Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 22:58

Кашчей написа:
Siegfried написа:Щом си техник-човек , защо си тръгнал да ни даваш акъл на мен и на МОРСКИ дали има Бог или не , след като тази материя просто не ти е по силите да разтълкуваш или познаеш ?

Защото е форум и защото имам мнение по въпроса!Или право на мнение за съществуването или не на Бог имат право само тези, които са вярващи в нещо, което нито се усеща, нито се вижда, нито се пипа?

Прочети горния ми пост и си помисли малко над ,,гледната си точка``.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 23:01

Siegfried написа:По вашата логика Вселената е възникнала от Големия взрив . А какво е имало преди това ? По вашата логика - нищо . Как така всичко възниква от нищото ? Звучи глупаво и наивно , не мислиш ли ?

Дори и вие не можете да си го обясните , защото отдавна сте се оплели в мрежата от лъжи .

Това за пореден път доказва съществуването на Бог - той е положил началота на всичко . Сътворението е Негово , целият свят , цялата Вселена е създадена от много по-висша сила от нас . Сила , съдържаща могъществото и всезнанието , за да направи всичко това .

Атеистите би трябвало да разберат , че в това отношение , остават с пръст в устата .

И к`во е имало преди Бог да създаде Вселената?Той къде се намирал, като не е имало нищо,а само `пселютен вакуум в пространството?И ми обясни, как нематерията е в състояние да създаде материя, само със силата на словото... как ли говори нематерията :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 27 апр 2010 23:02

Siegfried написа:По вашата логика Вселената е възникнала от Големия взрив . А какво е имало преди това ? По вашата логика - нищо . Как така всичко възниква от нищото ? Звучи глупаво и наивно , не мислиш ли ?

Дори и вие не можете да си го обясните , защото отдавна сте се оплели в мрежата от лъжи .

Това за пореден път доказва съществуването на Бог - той е положил началота на всичко . Сътворението е Негово , целият свят , цялата Вселена е създадена от много по-висша сила от нас . Сила , съдържаща могъществото и всезнанието , за да направи всичко това .

Атеистите би трябвало да разберат , че в това отношение , остават с пръст в устата .

Заповядай една теория:
Съгласно тази теория постоянното свиване на цялата Вселена би достигнало кулминацията си в една единствена, първоначална точка – явление, известно като „Голямото свиване” или „Големия колапс”. От този момент (разбира се, теоретично) Вселената буквално би продължила по същия начин – с „Голям отскок”; или иначе казано, с нов Голям взрив.

Въпросната теория ни кара да се замислим дали тази необикновена верига от събития, управляваща циклите на всичко във Вселената (раждане-растеж-стареене-смърт) не се повтаря вечно и дали тя не е следвала този безкраен модел и назад в далечното минало.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 23:03

Абе Морски, защо се правиш на малоумен, не е красиво, честно. Къде съм казал, че човека е произлязъл от взрив, бе? Много обичам знайковци като теб, които вместо да изкажат аргумент, принизяват аргумента на събеседника. От големия взрив е формирана вселената, от там нататък звезди, галактики, планети, слънчеви системи, всичко се е формирало под влияние на физиката, валидна за тази конкретна вселена и нейните измерения, 4 на брой. Крокодил си ти...

Много повече доказателства има затова, отколкото за събитията в Библията, и всеки ден се откриват нови (седни прочети малко за ЦЕРН).
Пак казвам, аз отказвам да бъда овца, вие ако искате - ваша воля. И не разбирам довода ти защо не трябва да се вярва на учените - не били на едно мнение, е много ясно че няма да са бе, те мислят, имат собствено мнение, не вярват сляпо на всичко дето им се каже, както някои други...

А истината се изменя, да, от човек до човек истината е различна, всеки има своя истина, една универсална за всички хора няма.
Вярата трябва да се изменя, защото е инструмент, създаден от човека да му служи, като му носи вътрешен мир. Един инструмент трябва да бъде удобен за този, който го ползва, съответно трябва да се променя според нуждите му.

Зигфрид, изказваш се неподготвен, кой, кажи ми кой учен е казал, че преди взрива е имало НИЩО?!
Последна промяна от dafquezz на 27 апр 2010 23:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 23:03

Siegfried написа:
Кашчей написа:
Siegfried написа:Щом си техник-човек , защо си тръгнал да ни даваш акъл на мен и на МОРСКИ дали има Бог или не , след като тази материя просто не ти е по силите да разтълкуваш или познаеш ?

Защото е форум и защото имам мнение по въпроса!Или право на мнение за съществуването или не на Бог имат право само тези, които са вярващи в нещо, което нито се усеща, нито се вижда, нито се пипа?

Прочети горния ми пост и си помисли малко над ,,гледната си точка``.

Отново отговор, който нищо не казва.Ти наистина си готов за проповедник, от евангелистките обаче, защото на тях това им е любимият спорт-да говорят много, с благи думи, и да не казват нищо съществено, ако им зададеш конкретен въпрос.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 23:07

Ако нямаш намерение да разбираш следващите редове , не ги чети -

Бог е безначален и безкраен . Той е словото , светлината и истината . Той винаги е съществувал и винаги ще съществува .
Това е факт , който всеки един християнин приема и вярва в него . Разбира се , никой дори и християните не може да ти даде отговор на следващия въпрос - Как така е безначален ?

Човекът не е достоен да знае всички божествени тайни , защото човешката душа е изцапана с грехове и тя трябва да се очисти с праведен живот , следвайки Божията воля и заповеди . Никой вярващ няма правото да поставя под съмнение съществуването на Бог , никой няма това право .

Пак ти казвам - Бог е безначален и безкраен . С това отговарям на въпроса ти .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 23:09

Малдини , с тази теория ти сам се оборваш и вършиш моята работа . Кажи ми - какво е имало преди първото свиване ? Нищо ли ? Това не е възможно .

И за пореден път потвърждава тезата , че Бог съществува и той е Творецът на всичко видимо и невидимо .

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 23:09

dafquezz написа:Абе Морски, защо се правиш на малоумен, не е красиво, честно. Къде съм казал, че човека е произлязъл от взрив, бе? Много обичам знайковци като теб, които вместо да изкажат аргумент, принизяват аргумента на събеседника. От големия взрив е формирана вселената, от там нататък звезди, галактики, планети, слънчеви системи, всичко се е формирало под влияние на физиката, валидна за тази конкретна вселена и нейните измерения, 4 на брой. Крокодил си ти...

Много повече доказателства има затова, отколкото за събитията в Библията, и всеки ден се откриват нови (седни прочети малко за ЦЕРН).
Пак казвам, аз отказвам да бъда овца, вие ако искате - ваша воля. И не разбирам довода ти защо не трябва да се вярва на учените - не били на едно мнение, е много ясно че няма да са бе, те мислят, имат собствено мнение, не вярват сляпо на всичко дето им се каже, както някои други...

А истината се изменя, да, от човек до човек истината е различна, всеки има своя истина, една универсална за всички хора няма.
Вярата трябва да се изменя, защото е инструмент, създаден от човека да му служи, като му носи вътрешен мир. Един инструмент трябва да бъде удобен за този, който го ползва, съответно трябва да се променя според нуждите му.

Зигфрид, изказваш се неподготвен, кой, кажи ми кой учен е казал, че преди взрива е имало НИЩО?!

Моля те Зигфрид, отговори ми.

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 27 апр 2010 23:10

Siegfried написа:Малдини , с тази теория ти сам се оборваш и вършиш моята работа . Кажи ми - какво е имало преди първото свиване ? Нищо ли ? Това не е възможно .

И за пореден път потвърждава тезата , че Бог съществува и той е Творецът на всичко видимо и невидимо .
А защо просто да не си го е имало ? Или ти докара въпроса до яйцето и кокошката ? Кое според теб е създал Бог първо ? :mrgreen: :mrgreen:
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 23:12

То това е логичното заключение дори и на един - по вашите думи - малоумник .

Знам , че по вашата теория е имало свиване преди взрива . А преди това ? Кой е предизвикал всичко това ? Станало е само от само себе си ли ? Кажи ?

Върни се в “Свободна зона”