Футболните фенове с шествие против гейпарада

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Re: Футболните фенове с шествие против гейпарада

Мнениеот fr3ak_boy » 20 сеп 2013 22:16

ivailo1403 написа:
fr3ak_boy написа:
ivailo1403 написа:Защо?

Само вярващите в Иисус Христос ще се спасят.

Защо християните трябва да вярват в един евреинстоп показност и съм твърдо против да осиновяват деца.
? :?[/quote]
Защото е и Бог.[/quote]
Бог Яхве ли? :?
Защото след като прочетох Библията, разбрах, че Иисус е евреин, който вярва в Яхве. :o[/quote]
Иисус Христос е въплътеният Бог ,а Яхве е едно от имената на Бога с които е назоваван в Стария Завет,на древните още не е било разкрито името му (Отец Син и Свети Дух) и те са го наричали с различните негови свойства.Например Вечносъществуващият или Всемогъщият . Така и Яхве означава-Този който последователно изпълнява своите обещания,и неизменно осъществява своите намерения.[/quote]
Как би коментирал "катарзисът", който Бог преживява в отношението си спрямо хората между Стария и Новия завет?
По твоята логика евреите са християни защо тогава се различават традициите и ритуалите им от християнските?[/quote]
Не разбирам за какъв катарзис говориш,към всички хора Бог се отнася по един начин -с безкрайна Любов.Християнството се появява с идването на Христос и старият Моисеев закон е заменен от вярата в Христа.Евреите(или огромната част от тях) явно не го приемат и продължават да си изпълняват старите ритуали.[/quote]
Е, как Бог избива цялото човечество без Ной и семейството му в Стария Завет, а в Новия завет праща сина си да избави хората от греховете им, като им изкупи греховете чрез страдание. Бога ми защо Иисус Христос се появява чак тогава. И нима сега не сме по-зле морално от преди и нямаме нужда от нов потоп? Или пък е време вече за второто пришествие? :?
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

ivailo1403
Контакти:

Мнениеот ivailo1403 » 20 сеп 2013 22:17

да? :?
Да.[/quote]
Защо?[/quote]
Само вярващите в Иисус Христос ще се спасят.[/quote]

Ама само православните християни, нали? Католици, протестанти и други такива подобни - не.[/quote]
Точно.[/quote]

Ок, очевидно днешният ми ден няма да е частично изгубен, а изцяло.

Казваш, че само християните ще се спасят. Казваш, че не просто християните, а православните християни ще се спасят.

Значи от 7 милиарда човека на тази планета....едва около 300 милиона (ако не и по-малко) ще "бъдат спасени". Предполагам това означава, че няма да отидат в ада или нещо подобно.

Добре, кажи ми моля те, това как ти звучи?[/quote]
Казвам че само който е в Православната Църква има възможност да се спаси.Колко ще се спасят знае единствено Бог.
Последна промяна от ivailo1403 на 25 окт 2013 12:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 20 сеп 2013 22:18

THE G.A.M.E написа:
Red_Girl написа:Кво?? Ти дори не знаеш основните етапи на антропогенезата, ама си плямпаш.

Абе момиче, с училищните глупости ходи на друго място, на мен не ми минават.
В училищата по-някои предмети се преподават откровени лъжи и простотии.

Прочети "Забранената археология" и пак ела.

Кво училище, кви глупости. :lol: Не си мисли, че само ти четеш..и си най-знаещ от всички. :lol:
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 сеп 2013 22:28

Alexx написа:
THE G.A.M.E написа:
Jürgen написа:Дарвин може и да се отрича,не знам дали е така междудругото,обаче за неговата теория има много доказателства,а за това че бог ни е създал-нито едно :!:

Всички "доказателства" в "Теорията на Дарвин" са хипотетични, един вид - "Ако онова е било така, значи за това сега, е това, а после ще е така, щото е базирано на онова". :lol:

Какво значи, че за това, че човекът е създаден от висшо и могъщо същество, нямало доказателства ?
Приятелю, вече посочих, че доказателства за това има МНОГО, и както посочи колегата "Аlexx", те са научни.
Това, че доказателствата не се приемат от някои учени, не ги прави невалидни.

В крайна сметка всеки приема за истина това, в което вярва и е убеден.
Но има безкрайно много физици, биолози, химици, дори заклети дарвинисти, които са направили завой на 180 градуса и вече са убедени, че Висш Разум е създал човека.
Докато няма нито един убеден вярващ в Господ, който да се е отметнал и да е минал в "отборът на еволюцията". ;)

Ето няколко теми за размисъл! :mrgreen:
gong/viewtopic.php?f=53&t=83967&st=0&sk=t&sd=a&hilit

Ето линк към една конкретна тема, на последните 3-4 страници има посочени достатъчно материали + клипове, поне клиповете изгледай и пак ела с манипулацията наречена - "еволюция". ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg]Image Image

ivailo1403
Контакти:

Мнениеот ivailo1403 » 20 сеп 2013 22:29

fr3ak_boy написа:
ivailo1403 написа:
fr3ak_boy написа:
ivailo1403 написа:Защо?

Само вярващите в Иисус Христос ще се спасят.

Защо християните трябва да вярват в един евреинстоп показност и съм твърдо против да осиновяват деца.
? :?

Защото е и Бог.[/quote]
Бог Яхве ли? :?
Защото след като прочетох Библията, разбрах, че Иисус е евреин, който вярва в Яхве. :o[/quote]
Иисус Христос е въплътеният Бог ,а Яхве е едно от имената на Бога с които е назоваван в Стария Завет,на древните още не е било разкрито името му (Отец Син и Свети Дух) и те са го наричали с различните негови свойства.Например Вечносъществуващият или Всемогъщият . Така и Яхве означава-Този който последователно изпълнява своите обещания,и неизменно осъществява своите намерения.[/quote]
Как би коментирал "катарзисът", който Бог преживява в отношението си спрямо хората между Стария и Новия завет?
По твоята логика евреите са християни защо тогава се различават традициите и ритуалите им от християнските?[/quote]
Не разбирам за какъв катарзис говориш,към всички хора Бог се отнася по един начин -с безкрайна Любов.Християнството се появява с идването на Христос и старият Моисеев закон е заменен от вярата в Христа.Евреите(или огромната част от тях) явно не го приемат и продължават да си изпълняват старите ритуали.[/quote]
Е, как Бог избива цялото човечество без Ной и семейството му в Стария Завет, а в Новия завет праща сина си да избави хората от греховете им, като им изкупи греховете чрез страдание. Бога ми защо Иисус Христос се появява чак тогава. И нима сега не сме по-зле морално от преди и нямаме нужда от нов потоп? Или пък е време вече за второто пришествие? :?[/quote]
Защо Се въплъщава във време което Той е решил не знам, не ми е казал :) А че сме морално много зле и времето на Второто Пришествие е близо, нищо чудно и да си прав.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 20 сеп 2013 22:38

Тази тема и особено някои хора в нея са...

Изображение

или по-скоро:

Изображение

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 20 сеп 2013 22:40

:lol: :lol: :lol: Съгласна съм. :lol:
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 сеп 2013 23:02

Е, вие какво очаквате от подобна тема ? :lol:

Всичките мнения да са по-темата ли ? :?

P.S.

Все още не съм видял мнение на "еволюиращите" в темата, чиито линк вече неколкократно предоставихме. :roll:
Или най-удобно е да не обръщаме внимание на конкретика, която е по-различна от тази, която подкрепяме. :|
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg]Image Image

ivailo1403
Контакти:

Мнениеот ivailo1403 » 20 сеп 2013 23:04

[в ада? :?
Иначе аз педалите не ги мразя. Мразя, че търсят нон-стоп показност и съм твърдо против да осиновяват деца.[/quote]
Да.[/quote]
Защо?[/quote]
Само вярващите в Иисус Христос ще се спасят.[/quote]

Ама само православните християни, нали? Католици, протестанти и други такива подобни - не.[/quote]
Точно.[/quote]

Ок, очевидно днешният ми ден няма да е частично изгубен, а изцяло.

Казваш, че само християните ще се спасят. Казваш, че не просто християните, а православните християни ще се спасят.

Значи от 7 милиарда човека на тази планета....едва около 300 милиона (ако не и по-малко) ще "бъдат спасени". Предполагам това означава, че няма да отидат в ада или нещо подобно.

Добре, кажи ми моля те, това как ти звучи?[/quote]
Да спасение в християнството е това,вечен живот с Бога в небесното царство или Рай .Кое как ми звучи това което ти си казал или цитатът?

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 20 сеп 2013 23:06

Бих искал да се огранича от "еволюиращите", защото и за мен има доста неща, които куцат в тази теория, но и в Библията много неща ми куцат... Ще се огранича с моите агностични възгледи за човечеството. :)
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Върни се в “Свободна зона”