"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Мнениеот Кашчей » 15 окт 2010 00:53

v.r.s. написа:
Кашчей написа:
v.r.s. написа:
С такава смърт са били наказвани злодеи и разбойници в Римската Империя и никой не го отрича. А Пилат,за да угоди на Евреите и не предизвика размирици сред тях,каквито са назрявали е осъдил Христос на смърт,по тяхно настояване.
Приложил съм писмото на Пилат до Тиберий в което пише за тези събетея,както и самото обвинение и присъдата която е издал. Той как иначе би могъл да осъди някого,без да даде мотиви за това.

Което показва, че Понтий Пилат е бил умен чиновник за Рим.
Мълвата е била, че това е новият цар, а това надали е било изгодно за Ирод Антипа.Като се има предвид, че Ирод е бил много удобен за Рим цар, как би трябвало да постъпи римският наместник?Пак казвам, има материали, според които Юда предава Иисус защото той не иска да оглави съпротивата срещу Рим.Не, не материали , а хипотези, извинявам се за грешката.

Не зная дали си прочел писмото на Пилат до Тиберий,в което казва,че е осъдил човека,без да намира вина,заслужаваща такова наказание,но е разполагал с малък гарнизон и при избухване на очакваните размирици,няма да може да се справи с тях. Това е причината да го направи,а Иисус Христос не е имал никакви претенции за някаква светска власт.

Когато умре султанът, най-големият син, който трябва да е султан, се разправя доста нецевилизовано с евентуалните претенденти, дори и те да не знаят, че са претенденти.Защо си мислиш, че след като народът припознава Иисус за свой цар, той не е заплаха за Ирод, въпреки нежеланието си да бъде цар?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 15 окт 2010 08:42

Тук определено има хора за лудницата! Някои са с толкова промити мозъци, че освен да цитират псалми друго не знаят. Никакви размишления и обяснения по редица въпроси. Дори се опитват да ни втълпят, че щом различни религии говорят за едни и същи неща, значи те наистина са се случили. За тях не е от значение, че това показва чистата проба плагиатсво между религиите.
Други път започнаха да ни тълкуват и Библията, как 1 ден там се равнявал на милион години и такива абсурди. Жени за Каин и Авел са се намерили, ама откъде, така и не стана ясно.
Намесиха и вселената, нещо за което определено не са били наясно създателите на тази религия. Интересно как им е било обяснено на тях, че Бог живее в небето. Е това небе го прехвърлихме, напуснахме даже и планетата си, но Бог никъде не видяхме.
Смешна и жалка история, дори не вярвах, че в наши дни има толкова заблудени хора.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 окт 2010 11:12

Кашчей написа:
v.r.s. написа:
Не,не съм го виждал,но не вярвам,че си го веждал и ти,за да оспориш,че не изглежда така.
А първите икони са изографисани от хора които са го виждали,както и има неръкотворен образ,оставен от самият него и плащеницата,на която се е отпечатило лицето му.
Хайде сега ти ми дай доказателство,че не е изглеждал точно така.
Аз ти отговорих на въпроса,за този който си е направи татуировката на лика му,а тя е взаимствана от иконите,нещо което няма връзка с това,как точно е изглеждал и дали е изглеждал както е изографисан.

Съвсем случайно гледах едно предаване по Дискавъри, точно по проблема.Там хората без никакви емоции правиха модел на глава на жител на Галилея по времето на Иисус, изхождайки от намерени човешки останки, точно както е правен образът на Стефан Караджа по черепа му.Знам, че не вярваш на науката, но май има области, в които е добре да и вярваш.

ПП-Иконите и картините с библейски сюжет са толкова различни понятия и произведениея на изкуството, та е немислимо да се сравняват образите в тях.

Случайно и аз съм го гледал този филм,но те правят модел на череп на хора които са живяли по това време,а не на даден човек,както е с черепа на Стефан Караджа. Това,че по тези черепи се прави възстановка,не означава,че и Христос е изглеждал така,както го дадоха,както казвате вие,няма доказателства. Също така и в момента ако се направят възстаановки на черепи,дори в наше време,всеки ще изглежда различно и това е логично.Значи искаш да ме убедиш,че тези които правят възстановките на тези черепи са по наясно от образа му,от тези които са го виждали и са негови съвременици. Също така има и неръкотворен образ,който не се различава от този който ни е познат.
И от къде извади заключение,че не вярвам на науката или това също си го гледал в някое филмче,че вярващите не вярват на науката. Точно обратно е,много от учените и то големи светила са били вярващи,защото вярата и науката не си противоречат,а напротив,това твърди самият Галилео Галилей,който също е вярващ Християнин,получил религиозно образование в манастира Санта Мария де Валомброза.Тук постоянно се говори за Църквата,как била против науката,но не се прави разграничение от Православната и изпадналата в ерес Католическа Църква.
Така,че аз вярвам на науката,както и в Бог,неща които не си противоречат,а напротив,защото по голямата част от учените са били вярващи хора и не са твърдяли,че Бог няма,както и в момента не е доказано от никой учен,че всичко е основано на материална основа,а и никой не се опитва да го прави,защото няма да бъде взет на сериозно.
Така,че за разлика от теб,аз се интересувам и от науката и от вярата,защото много съвремени учени се занимават с Библията и намират обяснение и логика за нещата които пише в нея и не отричат,че са се случили.
А колкото до Дискавъри,програма която аз също гледам,би ли ми казал чия собственост е тя,защото до колкото зная е на Евреи.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 окт 2010 11:18

[
Което показва, че Понтий Пилат е бил умен чиновник за Рим.
Мълвата е била, че това е новият цар, а това надали е било изгодно за Ирод Антипа.Като се има предвид, че Ирод е бил много удобен за Рим цар, как би трябвало да постъпи римският наместник?Пак казвам, има материали, според които Юда предава Иисус защото той не иска да оглави съпротивата срещу Рим.Не, не материали , а хипотези, извинявам се за грешката.[/quote]

Не зная дали си прочел писмото на Пилат до Тиберий,в което казва,че е осъдил човека,без да намира вина,заслужаваща такова наказание,но е разполагал с малък гарнизон и при избухване на очакваните размирици,няма да може да се справи с тях. Това е причината да го направи,а Иисус Христос не е имал никакви претенции за някаква светска власт.[/quote]

Когато умре султанът, най-големият син, който трябва да е султан, се разправя доста нецевилизовано с евентуалните претенденти, дори и те да не знаят, че са претенденти.Защо си мислиш, че след като народът припознава Иисус за свой цар, той не е заплаха за Ирод, въпреки нежеланието си да бъде цар?[/quote]

Ирод въобще не е имал никакво отношение към Христос,него го предават на Пилат първосвещениците,тъй като според тях богохулства,наричайки се син Божи и приравнявайки се с Бог,за което заслужава смъртно наказание.
Какъв Ирод и за какви султани и трон говориш,хайде прочети малко литература, има такава и то светска,не религиозна,за да се запознаеш със събитията.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 15 окт 2010 11:32

mistreated написа:Тук определено има хора за лудницата! Някои са с толкова промити мозъци, че освен да цитират псалми друго не знаят. Никакви размишления и обяснения по редица въпроси. Дори се опитват да ни втълпят, че щом различни религии говорят за едни и същи неща, значи те наистина са се случили. За тях не е от значение, че това показва чистата проба плагиатсво между религиите.
Други път започнаха да ни тълкуват и Библията, как 1 ден там се равнявал на милион години и такива абсурди. Жени за Каин и Авел са се намерили, ама откъде, така и не стана ясно.
Намесиха и вселената, нещо за което определено не са били наясно създателите на тази религия. Интересно как им е било обяснено на тях, че Бог живее в небето. Е това небе го прехвърлихме, напуснахме даже и планетата си, но Бог никъде не видяхме.
Смешна и жалка история, дори не вярвах, че в наши дни има толкова заблудени хора.

Не знам за лудницата,но има твърде много невежи...В цялата тема е цитиран един единствен псалм.Когато в митологиите на инките и на шумерите има еднакви събития и персонажи,как ли са плагиатствали един от друг?(пак опираме до пустото четене,което сме пропуснали).Никой нищо не втълпява,освен невежите-незнанието си!За деня и годините е ясно обяснено в Библията,както и за жените-има текстовете ,който иска и може да чете!Вселената е неясна и на съвременната физика,а за Бог,че обитава небето-поредната порция незнание и стрелба на посоки!И Библията не е научен трактат по висша физика(между впрочем и там ще те размятам,при професор Баев имам 5 и 6,на изпита на физика 2 ми се падна"Вълново уравнение на Шрьодингер",ако ти е ясно въобще за какво става дума,любителю на съвременната наука и технически прогрес!).Въобще и на наука,и на религия ще бъдеш бит,просто нямаш аргументи,освен плюенето...Че даже и плюеш нещо,което нито разбираш,нито си запознат с него-което си е чиста проба бездарие.Все едно аз да коментирам начина на формиране на Уралските планини,например...Че как да коментирам,като бъкел представа нямам!Ей в това положение си ти в момента,но това си е твой проблем.Остани си със здраве!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 15 окт 2010 11:45

Синьо сърце написа:
mistreated написа:Тук определено има хора за лудницата! Някои са с толкова промити мозъци, че освен да цитират псалми друго не знаят. Никакви размишления и обяснения по редица въпроси. Дори се опитват да ни втълпят, че щом различни религии говорят за едни и същи неща, значи те наистина са се случили. За тях не е от значение, че това показва чистата проба плагиатсво между религиите.

Не знам за лудницата,но има твърде много невежи...В цялата тема е цитиран един единствен псалм.Когато в митологиите на инките и на шумерите има еднакви събития и персонажи,как ли са плагиатствали един от друг?(пак опираме до пустото четене,което сме пропуснали).Никой нищо не втълпява,освен невежите-незнанието си!За деня и годините е ясно обяснено в Библията,както и за жените-има текстовете ,който иска и може да чете!Вселената е неясна и на съвременната физика,а за Бог,че обитава небето-поредната порция незнание и стрелба на посоки!И Библията не е научен трактат по висша физика(между впрочем и там ще те размятам,при професор Баев имам 5 и 6,на изпита на физика 2 ми се падна"Вълново уравнение на Шрьодингер",ако ти е ясно въобще за какво става дума,любителю на съвременната наука и технически прогрес!).Въобще и на наука,и на религия ще бъдеш бит,просто нямаш аргументи,освен плюенето...Че даже и плюеш нещо,което нито разбираш,нито си запознат с него-което си е чиста проба бездарие.Все едно аз да коментирам начина на формиране на Уралските планини,например...Че как да коментирам,като бъкел представа нямам!Ей в това положение си ти в момента,но това си е твой проблем.Остани си със здраве!

Човече, как и по какво ще ме "размяташ" е много, ама много спорен въпрос. Истината е, че ти нямаш нито един, ама нито един факт, с който да ме убедиш в думите си. Цитираните псалми, писма и текстове от Библията са толкова много в тази тема, особено от твоя съмишлени v.r.s, че им загубих бройката. Вие на всеки въпрос отговаряте с такива глупости. Айде като толкова знаеш и цитираш, обясни на нас, невежите за текстовете за жените и дните и годините. Дай да ги видим тия текстове, които така ясно ни обясняват как и защо. Как това, че Бог обитава "небето" е поредната порция незнание и стрелба на посоки, обясни! Ако Библията не е научен трактат по висша физика защо в нея се пишат неща, които изискват отговори на въпроси на висшата физика, химия и астрономия. Изобщо на какво дава отговор Библията?

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 15 окт 2010 13:23

". Едничко това да не отбягва от вниманието ви, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години - като един ден."(-Петър 2 3:8)
"тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше. "(Битие 6:2)
"В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци. "(Битие 6:4)
" Тогава ще познаете, че Аз съм Господ, Бог ваш, Който обитава на Сион, на светата Моя планина; и ще стане Иерусалим светиня..." (Йоил 3:17)
Така по-добре ли е?
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 15 окт 2010 13:28

Синьо сърце написа:". Едничко това да не отбягва от вниманието ви, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години - като един ден."(-Петър 2 3:8)

Най-после! Значи 6-те дни, за които господа е създал всичко са равни на 6000 години!!! Мммм, чудно ами какво да кажем за динозаврите, които са измрели "САМО" преди някакви си 60 МИЛИОНА ГОДИНИ?!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 15 окт 2010 13:53

megan fox написа:
Синьо сърце написа:". Едничко това да не отбягва от вниманието ви, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години - като един ден."(-Петър 2 3:8)

Най-после! Значи 6-те дни, за които господа е създал всичко са равни на 6000 години!!! Мммм, чудно ами какво да кажем за динозаврите, които са измрели "САМО" преди някакви си 60 МИЛИОНА ГОДИНИ?!!

Първо,това е алегория...Но по повод хапливата забележка-какво,от научна гледна точка,те кара да мислиш,че онзи ден(някой от шестте)е със същата продължителност като днешния?Че скоростта на въртене на Земята е константа?(всъщност е доказано,че не е)?Шах с пешката!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 15 окт 2010 14:50

"тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше. "(Битие 6:2)
"В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци. "(Битие 6:4)
" Тогава ще познаете, че Аз съм Господ, Бог ваш, Който обитава на Сион, на светата Моя планина; и ще стане Иерусалим светиня..." (Йоил 3:17)
Така по-добре ли е?

Така де, ама откъде се пръкнаха тия "дъщери човешки"? И те ли са дъщери на Адам и Ева? Братя и сестри ли се оплождаха? Кои са тия "синове Божии", аз доколкото знам има само един "син Божи"!? В планината Сион аз не знам да са намирали Бог, както разбира се и на Олимп.
Още едно въпросче, ей така докато си играел на пластелин Бог и правел земята, с динозаврите експерименти ли си е правил? С всички изчезнали животни през различните периоди на съществуване на земята експерименти ли си е правил? От време на време е решавал да мести сушата, защото не му изглеждало достатъчно добре ли? Може би и ледниците е сложил за по-интересно, ама е станало прекалено бяло навсякъде.
След като почти всички бозайници си приличат изключително много в дихателна, кръвоностна, отделителна, нервна, храносмилателна и не знам още колко системи, то нас ли направи Бог по негов облик или тях. А може би те са наши клонинги... Всъщност не може те да са наши клонинги, защото съществуват преди нас на тази земя.
Не разбрах и защо точно Земята обикна толкова много Бог, защо пък не Венера или Юпитер. Но може би ти като виден физик ще ни отговориш на тези супер елементарни въпроси.
След като еволюция няма, то Бог и сега ли продължава да създава нови видове или всичко е създал наведнъж? Ммм всъщност не може да е наведнъж, понеже май кравите и динозаврите не са живели по едно и също време... Май пак се връщаме на еспериментите с животни, ебаси злия Бог!

Върни се в “Свободна зона”