Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот fcb_bg » 21 фев 2016 01:04

1982 написа:
fcb_bg написа:
dunavfc написа:
HoUs4oOL написа:
dunavfc написа:Естествено, че никой няма да протестира, но и никой после няма да има право и ГЪК да каже, когато "лошите" кредитори дойдат и кажат - "Къде са ни парите, които осигуряваха този ваш изкуствен стандарт" ?

Те не протестират за това, а заради начина, по който ще бъдат връщани заемите...

Ама, нали тези заеми са били договорени от някого !? Те не са едностранно решение на кредиторите. Дали ще се обвиняват взаимно, дали ще се обесват политиците, тяхна си работа, но категорично вина няма никой друг освен тях. И аз да съм някакъв кредитор и някакъв олигофрен да ми се върже на условията, ами естествено, че ще подпиша, но аз ли ще бъда виновният или този, който се е подписал под неблагоприятни за него условия !?

Ако имаш инсталирана управа, която да ти взема кредита при услови, че изобщо няма как да го върнеш, ти добър кредитор ли си, ако кредитополучателят има насреща апетитни активи?

Пак те питам, кой я е избрал/инсталирал тази управа ??

Ти само въпроси задваш, я бегай си търси отговорите. В капитализъм живеем, ако требва да те образовам ше ми плащаш. Давам ти жокер - в Украйна ся им го прожектират подобен филм.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 21 фев 2016 01:06

Neo M написа:П.С.: На къв ЕС създават проблем? Чий са камионите дето чакат на границата? Кой понася загуби? Италия не са ли в ЕС? Що не блокираха фериботите? И да не им за сефте на византийците да блокират нашата граница, заради чисто вътрешни проблеми?

Ами така са преценили, може би им е по-лесно и по-близо, знам ли?
И да границата е българска, но на нея не стоят само български камиони.
А действията на гърците не са конкретно срещу България, а срещу ЕС, България е просто инструмент, като държава членка.
И ако вместо караници и приказки за щурмове, българските камиони бяха показали солидарност с гърците и бяха направили блокада, която са направили в момента като подкрепа за гръцките искания, всичко щеше да отминало, ама това е, все се гледа как да се навреди на другия...
Последна промяна от HoUs4oOL на 21 фев 2016 01:11, променено общо 3 пъти.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 фев 2016 01:07

1982 написа:
HoUs4oOL написа:Ами точно де, аз казвам същото, те в момента протестират против мерките на правителството(пенсионната реформа), а не защото не искат да връщат пари, такъв беше спора в началото.

Правителството им къде се намира, на границата с България ли ??

Да протестират в Атина, Солун и т.н., ние какво общо имаме ??

Никой не протестира сам бе. Няма фермер дет пие на границата узо и се грее на печката да го прави на своя воля. Тва е правителствен лост за въздействие срещу реформите дето требва д ги прокарат.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 21 фев 2016 01:07

1982 написа:Правителството им къде се намира, на границата с България ли ??

Както вече казах, България е инструмент, понеже е граница на ЕС, чието внимание гърците опитват да привлекат.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 фев 2016 01:11

fcb_bg написа:Ти само въпроси задваш, я бегай си търси отговорите. В капитализъм живеем, ако требва да те образовам ше ми плащаш. Давам ти жокер - в Украйна ся им го прожектират подобен филм.

Да, задавам въпроси, неудобни при това .... защото тея политици не сме ги избирали май аз, ЕС и/или "любимите" САЩ, а "невинният" гръцки народ ?! ;)
Последна промяна от 1982 на 21 фев 2016 01:11, променено общо 1 път.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 21 фев 2016 01:11

fcb_bg написа:Началото ше го пропусна...
Където минава номера, там бият. Тва е положението. Тук имат сухоземна ЕС граница, тук ще им са най-малко загубите, отколкото да блокират фериботите и напъват. Това не е конкретно срещу нас, а срещу кредиторите. Ние просто го отнасяме, а тъпото е, че нямаме хора, които да противодействат. Реално досега всичко добро постигнато на границите като мерки е дошло от самите блокирани, а не от Московски, колкото и да се мъчи да се изкара кат пич и че е свършил неква дейност. Нищо не е направил, нит той, нит Борисов, нит никой. 1 мсец е панаира, а ние кат държава реално немаме взети мерки и нишо не сме направили. Ми смятай колко сме тежки.

Ще ме извиняваш, че ще наблегна, но началото ще го пропуснеш, щото съм прав. Аз и затова гледам рядко да пиша тук, щото винаги накрая нещата избиват на ниво двата лагера.
Ами обясни точно какво да направим? Потърси се контакт на правителствено ниво с оня плъх Ципрас. Алармирахме Брюксел, те ни благодариха, че сме им обърнали внимание и щели да наблюдават ситуацията. В същото време обаче няма механизъм, по който проблема да бъде решен. Какво точно още очакваш от българското правителство? Да избута тракторите им ли? Проблемите на гърците в случая са си вътрешни и да ходят там да си ги оправят. Ципрас го няма на границата.

HoUs4oOL, извинявай, тоя призив за солидарност от глобалистична гледна точка ли е? Ти още малко ще ни изкараш нас виновни, че ни им помагаме да си разиграват кончето. :)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 фев 2016 01:12

HoUs4oOL написа:
1982 написа:Правителството им къде се намира, на границата с България ли ??

Както вече казах, България е инструмент, понеже е граница на ЕС, чието внимание гърците опитват да привлекат.

Абе кво им обясняваш, тия трактористи го правят от колко години, наште тука все не могат да вземат мерки... ма на ся се обадихме на ЕК... ма те па немали такваз директива.... ма да ви еба майката тва е дългогодишно явление, не е от тая година, що кат евродепутати не поставтихте въпроса в ЕП и не прокарахте такава наказателна процедура? Тия блокирани тираджии ли ви плащат заплатата?
ма не, гърците виновни, тука га ли ше се търси сметка на лайнарите дет не вършат никва работа, ма земат държавна пара за заплата, че и крадват н асичкото отгоре.
Ма не - даааааай ся да наливаме акъл на гърчолята, шото нашта е цъфнала и вързала, уредихме си живота и държавта, а акъла ни прелива от кофите, че и тръгнахме на гърците, дет не моем им стигнем доходите да преливаме.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 21 фев 2016 01:16

Neo M написа:HoUs4oOL, извинявай, тоя призив за солидарност от глобалистична гледна точка ли е? Ти още малко ще ни изкараш нас виновни, че ни им помагаме да си разиграват кончето. :)

По-скоро от човешка гледна точка, не виждам нищо лошо да се помогне на хора, които се борят за хляба на родителите си, още повече, когато става въпрос за гърците.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 21 фев 2016 01:18

fcb_bg написа:Абе кво им обясняваш, тия трактористи го правят от колко години, наште тука все не могат да вземат мерки... ма на ся се обадихме на ЕК... ма те па немали такваз директива.... ма да ви еба майката тва е дългогодишно явление, не е от тая година, що кат евродепутати не поставтихте въпроса в ЕП и не прокарахте такава наказателна процедура? Тия блокирани тираджии ли ви плащат заплатата?
ма не, гърците виновни, тука га ли ше се търси сметка на лайнарите дет не вършат никва работа, ма земат държавна пара за заплата, че и крадват н асичкото отгоре.

Ами хайде де, обясни какви други мерки могат да вземат нашите? Уникални демагози сте. Още малко и ще изкарате проблема в нас, не в тях. Аз предлагам, когато ние имаме някакъв сериозен вътрешен проблем, вкупом да се изнесем и да им блокираме Атина и пристанището в Пирея, та да ги ползваме като инструмент. Па те ша викат ЕС е виновно.

HoUs4oOL, това просто е смешно. Ми тоя тираджия и той гърла храни. Ама ся като не закара стоката и като трябва да плати неустойка, трактористите ще идат ли от солидарност да му нахранят домочадието?
Последна промяна от Neo M на 21 фев 2016 01:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 фев 2016 01:18

HoUs4oOL написа:
Neo M написа:HoUs4oOL, извинявай, тоя призив за солидарност от глобалистична гледна точка ли е? Ти още малко ще ни изкараш нас виновни, че ни им помагаме да си разиграват кончето. :)

По-скоро от човешка гледна точка, не виждам нищо лошо да се помогне на хора, които се борят за хляба на родителите си, още повече, когато става въпрос за гърците.

Аз по-скоро смятам, че те се борят срещу системата. Испанците пробваха и бързо клекнаха. Маляките обаче държат.

Върни се в “Свободна зона”