такава престъпност, колкото днешната, защо хората си държаха отключени жилищата и автомобилите
fcb_bg написа:Брей, още малко и ще кажеш, че за да се прибера отключвам 3 врати ей тъй от кеф, а не защото нивото на престъпността се е повишило дрстично, а МВР е с разкриваемост 98%. Мен пък 5 пъти са ме обирали и все получавам оная шибана листовка след няколко месеца и се чудя що тия куки вземат от залъка ми за да се изхранват след като 1 път не са ми помогнали сериозно в тоя живот.
Neo M написа:fcb_bg написа:Брей, още малко и ще кажеш, че за да се прибера отключвам 3 врати ей тъй от кеф, а не защото нивото на престъпността се е повишило дрстично, а МВР е с разкриваемост 98%. Мен пък 5 пъти са ме обирали и все получавам оная шибана листовка след няколко месеца и се чудя що тия куки вземат от залъка ми за да се изхранват след като 1 път не са ми помогнали сериозно в тоя живот.
И ти четеш колкото Станко. Казах, че подобно нещо не е критерий за престъпността, щото ми се твърди, че тогава хората си оставяха отключени жилищата и колите. Между другото поне тези дето са познавали законите тогава, не са го правили, щото не зная дали все още е в сила, но тогава имаше закон, че ако дори си оставиш леко отворен прозореца на колата и ти я откраднат, тогава получаваш наказание за създаване на предпоставка за кражба. А мен не ме гледай- късмета ме е покрил, не казвам, че е пример за подражание, но е факт.
Neo M написа:fcb_bg написа:Брей, още малко и ще кажеш, че за да се прибера отключвам 3 врати ей тъй от кеф, а не защото нивото на престъпността се е повишило дрстично, а МВР е с разкриваемост 98%. Мен пък 5 пъти са ме обирали и все получавам оная шибана листовка след няколко месеца и се чудя що тия куки вземат от залъка ми за да се изхранват след като 1 път не са ми помогнали сериозно в тоя живот.
И ти четеш колкото Станко. Казах, че подобно нещо не е критерий за престъпността, щото ми се твърди, че тогава хората си оставяха отключени жилищата и колите. Между другото поне тези дето са познавали законите тогава, не са го правили, щото не зная дали все още е в сила, но тогава имаше закон, че ако дори си оставиш леко отворен прозореца на колата и ти я откраднат, тогава получаваш наказание за създаване на предпоставка за кражба. А мен не ме гледай- късмета ме е покрил, не казвам, че е пример за подражание, но е факт.
diplomat написа:Neo M написа:fcb_bg написа:Брей, още малко и ще кажеш, че за да се прибера отключвам 3 врати ей тъй от кеф, а не защото нивото на престъпността се е повишило дрстично, а МВР е с разкриваемост 98%. Мен пък 5 пъти са ме обирали и все получавам оная шибана листовка след няколко месеца и се чудя що тия куки вземат от залъка ми за да се изхранват след като 1 път не са ми помогнали сериозно в тоя живот.
Очакваш и предполагаш прекалено много.Те знаят само каквото им отърва и каквото им е спуснато като опорна точка. Нали знаеш - ционисти, рептили, капиталисти, фашисти и т.н.
fcb_bg написа:Neo M написа:fcb_bg написа:Брей, още малко и ще кажеш, че за да се прибера отключвам 3 врати ей тъй от кеф, а не защото нивото на престъпността се е повишило дрстично, а МВР е с разкриваемост 98%. Мен пък 5 пъти са ме обирали и все получавам оная шибана листовка след няколко месеца и се чудя що тия куки вземат от залъка ми за да се изхранват след като 1 път не са ми помогнали сериозно в тоя живот.
Е, оставяли отключено е пресилено, ама да се сравнява престъпността по соца и сега е просто абсурд. да не казвам, че рецидивист или некъв с 5 висящи дела да е по улиците надали изобщо е имало.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 10 госта