Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот paceto » 12 май 2019 23:11

Ако се върнем на историята, то вина за цялата работа има Мелисандра. Тя отиде веднага при Денерис след като се върна у дома и спомена за Джон и заплахата от Север и то вече промени изцяло събитията. Ако не беше тя то Денерис щеше да атакува Церсей и нямаше да се занимава с владетелите на Север и с тях щеше да се разправя после, за да види кой ще коленичи пред нея. Джон нямаше да получи вест от Драконов камък и да знае, че има голяма армия и три дракона като дори и тогава не вярваше за драконите докато не ги видя после с очите си.

Представете си само Денерис с трите си дракона, 100 хилядната армия от Дотраки (да, толкова са дори в сериала го казаха в предните сезони), 7-8000 Неопетнени + Яра и Дорн като това прави груба сметка около 150,000 души. Просто каквото и да правеше Церсей нямаше как да се справи срещу такава сила и щеше да бъде пометена без да има шанс да обърне нещата в нейна полза. Точно затова и отклониха събитията, за да може да е по равностойно и интересно, защото още с тръгването си към Вестерос с тези хиляди кораби на всички ни беше ясно, че няма как да загуби битката срещу Церсей.

Сега след като загуби половината неопетнени понеже Сив червей това каза значи разполага с около 4000 от тях, но не стана ясно колко Дотраки останаха понеже този сега който ги води не каза нищо и просто махна една купчинка с плочки от картата и остави няколко там. Вероятно и от тях са останали някакви 4000 души + два дракона и армията на Яря и Дрон и Севера пак нещата бяха малко в полза на Денерис и затова решиха да махнат и вторият дракон и така силите да са по равностойни и решаващата част от битката да е направена от хората, а не от драконите.

Битката по този начин с два дракона е нечестна, че дори и с един е така до известна степен. Това е все едно в средновековна Европа да разполагаш с изтребители и да пускаш бомби над наредените войски насред полето. Всички знаем до какво ще доведе това и ще има тотална подмяна на историята. :mrgreen: Например Османската империя щеше да бъде унищожена бързо и нямаше да и позволят изобщо да минава Босфора, а още повече да превзема Константинопол и щяха да ги изтикат доста назад, там от където са и всъщност. Дори голяма част от Турция поне европейската не е била тяхна територия.

Тивин Ланистър никога не е искал да сяда на трона и предпочиташе да управлява от сенките и го намекваше това в началото. Знае, че ако седне на трона няма да се задържи дълго на власт или поне няма да стигне старите си години, които е стигнал дебнейки от сенките. Той ако искаше властта имаше идеален шанс да я вземе след Лудият крал, че дори пръв пристига в столицата и успява да я превзема, но не решава да остави трона на младият по това време Робърт. Ако е трябвало да се избира кой да сложат съм сигурен, че болшинството щеше да остави него на трона, а не Робърт.

Tiberius написа:Алкохоличката не и стига, че има два дракона, ами и драконов огън щяла да използва.

Алкохоличката е Церсей, така че не знам за какви 2 дракона говориш. :roll:

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 12 май 2019 23:33

Паце, усещаш ли как Данчето откача, след като и убиха дракончето и обезглавиха циганката до такава степен, че Джонибой и всички я изоставят и се присъединяват към Церсей? Това е спойлер, Пацини! :mrgreen:

Нед Старк е мразил лорд Тавин. Веднъж казва, че предпочита да повери дете на змия, отколкото на лорд Тавин. Завиждал му е много. ;)
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 12 май 2019 23:37

paceto написа:Алкохоличката е Церсей, така че не знам за какви 2 дракона говориш. :roll:

Знаеш, че Церсей има дете от Юрон Грейджой и не може да пие алкохол, докато Данка я видяхме как го раздава на масата в последния епизод.

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 12 май 2019 23:39

Нед не го обича, заради бруталното убийство на Елия и децата ѝ. Не мисля, че му е завиждал за нещо.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 12 май 2019 23:44

Аз очаквах Пацето да ми отговори, нали е фен на Старките. :lol:

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 13 май 2019 00:00

Ще видим този път какво са подготвили, но би бил много голям удар по феминизма, ако едната кралица полудее, докато другата загуби, след като преди това е паднала толкова ниско. :lol: Едва ли ще са чак толкова смели, дори и Яра няма да ги спаси от гнева на женската част от зрителите.

От комерсиална гледна точка, никой освен Джон и Денерис няма право да застане на трона, от зрителска все ми се струва, че Тирион няма да е чак толкова лошо решение, особено ако се окаже че има в себе си кръвта на Таргариен.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 13 май 2019 00:13

Направо ме е страх да гледам епизода. Кой знае какво са измислили двамата гении. :lol: Чакаме си книгите от Мартин и това е. ;)

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 май 2019 00:15

Tiberius написа:
paceto написа:Алкохоличката е Церсей, така че не знам за какви 2 дракона говориш. :roll:

Знаеш, че Церсей има дете от Юрон Грейджой и не може да пие алкохол, докато Данка я видяхме как го раздава на масата в последния епизод.

Денерис не е пила нищо на онези наздравици и затова има спекулации, че е бременна и вероятно ще стане ясно или в края на този епизод или в последният. Церсей на 99% не е бременна още повече от Юрон и ако някога е била т.е. от Джейми то би трябвало вече да има корем. И в двата случая крие информация по този въпрос, защото ако бременна от Джейми и манипулира така Юрон, че уж е негово то трябва вече да и личи понеже са минали месеци. Ако е направила аборт то само онзи психопата знае и сега лъжат Юрон, че е бременна, за да го държи на каишка да не вземе да забегне с флотата си на някъде. Тя затова и си легна веднага с него, защото не можеше да го контролира и ако продължаваше да му отказва той нямаше причина да остава при нея след като вече два пъти и помагаше и уж и доказа лоялността си. Не можеше непрекъснато да го държи чрез секс, защото тя не може да го понася и си личи по физиономията, която има като е около него и затова използва най силното оръжие на една жена да задържи един мъж - с бебе.

Джон или трябва да седне на трона в случай, че Денерис умре или и него трябва да убият. Той никога няма да е в безопасност ако се оттегли някъде при Тормунд на Север, защото рано или късно всички ще разберат, че той е Таргариен и ще искат веднъж завинаги да прекъснат рода на това семейство. Все ще се намери някой след време, който ще иска да седне на трона и Джон ще му е пречка като наследник на Таргариен и ще прати някой да го убие, а и съдбата им в последно време е този род да бъде преследван и да се крие. Джон или сяда на трона или умира заедно с Денерис.

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 13 май 2019 00:22

Не е истина как се вживяваш, Паце! Не е истина. :lol:

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 13 май 2019 00:24

След години на дърпане и аз започнах да го гледам. :lol: Вече съм на 2ри сезон, честно казано все още не разбирам целия хайп, не е чак толкова добър, но все пак поне за момента, винаги завършват така, че да искаш да пуснеш и следващата серия. :mrgreen:
Някой да каже дали Дяволчето ще умре, направо да спирам да го гледам, ако ще го убиват. :mrgreen:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”