Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот Esi » 10 май 2019 21:53

Господин А., с цялото ми уважение Ви признавам добрия анализ, но все пак това е сериал за широка публика, а и в политиката с елементи на фантастика няма голяма логика. ;) Между другото поданиците на онази кучка Церсей със сигурност ще изберат обсада и глад, и в последствие да се предадат, но не и драконите да ги опърлят и овъглят. Това по повод т. 24. Тълпата, обхваната от масовата психоза на страха, се чувства по- добре заедно и няма къде да отиде освен в червената крепост. По другите точки нямам съществени забележки.
пп Юрон може да гледа тревожно към небесата, но доста логично е Церсей да загуби битката заради предателството на Златната орда. Според мен Аря Старк не е забравила кой стои на първо място в списъка й, и ще я убие с лицето на някой друг. Не случайно премина през жестока подготовка и се превърна в перфектен убиец. Има една снимка от епизод 5 с доста загадъчна фигура, която върви след войниците от ордата и дори има залози коя е тя, така че да се надяваме последните два епизода да са изненадващо интересни. Малко се съмнявам, че Джон или Денерис ще седнат на трона. Обикновено тези които водят големите битки не печелят трофея.
Изображение

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 10 май 2019 21:57

paceto написа:Сега гледах сцената и нищо не казва, че става по силна.
Казва след това, че няма значение колко лордове ще застанат срещу нея, тя докато седи на Железният трон ще се зове като кралицата на 7-те кралства.

Казва нещо подобно по късно след като Санса я упрекна, че не дава почивка на войниците и тя каза, че ако чака прекалено дълго враговете и ще станат по силни, което е логично.

Точно там е работата. Може да е вярно, но може и да не е вярно. От разузнаването зависи да се даде информация за действията и състоянието на противника. Варис не е казал и една дума за това. Просто го превърнаха в една голяма лоена буца.
И което е най-важно, при съставянето на разни планове - има ли нещо, което от сега да бъде мислено. Например, че може би за Денерис не е чак толкова безопасно да щъка с дракона си. Може би Церсей е решила да наеме някой безлик да ликвидира Денерис. Добре би било да се знае. Може да е пратила Юрон да търси безликите. Може да каже, че е получил информация, че Церсей иска да нападне еди коя си точка за злато. Или че ще се готви засада. А може да е чул, че в града има голямо недоволство от Церсей и съвсем скоро може да избухне бунт в града, така че ще да е добре градът да бъде атакуван в най-скоро време, за да се подпомогне метеж отвътре, преди заговорът да бъде разкрит. Може сега да има епидемия в града и да е по-добре да се почака. Нищо. Нула полезна информация, за която ти е нужен паякът.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 10 май 2019 22:17

Esi написа:Господин А., с цялото ми уважение Ви признавам добрия анализ, но все пак това е сериал за широка публика, а и в политиката с елементи на фантастика няма голяма логика. ;) Между другото поданиците на онази кучка Церсей със сигурност ще изберат обсада и глад, и в последствие да се предадат, но не и драконите да ги опърлят и овъглят. Това по повод т. 24. Тълпата, обхваната от масовата психоза на страха, се чувства по- добре заедно и няма къде да отиде освен в червената крепост. По другите точки нямам съществени забележки.
пп Юрон може да гледа тревожно към небесата, но доста логично е Церсей да загуби битката заради предателството на Златната орда. Според мен Аря Старк не е забравила кой стои на първо място в списъка й, и ще я убие с лицето на някой друг. Не случайно премина през жестока подготовка и се превърна в перфектен убиец. Има една снимка от епизод 5 с доста загадъчна фигура, която върви след войниците от ордата и дори има залози коя е тя, така че да се надяваме последните два епизода да са изненадващо интересни. Малко се съмнявам, че Джон или Денерис ще седнат на трона. Обикновено тези които водят големите битки не печелят трофея.

Фигурата я коментирах назад и вероятно това е Джейми, а Аря заедно с Хрътката вероятно ще мине през подземията където намери проход още в сезон 1. Беше в подземията и попадна на разговор против Нед и успя да се скрие сред костите на един от драконите, но тези като минаха покрай нея впоследствие заключиха вратата и тя не можа да се върне по същият път. Наложи се да търси друг и така се озова до самият бряг извън портите.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ekGeFt_Za0s[/youtube]

paceto написа:Джейми се промъква тайно в столицата, а колко е тайно не се знае след като минава и го пускат да мине между Златната армия. :mrgreen:

Изображение

По едно време имаше и теория, че това може да е самият Хари, който се връща от тайно посещение в Драконов камък заради ей тази сцена от промото, но впоследствие от официалните излезли снимки за епизод 5 се оказа, че може би е Сив червей.

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 10 май 2019 22:23

Esi написа:Господин А., с цялото ми уважение Ви признавам добрия анализ, но все пак това е сериал за широка публика, а и в политиката с елементи на фантастика няма голяма логика. ;)

Проблемът е в това, че в писането на творбата си, Мартин се е интересувал от всякакви подробности и най-важното - той има някакво разбиране за средновековието. Дори и вече да не консултира сценаристите, толкова ли не можаха поне да се наемат хора, които разбират от средновековието (епохата, която творбата имитира) и да помагат на сценаристите при съставянето на техните идеи. В книгите на Мартин и в първите сезони ИМА логика, въпреки публиката или фантастичните елементи. Например, не мога да кажа, че битката при копелетата е била несериозно пресъздадена. Ако много държиш да намериш нещо, за което да се заядеш, естествено винаги ще намериш. Но това са над 20 безумни момента с основно значение за сюжета за 10 епизода. От сериала останаха ефектите, играта на актьорите, музиката. А беше нещо повече. Сега обратите в действието са обрати заради самите обрати. Просто ей така за спорта. А не защото има някакъв смисъл в тях. Съсипаха образа на почти всичките герои, само за да се вкарват изкуствено обрати.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 10 май 2019 23:03

paceto написа:но вероятно е имал и втори някъде извън Дорн.

Има, да. В книгите целият план на Доран Мартел е обвързан с Таргариен. Първо планира да ожени дъщеря си за Визерис. След смъртта му, изпраща сина си да търси Денерис, той я намира в Мийрийн, но тя не го хареса особено.

Потърси в нета Martel's plan или Martel's conspiracy.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 10 май 2019 23:09

Да, аз в последствие им разглеждах родословното дърво и има не малко кандидати, че дори директен потомък на Оберин като копеле, но няма имена. От едната страна наследник от непозната жена, а от друга наследник от Ellaria Sand.

https://gameofthrones.fandom.com/wiki/H ... amily_Tree

Лошото е че става дума за женски, а тук казаха за нов принцип и явно ще дойде от друга линия.

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 10 май 2019 23:11

Авалокитешвара написа:
Esi написа:Господин А., с цялото ми уважение Ви признавам добрия анализ, но все пак това е сериал за широка публика, а и в политиката с елементи на фантастика няма голяма логика. ;)

Проблемът е в това, че в писането на творбата си, Мартин се е интересувал от всякакви подробности и най-важното - той има някакво разбиране за средновековието.

В сагата Мартин е копирал доста неща от средновековната европейска история, но разбира се не буквално. Взел е по нещо от Войната на розите, малко от интригантството на ренесансовите италиански градове държави, дотраките приличат на азиатските номадски племена, а свободния народ на викингите. Дори убийството на Царя на нощта от Аря или на великана от малката лейди Мормон прилича донякъде на притчата за Давид и Голиат. Добре е написал книгите, със стегнат изказ и сложна сюжетна линия в различен план и много герои, а и политическите интриги и борбата за трона са интересни. В сериал всичко това трябва да се съкрати и опрости, иначе няма как. Разбира се хората чели всички томове на сагата, няма как да не видят разлика и да не усетят спад в качеството. Все пак сериалът и книгите са си хит и ще останат най- доброто в жанра.
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 10 май 2019 23:15

То дори Червената сватба е копирана от действително събитие, само че под името Black Dinner.
Бунта на Робърт е препратка към Войната в Троя заради хубавата Елена, а тук заради хубавата Лиана.

Отделно много от героите са вдъхновени от реални личности поне що се отнася до характера им и начина на управление.

Джон Сноу и Уилям Завоевателя
Тирион Ланистър и Ричард III
Марджъри Тирел и Ан Болейн
Джофри Баратеон и Юстас IV от Булон
Церсей Ланистър и Екатерина Велика
Бриен от Тарт и Жана д'арк
Денерис Таргариен и Хенри Тюдор
Цяла раса: Дотраки и Монголи
Старк и Ланистър и Йорк и Ланкастър - дори имената им са сходни

Повече подробности - https://lifestyle.framar.bg/10-реални-и ... а-тронове-

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 10 май 2019 23:25

paceto написа:
Фигурата я коментирах назад и вероятно това е Джейми, а Аря заедно с Хрътката вероятно ще мине през подземията където намери проход още в сезон 1. Беше в подземията и попадна на разговор против Нед и успя да се скрие сред костите на един от драконите, но тези като минаха покрай нея впоследствие заключиха вратата и тя не можа да се върне по същият път. Наложи се да търси друг и така се озова до самият бряг извън портите.
Джейми се промъква тайно в столицата, а колко е тайно не се знае след като минава и го пускат да мине между Златната армия. :mrgreen:

Да, прав си и аз заложих, че човекът е Джейми, но пък може да е и онзи хитрец бившият любовник на Денерис, който тя остави да пази владенията й. /забравих му името/ Ако е Джайм няма как да не го пуснат в града, той е брат на кралицата и никой не знае, че двамата се разделиха със скандал.
Не мисля, че Джайм ще убие Церсей, слаб е пред нея, а и тя носи детето му. Вероятно ще загине защитавайки я. Твърдо залагам, че с нея ще се справи Аря Старк.
пп Ха, това от Фрамар е добро.
Последна промяна от Esi на 10 май 2019 23:58, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 10 май 2019 23:57

paceto написа:Да, аз в последствие им разглеждах родословното дърво и има не малко кандидати, че дори директен потомък на Оберин като копеле, но няма имена. От едната страна наследник от непозната жена, а от друга наследник от Ellaria Sand.

https://gameofthrones.fandom.com/wiki/H ... amily_Tree

Лошото е че става дума за женски, а тук казаха за нов принцип и явно ще дойде от друга линия.

Оберин има само дъщери. Брат му Доран, който е владетелят на Дорн има двама сина-Куентин и Тристейн. Въпреки че в Дорн наследяват и жените, та реалната принцеса трябва да е Ариане. Вече какво ще измислят в шоуто не знам.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Свободна зона”