Мнениеот acmilan » 22 май 2014 15:47
Мислех да не се занимавам повече с политика в този форум, но понеже предстоят европейски избори, а евроскептиците тук преобладават, ми се иска да напиша няколко реда.
Оставете настрана глупостите на слугата на Москва Волен Сидеров за европедерастията и кръвосмешенията. Никой не ви го налага това, говорите пълни глупости. В чисто политически план защитници на правата на хората с различна сексуална ориентация са левите партии. В този смисъл едновременно да мразиш много тези хора, да възхваляваш "светлото" комунистическо минало и Русия, да си православен християнин, националист и мечтата на живота ти да е била да посетиш Куба представлява една абсурдна манджа с грозде, която само в България може да се получи. Е, в Русия също.
Не виждате ли, че България е била и е умален модел на Русия? Ресурсите не са ли в ръцете на бивши комунисти, агенти, назначени олигарси? Това не е ли типично руски, а не европейски феномен? Не виждате ли, че превърнаха българския патриотизъм в руски. За това ли се бореше Левски? Стамболов така ли управляваше? Кога да станем руска губерния се превърна в българския национален идеал? Вие втора Украйна ли искате да сме? Или Грузия? Или Чечня? Или да се върнат времената, когато с танковете влизахме в Унгария, в Чехия? Защо се правите на луди, когато Русия и СССР вършеха и вършат същите безпринципни безчинства, които без съмнение вършат американците? Защо за едни може, за други не? Кога Кремъл стана защитник на свободата, на семейството, на ценностите? Когато плаща на сепаратисти в чужда държава ли? Или когато инициира референдума в ЧУЖДА държава? Американците изнасяли демокрация. Да, правят го, но Москва не изнася ли тоталитаризъм вече близо 100 години?
Казвате, че Русия ни е освободила. Да, поклон пред Цар Освободител, пред ген. Гурко, Столетов, подп. Калитин и всички знайни и незнайни войни, които ни помогнаха да скъсаме турския синджир. За тях има паметници, за тях има чествания, за тях има народна благодарност и признателност. Но нима тези хора и техните наследници не бяха избити, не бяха смачкани, не бяха отречени и жигосани от комунистическите изчадия няколко години по-късно? Може ли православието да е символ на една държава, която налагаше на света атеизма, избиваше и преследваше свещеници, следеше миряни, забраняваше Бог и издигаше на преден план партията? Може ли агентът на КГБ Владимир Владимирович да е своеобразен нов Цар Освободител? Не, за всеки нормален човек не може. Не може и БСП да е защитник на демокрацията в България, не може в Европа да направят Сергей Дмитриевич Станишев председател на ПЕС, не може ЕНП да си затваря очите за престъпното управление на Боко Тиквата - бивш силов застраховател и член на БКП, не може този да бъде лице на дясното, а онзи на лявото в днешна Европа. Това не е нормално и аз не съм съгласен с него изобщо. Европа не е идеална, дразнят ме страшно много неща, не съм съгласен с много други, искам да се променят трети. Но ние просто НЯМАМЕ друга алтернатива. ЕС сам по себе си е безалтернативен за страните-членки. Не и ако не искат да станат американска или руска политическа и китайско-индийска икономическа провинция.
Прости ли са германците да издържат мързеливи алкохолици като гърците в рамките на еврозоната толкова години? Не, не са прости, защото единствено общият европейски пазар може да направи тяхната икономика конкурентна на споменатите в предното изречение.
Съветвам всички ви първо да си изясните за себе си какво представляват вашите политически виждания, какви са желанията, идеите, целите ви и тогава търсете формацията и личностите, които да ги изразяват публично. Разберете, че е несериозно да говорите за зависимостта на България от Запада, след като ние сме единствената страна, освен Босна, която няма НИКАКВО алтернативно трасе за транзит на газ. Зависимостта на България от Русия е в тоталната икономическа обвързаност, търговското ни салдо с истинската родина на повечето от вас е 1 към 10, няма друга държава, с която да имаме толкова неизгодни отношения.
Какво предлага ЕС срещу това? Предлага фондове, без които няма да има една оправена улица, една градинка, един парк, един културен комплекс. Пмните ли къде беше земеделието ни допреди няколко години? Колко струваше декар земя?Имате ли представа какъв е бюджетът на една община извън столичната и какво може да направи с тези пари, без да разчита на европейски средства? Каква беше българската икономика преди да влезем и каква е сега? Съществуват ли различни европейски програми за заетост? Има ли възможност всеки български гражданин да работи, живее и пътува в европейското пространство? Имате ли представа какъв е делът на пращаните пари от роднини на живеещи тук българи, които влизат в реалната икономика на страната? Знаете ли, че благодарение на свободния пазар на труд в ЕС се издържат цели семейства у нас? Знаете ли, че благодарение на европейските директиви и правила се повишава качеството на всякакъв вид продукция, защитават се правата на потребителите, намаляват се цените на различни услуги, като мобилните, например, мнозина научават правата си като граждани, студените получават възможност да учат в реномирани университети, да получават образование, което за съжаление тук не могат. А защо ли никой червен аристократ не праща детето си в Москва, Пхенян, Ханой, Пекин дори? Явно има някакво обяснение. Нека всеки сам го намери за себе си.
Мнозина очакваха след 1 януари 2007 г. да потекат реки от пари за България. Това няма как да стане. Европа дава възможности, не може да дойде и да оправи всичко за 800 дни, като един бивш червен цар. Ние не можем да чакаме наготово и да искаме да текат реки от пари. Трябва да се създава, да се работи и чак тогава се получават шансовете, чак тогава се получават възможностите, помощта.
Аз лично смятам, че ЕС трябва да върви към по-сериозна консолидация. Да, българин съм, патриот съм, искам да остана тук през целия си живот, но ние не можем да си бъдем самодостатъчни. За да имаме щит от агресивната руско-американска политика, европейците трябва да изградим солиден икономически и военен щит. За мен НАТО като организация е безсмислена. САЩ диктува всичко, отбранителните възможности на останалите държави прогресивно отслабват. Както ни трябва енергиен щит срещу руснаците, така ни трябва икономически и военен срещу Америка. Видя се и покрай ситуацията в Украйна, че на света отново има две суперсили. Да, съществува още една, която играе и с двете и тя е Китай. Икономиките на Бразилия и Индия нарастват все повече. Турция и идиотът-ислямист Ердоган е наместникът на Обама и компания на Балканите. Отвъд Черно море пък е сибирският диктатор. Е, съжалявам, но друга алтернатива извън силна и консолидирана Европа - континентът, дал почти всичко на човешката цивилизация, аз лично не виждам. Повече няма какво да кажа по темата. Само се надявам истински мислещите и способните хора в неделя да не влязат в схемите на комунистическата олигархия. Точка.
Последна промяна от
acmilan на 22 май 2014 15:52, променено общо 1 път.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.