ralka_levskarka написа:За Ботев е по скоро: Борбата за свобода в поезията на Христо Ботев.
Нещо по-елементарно не искаш ли
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
ralka_levskarka написа:За Ботев е по скоро: Борбата за свобода в поезията на Христо Ботев.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

THE G.A.M.E написа:daduradam написа:Я си представи гледната точка, че ми стана интересно
Общо взето, аз лично презирам песимистите и черногледите хора.
Особено тези, дето смятат, че живота е един, и може да правиш каквото си поискаш безнаказано.
Горе-написаното е в положителният вариант, а отрицателният е - "Животът няма смисъл, защото е твърде кратък".
Не визирам лично Далчев, макар и погледнато в опростен вариант, творчеството му е доста песимистично и изглежда така, сякаш съжалява, че се е родил.
Нещо като че ли, не намира смисъл в живота.
Тук не става толкова дума за това, дали има живот след смърта, а за вярата в това.
Което според мен лично, е право на всеки човек да вярва в това.
А не-вярата в това, е деградивно и разрушително за човечеството.
rhaegar написа:ralka_levskarka написа:За Ботев е по скоро: Борбата за свобода в поезията на Христо Ботев.
daduradam написа:rhaegar написа:ralka_levskarka написа:За Ботев е по скоро: Борбата за свобода в поезията на Христо Ботев.
Не, това е идеалноАйде 2015 на матурата ми го пожелайте
rhaegar написа:ralka_levskarka написа:За Ботев е по скоро: Борбата за свобода в поезията на Христо Ботев.
Groucho написа:Мале, тука само високоентелегентни неща са се обсъждале, похвално!
И я че се включим у темата за екзистенциализъмъ с една поема на Янко Бръснаря![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hCPtP3C1Gn0[/youtube]
daduradam написа:THE G.A.M.E написа:daduradam написа:Я си представи гледната точка, че ми стана интересно
Особено тези, дето смятат, че живота е един, и може да правиш каквото си поискаш безнаказано.
Горе-написаното е в положителният вариант, а отрицателният е - "Животът няма смисъл, защото е твърде кратък".
Не визирам лично Далчев, макар и погледнато в опростен вариант, творчеството му е доста песимистично и изглежда така, сякаш съжалява, че се е родил.
Тук не става толкова дума за това, дали има живот след смърта, а за вярата в това.
Не-вярата в живота след смъртта не означава, че смяташ, че можеш да правиш каквото си искаш, смисъл ти така или иначе си носиш последствията докато си жив
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА

rhaegar написа:daduradam написа:THE G.A.M.E написа:daduradam написа:Я си представи гледната точка, че ми стана интересно
Не-вярата в живота след смъртта не означава, че смяташ, че можеш да правиш каквото си искаш, смисъл ти така или иначе си носиш последствията докато си жив
Не винаги.
Независимо дали има живот след смъртта, прераждане, или каквото и да било, според мен човек трябва да живее максимално пълноценно. Нямам предвид "след нас и потоп", а да се опитаме да преживеем колкото се може повече неща и когато ни се предостави възможност да опитаме нещо различно да не я отклоняваме с лека ръка.
Потребители, разглеждащи този форум: ReBorn1982 и 4 госта