Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: Тема за политика - България

Мнениеот HoUs4oOL » 21 фев 2016 00:52

dunavfc написа:Ама, нали тези заеми са били договорени от някого !? Те не са едностранно решение на кредиторите. Дали ще се обвиняват взаимно, дали ще се обесват политиците, тяхна си работа, но категорично вина няма никой друг освен тях. И аз да съм някакъв кредитор и някакъв олигофрен да ми се върже на условията, ами естествено, че ще подпиша, но аз ли ще бъда виновният или този, който се е подписал под неблагоприятни за него условия !?

Ами точно де, аз казвам същото, те в момента протестират против мерките на правителството(пенсионната реформа), а не защото не искат да връщат пари, такъв беше спора в началото.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 фев 2016 00:53

Единствените виновници за положението на Гърция днес, това са гръцките политици и гръцкият народ, никой нищо не им е дал насила, сами са си го взели, да го духат тези жалки и прости отрепки.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 21 фев 2016 00:54

Neo M написа:Това, заради което стана тая полемика тук е, че абсолютно тенденциозно и нелогично шибаните византийци ни създават проблеми. При все, че нямаме никаква вина за техните драми. И е тенденциозно, щото само нашата граница е затворена. През Македония се минава, фериботите им работят, с турската граница не съм чул да имат проблеми. Само нашата е блокирана от тях.

Защо да ти създават проблеми само на теб, на границата само българи ли са блокирани, що за глупост?
Айде мисли по-глобално, стига си гледал само твоята паница, създава се проблем на целия Европейски съюз, като се търси реакция именно от Брюксел, защо да затварят турската или македонската граница, те май не са в ЕС?
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 фев 2016 00:55

dunavfc написа:
fcb_bg написа:
dunavfc написа:
fcb_bg написа:
1982 написа:Тея "зли" кредитори насила ли дадоха заеми на "горката" Гърция ?? :roll: :roll:

Къде беше гръцкият народ, когато се взимаха заемите, защо не протестираха тогава ?? :roll: :roll:

Общо взето насила, да. Ти ще протестираш ли когато Борисов необяснимо защо ти вдигне заплатата на 1000 лв, баба ти ще протестира ли ако взема пенсия 500 лв?

Естествено, че никой няма да протестира, но и никой после няма да има право и ГЪК да каже, когато "лошите" кредитори дойдат и кажат - "Къде са ни парите, които осигуряваха този ваш изкуствен стандарт" ?

Както казах одеве - така се превземат държави без войни. Даваш си това което имаш, и ставаш робска държава.

И каква е вината на завоевателя !? Аз да те питам...Ти ако отидеш да си купиш кола и си приготвил 30 хил. лв. но продавачът ти каже, че ще ти я продаде за 10 хил. лв. ще му откажеш ли !?

Ми никаква не е вината. както и не са виновни тез дет дават бързи кредити в България.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 21 фев 2016 00:56

HoUs4oOL написа:
Neo M написа:Точно пък ти ще кажеш кое е скандално. Може и да не сме протестирали, но си и теглим хомота. Деветдесетте си платихме вересиите, нали? Не ходихме да затваряме византийската граница, та някой да ни опрости грешките. Вероятно и сега ще стане така. Докато си научим урока, ако го научим. Въобще база за сравнение между нас и тях няма.

Въпроса беше за теглене, не за връщане, гърците не били протестирали, когато ги взимали, затова питам в България ще има ли протест за 2 милиарда евро другия месец? :roll:

Ами нали точно това ти отговорих. Най-вероятно няма, и също толкова вероятно ще си понесем стоически последствията като ни представят сметката. Сега разбра ли? Докато отвориха големи усти да папкат като взимаха, па сега реват като трябва да връщат.

П.С.: На къв ЕС създават проблем? Чий са камионите дето чакат на границата? Кой понася загуби? Италия не са ли в ЕС? Що не блокираха фериботите? И да не им за сефте на византийците да блокират нашата граница, заради чисто вътрешни проблеми?
Последна промяна от Neo M на 21 фев 2016 01:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 21 фев 2016 00:57

fcb_bg написа:
dunavfc написа:
fcb_bg написа:
dunavfc написа:
fcb_bg написа:
1982 написа:Тея "зли" кредитори насила ли дадоха заеми на "горката" Гърция ?? :roll: :roll:

Къде беше гръцкият народ, когато се взимаха заемите, защо не протестираха тогава ?? :roll: :roll:

Общо взето насила, да. Ти ще протестираш ли когато Борисов необяснимо защо ти вдигне заплатата на 1000 лв, баба ти ще протестира ли ако взема пенсия 500 лв?

Естествено, че никой няма да протестира, но и никой после няма да има право и ГЪК да каже, когато "лошите" кредитори дойдат и кажат - "Къде са ни парите, които осигуряваха този ваш изкуствен стандарт" ?

Както казах одеве - така се превземат държави без войни. Даваш си това което имаш, и ставаш робска държава.

И каква е вината на завоевателя !? Аз да те питам...Ти ако отидеш да си купиш кола и си приготвил 30 хил. лв. но продавачът ти каже, че ще ти я продаде за 10 хил. лв. ще му откажеш ли !?

Ми никаква не е вината. както и не са виновни тез дет дават бързи кредити в България.

Разбира се, че не са виновни. Никой не е каран насила да подписва, каквото и да е било. Ако ще банките да слагат 50000 % лихва, този, който им се върже да му мисли...

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 фев 2016 00:57

fcb_bg написа:
dunavfc написа:
HoUs4oOL написа:
dunavfc написа:Естествено, че никой няма да протестира, но и никой после няма да има право и ГЪК да каже, когато "лошите" кредитори дойдат и кажат - "Къде са ни парите, които осигуряваха този ваш изкуствен стандарт" ?

Те не протестират за това, а заради начина, по който ще бъдат връщани заемите...

Ама, нали тези заеми са били договорени от някого !? Те не са едностранно решение на кредиторите. Дали ще се обвиняват взаимно, дали ще се обесват политиците, тяхна си работа, но категорично вина няма никой друг освен тях. И аз да съм някакъв кредитор и някакъв олигофрен да ми се върже на условията, ами естествено, че ще подпиша, но аз ли ще бъда виновният или този, който се е подписал под неблагоприятни за него условия !?

Ако имаш инсталирана управа, която да ти взема кредита при услови, че изобщо няма как да го върнеш, ти добър кредитор ли си, ако кредитополучателят има насреща апетитни активи?

Пак те питам, кой я е избрал/инсталирал тази управа ??

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 21 фев 2016 00:58

HoUs4oOL написа:
dunavfc написа:Ама, нали тези заеми са били договорени от някого !? Те не са едностранно решение на кредиторите. Дали ще се обвиняват взаимно, дали ще се обесват политиците, тяхна си работа, но категорично вина няма никой друг освен тях. И аз да съм някакъв кредитор и някакъв олигофрен да ми се върже на условията, ами естествено, че ще подпиша, но аз ли ще бъда виновният или този, който се е подписал под неблагоприятни за него условия !?

Ами точно де, аз казвам същото, те в момента протестират против мерките на правителството(пенсионната реформа), а не защото не искат да връщат пари, такъв беше спора в началото.

Ако спорът е бил само затова, извинявам се, но ми се струва, че нещата, които се обсъждат далеч не касаят само тази конкретна реформа.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 фев 2016 01:01

Neo M написа:
fcb_bg написа:Приятелю, ние по какъв начин живеем и оправихме ли и изобщо оправяме ли системната грешка, че даваме акъл на хора, които имат по-голям доход от нас, по-големи стачки, по-сполтени са, ходим им на морето, зависим повече от тях и др.? Ние от коя позиция им търсим сметка? Та ние даже гък не можем да им кажем за 20 паркирани напреки пътното платно трактора!

Приятелю, по същата логика, което ти дава право по цял ден в тоя форум да търсиш кривиците на великите сили / да изключим момента, че тенденциозно пропускаш винаги една от тях /? На доходите ли си им, на икономиката ли си им, на армията ли си им, на възможностите ли си им и т.н.? Хич никакъв акъл не ща да им давам и да им търся сметка. Това, заради което стана тая полемика тук е, че абсолютно тенденциозно и нелогично шибаните византийци ни създават проблеми. При все, че нямаме никаква вина за техните драми. И е тенденциозно, щото само нашата граница е затворена. През Македония се минава, фериботите им работят, с турската граница не съм чул да имат проблеми. Само нашата е блокирана от тях.

Началото ше го пропусна...
Където минава номера, там бият. Тва е положението. Тук имат сухоземна ЕС граница, тук ще им са най-малко загубите, отколкото да блокират фериботите и напъват. Това не е конкретно срещу нас, а срещу кредиторите. Ние просто го отнасяме, а тъпото е, че нямаме хора, които да противодействат. Реално досега всичко добро постигнато на границите като мерки е дошло от самите блокирани, а не от Московски, колкото и да се мъчи да се изкара кат пич и че е свършил неква дейност. Нищо не е направил, нит той, нит Борисов, нит никой. 1 мсец е панаира, а ние кат държава реално немаме взети мерки и нишо не сме направили. Ми смятай колко сме тежки.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 фев 2016 01:03

HoUs4oOL написа:Ами точно де, аз казвам същото, те в момента протестират против мерките на правителството(пенсионната реформа), а не защото не искат да връщат пари, такъв беше спора в началото.

Правителството им къде се намира, на границата с България ли ??

Да протестират в Атина, Солун и т.н., ние какво общо имаме ??

Върни се в “Свободна зона”