Neo M написа:CTAHKO написа:Не само съм убеден, а съм и бил свидетел на спокойствието, което цареше по онова време. За гетата имат общо. Нали питаш за еталони, неглижирайки спокойният живот по времето на соца. Та ако онова спокойствие не ни е еталон, кое трябва да ни е еталон, питам аз.
Много от отдавна ми се чини, че само си слушал за онова време, нежели да имаш някакъв спомен от него. Но това не е толкова важно в тоя случай. Това, което коментирах в изказването на колегата, е сравнение между едно отминало време и настоящето такова в България. В него, гетата чийто списък си поменувал, не са намесени изобщо. И освен това, вече обясних какво точно съм питал, както и че несравними неща и ситуации, съответно не могат да се сравнят коректно. Та разбрах ти мнението и ми се струва, че ти отделих полагаемото му се внимание. Жив и здрав!
Май ти си този дето само е слушал

Та защо да са несравними нещата, така и не ми стана ясно

Май е щото така ви отърва

Т'ва да не вземе да се каже някоя хубава дума за соца и че сегашната система за никъв хой не става

Веднага скачате. Престъпността си е престъпност! Или има такава или няма

Да не би навремето хората да живееха в палатки? Ами не. И преди си жевяха в апартаменти и къщи, и сега си живеят в апартаменти и къщи. Само че тогава си държаха жилищата отключени и никой не ги ограбваше, а сега не само че ги заключват, ами си купуват блиндирани врати и пак не могат да опазят домовете си

На запад пък и тогава си имаше гета, и сега си има негърски гета, където полиция не влиза и всичко е изън контрол. Та сам прецени кога, къде, каква престъпност е имало и кое трябва да ни е еталон

Само не разбирам, защо трябва да се отрича