Британците избраха Брексит

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

love_hurtz
Контакти:

Re: Британците гласуват-Мнения

Мнениеот love_hurtz » 24 юни 2016 13:24

Captain Stottlemeyer написа:
CTAHKO написа:
Captain Stottlemeyer написа:П.П. И както съм написал по-горе: Изясни си разликата между британец и англичанин, и след това се поинтересувай за "специалните" отношения Лондон-Вашингтон: кой кого командва и ще командва... ;)

Чипсовете са и винаги са били патерица на англетата :!: Факт :!: Вършат мръсната работа на англичаните, вместо тях и нищо повече!!!

Я пак!?... :lol: :lol: :lol: Между другото, ти запозна ли се със структурата на руския износ, че онзи ден се изложи?... :roll: 8-)
П.П. И приятелски те съветвам - не пиши "факт" след всяко твое твърдение, като някои форумни олигофрени. То не се превръща в такъв. ;)

Не ми допада напълно крайната позиция на Капината като става дума за Левски, но не може да му се отрече че прави малките руски тролчета -Атакисти за смях всекидневно ! :D

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 24 юни 2016 13:25

България влезе в ЕС и разпадането му е факт :lol:
Това е само началото. Предлагам на русофилите да издействат чрез КГБ, ЧК, ОФ, ДС и т.н. присъединяването на България, като щат на САЩ, та да се разпаднат и те и тогава остава Русия най-велика на Света :!: :idea:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 24 юни 2016 13:26

fcb_bg написа:
СВОБОДЕН написа:
GOLEADOR написа:Интересно,ако днес във Франция се проведе допитване за излизане от ЕС резултата ще същия като във Великобритания.От това по-голямо доказателство за провала на ръководството на ЕС здраве му кажи,нали Дунаве?! ;)

А дали трябва да се правят референдуми ей така с лека ръка по такива важни въпроси? Референдум да, но засягащ вътрешните работи. Защото сега настроенията някъде са за излизане, другаде не, ама утре може да е точно обратното. Този референдум отразява моментна снимка на настроенията днес, в сегашния момент. Трябва ли да решава съдбата на много хора за десетилетия напред от моментни настроения? Да си играем на иди ми, доди ми, влез ми, излез ми, така ли? Ами то по тая логика някой може да направи референдум дали да ни обяви война.

Ти откъде знаеш каква им е съдбата на тези хора за поколения напред? Настроенията днес, определят това, което ще е утре. Какво ще е, това няма как да го кажеш.

Не става въпрос за съдбата която само Господ Бог знае. Говорим за механизма на взимане на решения за нещо много важно. Сега ще са необходими две години за да може Великобритания да скъса окончателно с ЕС.Просто такъв е механизма, има много обвързаности, договори и пр. А взимат решението за един ден което е меко казано несериозно. Защото в демокрацията избори се правят най-късно след 4 години. При стнадартната демокрация е така. И едни печелят, управляват, но след 4 години настроенията са други, резултатие други, съответно управлението различно. Защо да правим избори на 4 години тогава? Да направим едни избори, да ги оставим да си управляват вечно и да си гедаме работата.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
Маги Стралска

Мнениеот Маги Стралска » 24 юни 2016 13:28

като чета мненията на местните "експерти"-путюфили.... и ми става ясно защо БГ все още е в това положение...

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 24 юни 2016 13:38

CTAHKO написа:
СВОБОДЕН написа:Чичко Дейв(Камерън) ще плати висока цена за политичеката игра която започна. Вече е политически труп. Това се случва с онези политици които взимат неадекватни решения. В случая стана политическа играчка, плачка.

Точно :!: С обещанията за референдум си осигури преизбиране, а самия референдум му коства поста :lol:

Референдума му коства поста в партията. За да тушира настроенията за излизане в собствената си партия Камерън пое обещанието да организира референдум и това до голяма степен му донесе победата на последните избори. Но организирайки този референдум той се надяваше да спечели позицията за оставане в ЕС и дори агитираше за това. Сметките му излязоха криви и сега няма морално право да управлява повече. Най-вероятно ще има предсрочни избори, а каво ще стане след това не знам. Но все пак Великобритания е стара демокрация с традици и там морала в политиката е важен. Не е като у нас, или да речем в Русия, където Путин имал право на два мандата, но ще вземе колкото си иска. Иначе за ЕС в дългосрочен план не се притеснявам. Сегашния може и да се разпадне, но рано или късно ще сме в едно държавно формирование със САЩ. Такава е логиката защото интеграцията ще продължи. Тя е рожба на техническия прогрес, а той не спира. И сходните ценности ще се съберат един ден.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 24 юни 2016 13:40

Сега трябва да издържаме и емигрантите,които ще върнат.Ма те горките как ще работят тук за 200 паунда на месец :(
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 24 юни 2016 13:40

СВОБОДЕН написа:Трябва да ти дам акъл, ама като не прихващаш. Не съм толкова добре запознат с историята на Испания, като нашата. Не знам как Каталуня е станала част от нея. Но едва ли е било като турската работа. Културата им е близка, имената сходни, предполагам и езика. Но както и да е било, днес сме в демокрация и, ако каталунците намерят демократичен механизъм да напуснат Испания и наистина го искат, свободни са да го направят. Но това на което акцентирах е, че няма как при независима Каталуня Барса пак да е същия гранд и Пике хем да е кататлунец, хем да е световен шампион с Испания. Наясно ли си?

Ти пък наясно ли си, че някой хора избират свободата пред салама?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7Vzf-qa3dqk[/youtube]
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 24 юни 2016 13:43

Маги Стралска написа:като чета мненията на местните "експерти"-путюфили.... и ми става ясно защо БГ все още е в това положение...

Аз пък като ти чета мненията ... и ми става ясно защо БГ и в бъдеще все ще е в това положение... 8-)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 24 юни 2016 13:47

Vox
Накратко, вотът за напускане на ЕС ще сложи началото на период на сътресения и несигурност, при който преките чуждестранни инвестиции във Великобритания ще спрат временно, докато инвеститорите изчакват да видят каква ще е дългосрочната ситуация.
Това от своя страна, ще доведе до обезценяване на лирата и вероятно ще предизвика рецесия, чиято тежест и продължителност ще зависи от краткосрочните политически решения на британското правителство и на централната банка.
Тази вероятност беше обсъждана непрекъснато по време на кампанията, но по всичко личи, че избирателите решиха, че краткосрочната печалба е по-важна от евентуалните дългосрочни проблеми при излизането от ЕС.
В момента, голяма част от големите мултинационални компании предпочитат да позиционират централите си в Лондон.
Лондон е прекрасен град за живеене, населението е англоговорящо, данъците са по-ниски от европейските стандарти - всичко това го прави привлекателна база за работа, тъй като единният пазар на ЕС означава, че можеш да правиш бизнес, където и да се намираш на континента.
Лидерите на кампанията за напускане на ЕС казват, че след Brexit ще предоговорят ново търговско споразумение с Брюксел, което ще запази този вид достъп. Няма обаче никакви гаранции, че това ще се случи.
Френското правителство е напълно възможно да реши да ги блокира, с оглед на възможността да привлекат големите компании в Париж.
Най-голямата експортна индустрия на Великобритания е клъстърът на финансовите услуги, позициониран в Лондон. Благодарение на ЕС, лондонските банки обслужват пазар с мащаба на целия континент, така както го правят банките в Ню Йорк.

Ако след Brexit Великобритания успее да договори достъп до пазарите в ЕС, всичко това ще се запази. Но ако не успее, европейските банкови услуги вероятно ще мигрират във Франкфурт или Амстердам. А правителствата на Германия и Холандия вероятно ще направят всичко възможно това да се случи.

Не само Германия и Холандия, Франция няма да пропусне да ги удари!
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 24 юни 2016 13:49

love_hurtz написа:
Captain Stottlemeyer написа:
CTAHKO написа:
Captain Stottlemeyer написа:П.П. И както съм написал по-горе: Изясни си разликата между британец и англичанин, и след това се поинтересувай за "специалните" отношения Лондон-Вашингтон: кой кого командва и ще командва...

Чипсовете са и винаги са били патерица на англетата Факт :!: Вършат мръсната работа на англичаните, вместо тях и нищо повече!!!

Я пак!?... :lol: :lol: :lol: Между другото, ти запозна ли се със структурата на руския износ, че онзи ден се изложи?... :roll: 8-)
П.П. И приятелски те съветвам - не пиши "факт" след всяко твое твърдение, като някои форумни олигофрени. То не се превръща в такъв. ;)

Не ми допада напълно крайната позиция на Капината като става дума за Левски, но не може да му се отрече че прави малките руски тролчета -Атакисти за смях всекидневно ! :D

То дори самият Чърчил признава в книгата си, че в отношенията между САЩ и ЮК е настъпила промяна в ролята на големият брат и по точно са разменили ролите си около втората световна, но той станко философа :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”