Илчо, проблемът е, че логиката и начинът ти на мислене са обърнати с главата надолу. След като твърдиш, че има конспирация, след като твърдиш, че не било Боинг, а нещо средно между ракета Круз и малка Чесна(по думите на "свидетелите", които цитираш), та даже и контролиран ядрен взрив било, та при това положение ти си този, който трябва да извади доказателства, а не аз да доказвам, че нещо не съществува. Целта на което и да е разследване и проучване е да докаже съществуването на нещо, а не несъществуването.
Васко, ти не си разбрал идеята на темата. Аз не съм физик/инжинер и не мога да дам компетентно мнение какво е станало на този ден. Това, което правя в темата е опровергаването на една теория на конспирацията. А именно, че Боинг 767, може да развие 900 км/ч на морско ниво. Фирмата производител твърди, че не може, защото това би надвишило в пъти максималната мощност на двигателите и самолетът би се разпаднал във въздуха.
Втората теория на конспирацията, която опровергавам е, че три небостъргача могат да рухнат със скорост на свободно падане, вследствие на пожар.
Третата теория на конспирацията, която опровергавам е, че самолет може да пробие стоманен небостъргач без децелерация в противоречие с третия принцип на механиката на Нютон, а носът му може да се покаже от другата страна на сградата с непокътнат нос.
Четвъртата теория на конспирацията, която опровергавам е, че самолет от мащабите на Боинг, направляван от аматьор пилот може да направи такива спиращи дъха маневри, че да разбие самолет в пентагона без да остави следи по моравата, без да се разбие в електрически стълбове във Вашингтон, да остави дупка в стената на Пентагон 3 пъти по-малка от напречния му диаметър и да изчезне безследно. Говорим за самолет, дълъг близо 50 метра и тежащ над 80 000 кг.
Ти вадиш отделни малки фрагменти от общия контекст и правиш генерално заключение. Да не говорим, че и тези малки фрагменти си ги тълкуваш така, че да ти паснат на предварително изграденота теория. Това да напасваш фактите към теорията, а не обратното е изначално сбъркан подход.
Аз теория нямам. Има една теория на конспирацията само. някъде да съм излагал моя теория в темата. Просто задавам въпроси и чакам доказателства за доказването на официалната теория. Но доказателства за нея може да има само колкото има и за автентичността на костенурките нинджа, железния човек и капитан америка.
Не може да питаш за сгради, паднали в следствие на пожар, а да не отчиташ ударът на 180 тона с 500/900км/ч. Не ми давай за пример Емпайър стейт, там ударът е от самолет, който е 10 пъти по-лек и 2-3 пъти по-бавен.
Първо ми намери самолет Боинг 767, развил 900 км/ч на морско ниво. Като го намериш, тогава ще си говорим и за небостъргача и рухването му. Отново за еманйсети път питам обаче. боинг с какъв размер се удря/удря ли се изобщо в WTC 7?
Така че, не задавай въпроси, на които самият ти нямаш отговор, а само удобно напаснато обяснение. Давай само недвусмислени доказателства, пък тогава вероятно ще ме убедиш. А докато не дадеш такива доказателства...следвай указанията на г-н Окам.
Oтново ти казвам. Отговорите трябва да ги дават тези, които лансират официалната теория на конспирацията от 11/9. Онази теория за джихадистите махмурлии с непромокаемите лични карти. Не аз. Аз такива теории не изповядвам и не ги тросвам пред очите на хората всяка година на тази дата.