Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот v.r.s. » 22 фев 2016 11:51

Секира бг е най-достоверният сайт, особено ми хареса как Държавата не могла да издържа 40 000 професионална армия и заради това ще издържа още 70-80 000 наборна армия. Пиша още, тъй като професионалната армия няма как да бъде премахната, защото тя има мисии и извън България, а също така има родове войски, в които наборните войници няма как да бъдат готови за една година. И защо мислите, че една наборна армия ще излезе по-евтино от професионалната в момента?
Иначе аз съм за връщането на казармата, за да има представа всеки един мъж как се борави с оръжие, да бъде подготвен тактически за бойни действия и да е научен да се облича и снаражава за норматив и т.н. Това е което може да се постигне за една година, а професионалната армия ще продължава да съществува, тъй като служещите в нея са подготвени за тези неща по всяко време и няма как да бъдат разпуснати.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 фев 2016 11:59

v.r.s. написа:Секира бг е най-достоверният сайт, особено ми хареса как Държавата не могла да издържа 40 000 професионална армия и заради това ще издържа още 70-80 000 наборна армия. Пиша още, тъй като професионалната армия няма как да бъде премахната, защото тя има мисии и извън България, а също така има родове войски, в които наборните войници няма как да бъдат готови за една година. И защо мислите, че една наборна армия ще излезе по-евтино от професионалната в момента?
Иначе аз съм за връщането на казармата, за да има представа всеки един мъж как се борави с оръжие, да бъде подготвен тактически за бойни действия и да е научен да се облича и снаражава за норматив и т.н. Това е което може да се постигне за една година, а професионалната армия ще продължава да съществува, тъй като служещите в нея са подготвени за тези неща по всяко време и няма как да бъдат разпуснати.

Защото не взима заплати и не се налага да отделят по 13 заплати като се пенсонират на 45 години :!: Как мислиш, кое излиза по-евтино? 40 000 платена армия или 70 000 безплатна 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 фев 2016 12:11

Секира, брадва, резачка.... инфото го има в реномирани сайтове (то идно риноме, ма айде ся да не се заяждаме).
Не се заяждайте щот е секира, ми разсъждавайте как скоро ще требва да се бръсне и друго освен ръцете и краката . ;)
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 фев 2016 12:16

fcb_bg написа:Секира, брадва, резачка.... инфото го има в реномирани сайтове (то идно риноме, ма айде ся да не се заяждаме).
Не се заяждайте щот е секира, ми разсъждавайте как скоро ще требва да се бръсне и друго освен ръцете и краката . ;)

Може ли да покажеш линк от реномиран сайт? :lol:
Вие или се шегувате, или наистина не осъзнавате колко нелепо звучат изречения като " По план парите за издръжката на военните ще стигнат за още 1 година".
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 фев 2016 12:31

Tommi написа:
fcb_bg написа:Секира, брадва, резачка.... инфото го има в реномирани сайтове (то идно риноме, ма айде ся да не се заяждаме).

Вие или се шегувате, или наистина не осъзнавате колко нелепо звучат изречения като " По план парите за издръжката на военните ще стигнат за още 1 година".

Ми по Блумбърг и ББС не са го казвали....

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/turcija-njama-da-pazi-nebeto-ni.html

Каракачанов ше внася проектозакон за връщане на казармата.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 фев 2016 12:32

Tommi написа:

Вестник Труд, Днес.бг, Блиц, достатъчно реномирани ли са 8-) Искате всичко на готово. Ами влез в нета, потърси, поразрови се малко 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 фев 2016 12:33

CTAHKO написа:Защото не взима заплати и не се налага да отделят по 13 заплати като се пенсонират на 45 години :!: Как мислиш, кое излиза по-евтино? 40 000 платена армия или 70 000 безплатна 8-)

А въоражение и поддръжка за 70 000 и такова за 40 000 ?
Нещата се балансират.

За мен пътят е малка-професионална и стегната ( добре оборудвана, обучена и въоражена ) Армия, от порядъка на 30-на - 40 хиляди + 2 месеца интензивно обучение на навършилите 18 г.
Ест. периодично за няколко дена трябва да се свиква и запаса, все пак уменията трябва да се поддържат.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 22 фев 2016 12:34

CTAHKO написа:
v.r.s. написа:Секира бг е най-достоверният сайт, особено ми хареса как Държавата не могла да издържа 40 000 професионална армия и заради това ще издържа още 70-80 000 наборна армия. Пиша още, тъй като професионалната армия няма как да бъде премахната, защото тя има мисии и извън България, а също така има родове войски, в които наборните войници няма как да бъдат готови за една година. И защо мислите, че една наборна армия ще излезе по-евтино от професионалната в момента?

Защото не взима заплати и не се налага да отделят по 13 заплати като се пенсонират на 45 години :!: Как мислиш, кое излиза по-евтино? 40 000 платена армия или 70 000 безплатна 8-)

Само, че тази армия не е безплатна, както ти казваш, защото за обличането, поддържането на поделения, обучението и изхранването ѝ се дават не малко средства, а да не говорим, че за обучението и ще трябват офицери, сержанти и друг персонал, които ще са професионални и ще получават заплати. Сега военният взима заплата, но се храни вкъщи и си купува храната, плаща за отопление и тока, а за наборните войници ще трябва някой да плаща и като се сложат разходите, дали няма да се окаже, че наборните ще излязат ако не по-скъпи, то поне колкото поддържането на професионална армия. А да не говорим, че един професионален войник е много по-ефективен и подготвен от 3-4 наборни. Тезата ми е, че новината е написана толкова глупаво и нелогично, че за човек, който поне малко може да мисли и разсъждава, би трябвало да буди единствено смях и да не я взема на сериозно. Защото ако се връща казармата тя няма да е заради финансова невъзможност да се издържа професионалната армия, а ще е за да имат някаква минимална военна подготовка мъжете в България и професионалната ще продължава да съществува заедно с наборната.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 фев 2016 12:50

fcb_bg написа:
Tommi написа:

Ми по Блумбърг и ББС не са го казвали....

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/turcija-njama-da-pazi-nebeto-ni.html

Каракачанов ше внася проектозакон за връщане на казармата.

Това няма нищо общо със статията, написал съм ти го и на предишната страница. Едно е да напишеш, че някой си иска връщане на казармата, съвсем друго е да напишеш, че правителството е решило да връща казармата.
Последна промяна от Tommi на 22 фев 2016 12:53, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 фев 2016 12:52

Томи, Томи, Томи.... само заглавието ли четеш? "Вероятно" , "правителството обмисля"... ;)

Върни се в “Свободна зона”