Мнениеот Кашчей » 12 мар 2015 22:06
язе написа:Кашчей написа:язе написа:Кашчей написа:язе написа:Още по- свободна... може и да се удавиш. Абе, възможности да искаш.

Не, и това не е съвсем така, ако си запознат с каноните. Самоубийците не ги заравят в свещена земя и нямат шанс да отидат в Рая. Тоест той не ми дава шанс да избирам, ако целта ми е една, то и пътят ми към нея трябва да е един-друг не е разрешен.
Ако си вярващ, няма да се съмняваш в нуждата от собственото си съществуване. Ако не си вярващ, кво ти пука къде заравят самоубийците? Избор си имаш...

Искаш да кажеш, че вярващите нямат избор-или живеят до дупка, за да не ги заровят в несвещена земя и да отидат в рая, или се самоубиват и стават вампири.
Аз в собственото си съществуване намирам смисъл. Въпросът е, че никой от човешкият род не е бил питан дали да бъде създаден, както никой не пита прасето, агнето, козата, дали да ги заколят.
Taка е. Дори се твърди, че животът ти не ти принадлежи и само Бог има правото да ти го отнеме. Това обаче е за вярващите, за невярващите няма никакво значение нали? Той ти е дал избор да вярваш или да не вярваш. Оттам вече и всички останали избори. И как да бъде питан дали да бъде създаден някой, който още не е създаден?

След като ние всички сме чеда божии, според както се твърди, защо той обича повече тези, които вярват в него и му се кланят и му спазват всички изисквания и заповеди? Не трябва ли да обича всички еднакво и да им дава своята любов..както например е я е дал на българите в Батак и Перущица през 1876-а? Да беше разпръснал тази своя любов над Берлин, през лятото на 1878-а и да дари с нея Бисмарк и Дизраели, и Франц-Йосиф!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?