Секира бг е най-достоверният сайт, особено ми хареса как Държавата не могла да издържа 40 000 професионална армия и заради това ще издържа още 70-80 000 наборна армия. Пиша още, тъй като професионалната армия няма как да бъде премахната, защото тя има мисии и извън България, а също така има родове войски, в които наборните войници няма как да бъдат готови за една година. И защо мислите, че една наборна армия ще излезе по-евтино от професионалната в момента?
Иначе аз съм за връщането на казармата, за да има представа всеки един мъж как се борави с оръжие, да бъде подготвен тактически за бойни действия и да е научен да се облича и снаражава за норматив и т.н. Това е което може да се постигне за една година, а професионалната армия ще продължава да съществува, тъй като служещите в нея са подготвени за тези неща по всяко време и няма как да бъдат разпуснати.
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
v.r.s. написа:Секира бг е най-достоверният сайт, особено ми хареса как Държавата не могла да издържа 40 000 професионална армия и заради това ще издържа още 70-80 000 наборна армия. Пиша още, тъй като професионалната армия няма как да бъде премахната, защото тя има мисии и извън България, а също така има родове войски, в които наборните войници няма как да бъдат готови за една година. И защо мислите, че една наборна армия ще излезе по-евтино от професионалната в момента?
Иначе аз съм за връщането на казармата, за да има представа всеки един мъж как се борави с оръжие, да бъде подготвен тактически за бойни действия и да е научен да се облича и снаражава за норматив и т.н. Това е което може да се постигне за една година, а професионалната армия ще продължава да съществува, тъй като служещите в нея са подготвени за тези неща по всяко време и няма как да бъдат разпуснати.
Защото не взима заплати и не се налага да отделят по 13 заплати като се пенсонират на 45 години
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Секира, брадва, резачка.... инфото го има в реномирани сайтове (то идно риноме, ма айде ся да не се заяждаме).
Не се заяждайте щот е секира, ми разсъждавайте как скоро ще требва да се бръсне и друго освен ръцете и краката .
Не се заяждайте щот е секира, ми разсъждавайте как скоро ще требва да се бръсне и друго освен ръцете и краката .
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
fcb_bg написа:Секира, брадва, резачка.... инфото го има в реномирани сайтове (то идно риноме, ма айде ся да не се заяждаме).
Може ли да покажеш линк от реномиран сайт?
Вие или се шегувате, или наистина не осъзнавате колко нелепо звучат изречения като " По план парите за издръжката на военните ще стигнат за още 1 година".
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Tommi написа:fcb_bg написа:Секира, брадва, резачка.... инфото го има в реномирани сайтове (то идно риноме, ма айде ся да не се заяждаме).
Може ли да покажеш линк от реномиран сайт?![]()
Вие или се шегувате, или наистина не осъзнавате колко нелепо звучат изречения като " По план парите за издръжката на военните ще стигнат за още 1 година".
Ми по Блумбърг и ББС не са го казвали....
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/turcija-njama-da-pazi-nebeto-ni.html
Каракачанов ше внася проектозакон за връщане на казармата.
Tommi написа:fcb_bg написа:Секира, брадва, резачка.... инфото го има в реномирани сайтове (то идно риноме, ма айде ся да не се заяждаме).
Вестник Труд, Днес.бг, Блиц, достатъчно реномирани ли са
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
-
THE G.A.M.E
CTAHKO написа:Защото не взима заплати и не се налага да отделят по 13 заплати като се пенсонират на 45 годиниКак мислиш, кое излиза по-евтино? 40 000 платена армия или 70 000 безплатна
А въоражение и поддръжка за 70 000 и такова за 40 000 ?
Нещата се балансират.
За мен пътят е малка-професионална и стегната ( добре оборудвана, обучена и въоражена ) Армия, от порядъка на 30-на - 40 хиляди + 2 месеца интензивно обучение на навършилите 18 г.
Ест. периодично за няколко дена трябва да се свиква и запаса, все пак уменията трябва да се поддържат.
CTAHKO написа:v.r.s. написа:Секира бг е най-достоверният сайт, особено ми хареса как Държавата не могла да издържа 40 000 професионална армия и заради това ще издържа още 70-80 000 наборна армия. Пиша още, тъй като професионалната армия няма как да бъде премахната, защото тя има мисии и извън България, а също така има родове войски, в които наборните войници няма как да бъдат готови за една година. И защо мислите, че една наборна армия ще излезе по-евтино от професионалната в момента?
Защото не взима заплати и не се налага да отделят по 13 заплати като се пенсонират на 45 годиниКак мислиш, кое излиза по-евтино? 40 000 платена армия или 70 000 безплатна
Само, че тази армия не е безплатна, както ти казваш, защото за обличането, поддържането на поделения, обучението и изхранването ѝ се дават не малко средства, а да не говорим, че за обучението и ще трябват офицери, сержанти и друг персонал, които ще са професионални и ще получават заплати. Сега военният взима заплата, но се храни вкъщи и си купува храната, плаща за отопление и тока, а за наборните войници ще трябва някой да плаща и като се сложат разходите, дали няма да се окаже, че наборните ще излязат ако не по-скъпи, то поне колкото поддържането на професионална армия. А да не говорим, че един професионален войник е много по-ефективен и подготвен от 3-4 наборни. Тезата ми е, че новината е написана толкова глупаво и нелогично, че за човек, който поне малко може да мисли и разсъждава, би трябвало да буди единствено смях и да не я взема на сериозно. Защото ако се връща казармата тя няма да е заради финансова невъзможност да се издържа професионалната армия, а ще е за да имат някаква минимална военна подготовка мъжете в България и професионалната ще продължава да съществува заедно с наборната.
fcb_bg написа:Tommi написа:fcb_bg написа:Секира, брадва, резачка.... инфото го има в реномирани сайтове (то идно риноме, ма айде ся да не се заяждаме).
Ми по Блумбърг и ББС не са го казвали....
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/turcija-njama-da-pazi-nebeto-ni.html
Каракачанов ше внася проектозакон за връщане на казармата.
Това няма нищо общо със статията, написал съм ти го и на предишната страница. Едно е да напишеш, че някой си иска връщане на казармата, съвсем друго е да напишеш, че правителството е решило да връща казармата.
Последна промяна от Tommi на 22 фев 2016 12:53, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Томи, Томи, Томи.... само заглавието ли четеш? "Вероятно" , "правителството обмисля"...