Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Uncle_Sam
Контакти:

Re: Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Мнениеот Uncle_Sam » 13 яну 2016 12:51

fcb_bg написа:
Uncle_Sam написа:Сега руснаците разиграват театро как защитават със зъби и нокти съюзниците си, но светът знае истината, а истината е такава, че Русия започна войната в Сирия, за да спре газопровода към Европа, който щеше да съсипе руската олигархическа структура и Путин щеше да бъде отстранен от власт.

Ти си извънредно тъп бе! Викаш Колаицийката аха-аха да нареди мира в Сирия и злият Пу довтаса да налива нафта в огъня. Пу ли нае Ердоган да краде сирийския петрол ,я речи на аудиторията?

Ердоган спря да дели с Путин, защото реши, че е голям играч и Путин му дръпна ушите. Всъщност се оказа, че Ердоган е играч. Не е от най-големите, но достатъчно стабилен, за да си позволи да свали руски самолет без последствия. Уж Русия щеше да срине Турция, но каква се оказа тя ... Русия няма капацитета сама да започне война с Турция.
Русия отново използва Германия, за да разруши Европа, както през ВСВ.
След ВСВ Русия отново се опитва да унищожи Европа. Този път съюзник им е ИДИЛ.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 13 яну 2016 12:58

diplomat написа:
sin4ec написа:Салма падна.( последна голяма база в Латакия на ония). Затвори се и Дарайския котел. Обезкървената и отчаяна преди три месеца сирийска армия буквално се възроди. Под добро ръководство и с подкрепа от въздуха си е друго...

Сирийската армия колко е като численост, горе-долу? Предполагам, че превъзхождат идилците. :?

То там всички лъжат, но едва ли ги превъзхождат. Около 100 000 се бият на страната на Асад, но половината са местни милиции, без техника и професионални командири. Освен това имат и други задачи. На фронта са не повече от 40 000. Сравними с Донбаската армия по численост, но много далеч от нея по структура, бойни умения, командване и логистика. Срещу тях са около 40 000 идилци и още толкова умерена опозиция-добре въоръжени и спонсорирани откъдето трябва. С добри полеви командири, които бяха изградили сериозна отбранителна и снабдителна структура. Без намесата на ВКС СА бяха обречени.
Сега с падането на Саалма се прерязва пътят към Турция и тези в северозападна Сирия остават в капан. Остава им да се изтеглят. В същото време се отварят много оперативни вариации пред СА, вече инициативата е в тях и те избират къде и как да ударят. ВКС системно срива комуникации, отбранителни съоръжения, складове и снабдяване на ИД. И когато СА тръгне напред, те няма с какво да стрелят и как да я спрат. Освен това СА получи оръдия и артилерийски инструктори, което вдигна много нивото на артилерията им, сега сами водят мощна огнева подготовка, освобождавайки самолетите на ВКС от тази задача. Последните се намесват чак при самия щурм, където заедно с вертолетите оказват непосредствена подкрепа.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 13 яну 2016 13:26

Uncle_Sam написа:Не ме замесвайте в русофило-фобските си войни. Аз съм единствено и само българин. Инджев е един провокатор, който говори глупости с любезното съдействие на Кремъл.
Тази тръба трябваше, но катарците не искаха. Поне се осведомете и тогава правете коментари.

Ще ти се да си " единствено и само българин", ама си чисто и просто един платен трол. Само Русия и Путин са ти в писанията, а ни дума за нещо, свързано с България. С тоя ник-нейм си образец за безпристрастност и родолюбие... :lol:
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Uncle_Sam
Контакти:

Мнениеот Uncle_Sam » 13 яну 2016 14:37

pampi написа:
Uncle_Sam написа:Не ме замесвайте в русофило-фобските си войни. Аз съм единствено и само българин. Инджев е един провокатор, който говори глупости с любезното съдействие на Кремъл.
Тази тръба трябваше, но катарците не искаха. Поне се осведомете и тогава правете коментари.

Ще ти се да си " единствено и само българин", ама си чисто и просто един платен трол. Само Русия и Путин са ти в писанията, а ни дума за нещо, свързано с България. С тоя ник-нейм си образец за безпристрастност и родолюбие... :lol:

В тема всичко за бежанците и "Ислямска държава" какво да намесвам България? Кризата е свързана с Русия основно.
Не знаеш защо ник-нейма ми е такъв и прякора и как се казвам.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 13 яну 2016 15:00

Uncle_Sam написа:
HoUs4oOL написа:
Uncle_Sam написа:Сега руснаците разиграват театро как защитават със зъби и нокти съюзниците си, но светът знае истината, а истината е такава, че Русия започна войната в Сирия, за да спре газопровода към Европа, който щеше да съсипе руската олигархическа структура и Путин щеше да бъде отстранен от власт.

Айде, ако обичаш изяснете се най-накрая, щото всеки русофоб има различна версия, ивкатаинджев каза по бТВ, че всичко в Сирия започнало, защото едни деца нарисували нещо на една стена, Асад се ядосал, наредил полицията да ги хване и ги изял с ориз и гъби, родителите им излезели да протестират и хоп гражданска война. :lol:
А иначе тая тръба щеше да минава и през Иран, чудно как иранците, които са най-големия поддръжник на Асад са били съгласни, а Асад не, чудна работа.

Не ме замесвайте в русофило-фобските си войни. Аз съм единствено и само българин. Инджев е един провокатор, който говори глупости с любезното съдействие на Кремъл.

Добре, първо ми казваш, че Путин се намесил да я спре, сега ми казваш, че катарците не я искали, четеш ли си глупостите? :lol:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 13 яну 2016 16:23

Uncle_Sam написа:
pampi написа:

В тема всичко за бежанците и "Ислямска държава" какво да намесвам България? Кризата е свързана с Русия основно.

Да си чувал за бежанци от Близкия изток, настанени в България? Случайно,ей така покрай троленето днес, да си чул, че са прибрали още една група около 100 парцала, полуудавени в Марица... 8-)
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 13 яну 2016 16:30

Uncle_Sam написа:
pampi написа:

Това ти ли си, Чичо Сам?

Изображение
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 13 яну 2016 16:34

Изображение
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Uncle_Sam
Контакти:

Мнениеот Uncle_Sam » 13 яну 2016 18:33

HoUs4oOL написа:
Uncle_Sam написа:
HoUs4oOL написа:

Айде, ако обичаш изяснете се най-накрая, щото всеки русофоб има различна версия, ивкатаинджев каза по бТВ, че всичко в Сирия започнало, защото едни деца нарисували нещо на една стена, Асад се ядосал, наредил полицията да ги хване и ги изял с ориз и гъби, родителите им излезели да протестират и хоп гражданска война. :lol:
А иначе тая тръба щеше да минава и през Иран, чудно как иранците, които са най-големия поддръжник на Асад са били съгласни, а Асад не, чудна работа.

Не ме замесвайте в русофило-фобските си войни. Аз съм единствено и само българин. Инджев е един провокатор, който говори глупости с любезното съдействие на Кремъл.

Добре, първо ми казваш, че Путин се намесил да я спре, сега ми казваш, че катарците не я искали, четеш ли си глупостите? :lol:

Вземи да четеш по-внимателно. За последно ще ти го напиша и се надявам закоравелия ти социалистически ум да го смели. Газопроводът трябваше да мине през Иран и Сирия, но катарците не искаха да минава през Иран, а само през Сирия по простата причина, че Катар и САЩ играят заедно, а Иран не присъства в указателя на САЩ, а в руския такъв.
Русия изобщо не иска такъв газопровод и изпрати иракските офицери обучени по времето на СССР да запалят война в Сирия, за да осуетят изграждането на газопровода към Европа и да останат основни играчи на пазара.
Това е цялата история.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 13 яну 2016 18:43

Чичо сам може ли да обясниш на аудиторията как газовото находище, което е ИРАНСКО, ще заобиколи Иран и тръбите магически ще достигнат Сирия?

За тези иракски офицери дето ги сънуваш били дал някакъв източник, който да потвърди тази нелепица? СССР се разпадна преди 26 години. Какви офицери обучени от тях виждаш в Ирак, когато през 2003 САЩ проведоха война в региона, коствала животите на 1 милион души? А през 90-те влияниетона САЩ в Ирак беше толкова голямо, че налагаха санкции на Ирак-от които умряха стотици хиляди цивилни. Та тези офицери 26 години са останали верни на СССР първо при САДДАМ, а после при режима, дошъл след свалянето му. Бая лоби са имали СССР в тоя пуст Ирак.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Върни се в “Свободна зона”