язе написа:vaskonti написа:CTAHKO написа:vaskonti написа:Станко, да не би да казваш, че след 16 ядрени взрива радиационния фон би бил поне в някаква степен поносим, докато с АЕЦ нещата стават съвсем други? А може ли за шести път да припомня, че става въпрос за глобална световна ядрена война, а не само за нападение срещу България? В тази връзка какво е за нас една АЕЦ на фона на такава война?
В казармата няма обучение за такава война. Дори на най-залупените сержанти им е ясно, че при такава война всички губим и е абсолютно все тая на чия страна си. Все пак, ако ти искаш да продъжаваш ей така, за спорта, да браниш смехотворната теза на фена на Меси, твоя работа. Никога не е късно човек да се изложи.
Не, казвам че както те имат насочени ракети към наши цели, така и ние имаме ПВО, доста добро и развито при това за времето сиНали не мислиш, че нашето военно контраразузнаване не е знаело кои са набелязаните от чипсовете цели на наша територия
Каква е гаранцията, че всичките 16 ракети ще поразят целите си
А кел файда че си прихванал и свалил 15 от 16 ракети, ако 16-тата е тази поразила АЕЦ "Козлодуй"
А бъди сигурен, че АЕЦ-а е една от целите им и то с най-голям приоритет. И точно тук си личи, че нямаш никаква военна подготовка. И да, в казармата има обучение за такава война
Да не ти обяснявам, че и в учлище се провеждаше военно обучение
Та кой се излага викаш
П.П. Направо ми става съвестно за вас, от толкова мачкане, как все още имате силици да защитавате и робувате на загубена кауза
Ние за какво всъщност спорим? Нещо ненормално ли виждаш във факта, че ние, като фактическа съветска територия сме били цел на другия лагер? И то при положение, че ние също сме имали насочени ракети към този лагер? Може би е съвсем в реда на нещата ние да ги вземем на мушка, но е крайно възмутително те да направят същото?
В казармата се учи за ядрена атака, а не за световна ядрена война. Има малка разлика, не мислиш ли?
Ние имахме ядрени ракети, но те седяха на склад и не бяха насочени към никого.
Верно? В предното си мнение ми обясняваш как сме били една от най-опасните държави за западния строй, именно защото сме били ядрена сила, сега ми обясняваш точно обратното, че сме били един безопасен килер?

[/center]