pampi написа:Thsmith написа:pampi написа:Pichichi написа:Не вярвам че връщане на наборна служба ще е по-евтино на държавата! То само да ги викат на комисии и писмата дето ще изпратят
и лекарите които ще ангажират си струва пари ами обличане, изхранване, занятия, спални отделения, ток, топло абе разходите
са огромни за това нещо. И като капак пак ще трябва да има доста добра бройка проф. военни покрай тях.
Аз дори не виждам как може да се изкара 2 месечно военно вие за 12 месеца говорите!
Стига с тия пари, не ви ли е ясно, че ни чака война до няколко години!
Ами прави доброволни отряди. Тъкмо със станко и ичко ще сте заетиИ да, парите са най важното, а след това е свободното време и свободната воля на хората. Никой не е длъжен да се занимава с дивотии не 12, не 2 , а 0.00002 месеца.
Всички искащи казарма да се обединят и да си събират доброволен данък за да финансират тази дивотия. Който иска да се занимава - доброволно!
Нищо няма да правя, щом свободната ви воля е да сте турска провинция, така да е! Само дето у Турция казармата е задължителна и ще сте на първа бойна линия в кюрдските провинции. Ще умирате с песен на уста за славата на майка си Турция, мекерета такива.
Аз за никой не смятам да умирам, ти ако се чувстваш крепостен някому... заповядай. Само недей да проектираш фобиите и неврозите си върху мен.