Вън от България палячовщината Хелоуин!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Вън от България палячовщината Хелоуин!

Мнениеот dunavfc » 01 ное 2015 12:08

Thsmith написа:
DarkPsy написа:Не съм чул в САЩ, Канада, Великобритания и Ирландия да празнуват Сирни заговезни. Поправете ме, ако греша. И не. Не съм съгласен с максимата: Празнувайте каквото си искате.

Ми никой не те пита дали си съгласен. Или очакваш някой да дойде да те пита дали може да празнува нещо и какво да е то? :lol:
Нямам представа каква точно е същината на тези "Сирни заговезни", но ако някой иска - може да си ги празнува и на Марс. От никой няма да иска позволение за да го прави.

Ей, някой малоумник пусна оная снимка с надписа – " Когато американците започнат да си слагат мартенички, тогава и аз ще празнувам Хелоуин" и народа масово тръгна да го публикува без грам да влага някаква аналитична мисъл...Пука му на Уилям или на Джордж, че в България някаква част от народа не харесвал този празник и нямал да го празнува.

Предлагам на всички псевдо патриоти да спрат и да празнуват Коледа, Ден на Жената, Ден на Труда и т.н. защото всички тези празници не са български, ама проблем, ние българите сме много добри в това да си сменяме позицията, така, както ни отърва...

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 01 ное 2015 12:14

За мен е смешно хората да се изказват срещу чуждото! Същите хора които слушат чужда музика, които гледат чужди филми, сериали и спорт! Същите които ядът внесените от Америка картофи, вместо традиционното българско цвекло? Които се хранят с азиатския ориз вместо с традиционното от хиляди години в България варено жито. Които използват американския боб вместо нахут, бакла или бамя! Хора които се хранят с домати, чушки, краставици, царевица, диня, банани и т.н. все чужди храни за България, внесени тук само преди 100- 150 години!

Когато някой спре да готви с друго освен с традиционни и вековни европейски продукти, когото спре да се излага на чуждо влияние в неговото си ежедневие, тогава и само тогава може да говори срещу чуждото и другото. Иначе просто е смешно!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 01 ное 2015 12:18

Avanti_Ragazzi написа:За мен е смешно хората да се изказват срещу чуждото! Същите хора които слушат чужда музика, които гледат чужди филми, сериали и спорт! Същите които ядът внесените от Америка картофи, вместо традиционното българско цвекло? Които се хранят с азиатския ориз вместо с традиционното от хиляди години в България варено жито. Които използват американския боб вместо нахут, бакла или бамя! Хора които се хранят с домати, чушки, краставици, царевица, диня, банани и т.н. все чужди храни за България, внесени тук само преди 100- 150 години!

Когато някой спре да готви с друго освен с традиционни и вековни европейски продукти, когото спре да се излага на чуждо влияние в неговото си ежедневие, тогава и само тогава може да говори срещу чуждото и другото. Иначе просто е смешно!

Абсолютно си прав, това се опитвам и аз кажа на всички, които са против този празник, не само в този форум, а и по принцип. Само, че знаеш, че човек , когато си науми нещо, ще извади вода от 9 кладенци, но няма да си признае грешката. Просто българина обича сам да си създава проблеми, без значение, че живота му е достатъчно тежък за да си го утежнява повече...

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 01 ное 2015 12:25

Avanti_Ragazzi написа:За мен е смешно хората да се изказват срещу чуждото! Същите хора които слушат чужда музика, които гледат чужди филми, сериали и спорт! Същите които ядът внесените от Америка картофи, вместо традиционното българско цвекло? Които се хранят с азиатския ориз вместо с традиционното от хиляди години в България варено жито. Които използват американския боб вместо нахут, бакла или бамя! Хора които се хранят с домати, чушки, краставици, царевица, диня, банани и т.н. все чужди храни за България, внесени тук само преди 100- 150 години!

Като разбереш разликата между майли сайръс и примерно майкъл джаксън тогава ще раБереш че причината не е само в това че е чуждо

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 01 ное 2015 12:31

Alexx написа:

Като разбереш разликата между майли сайръс и примерно майкъл джаксън тогава ще раБереш че причината не е само в това че е чуждо

Работата е там, че на мен не ми пука нито за Майли Сайръс, нито за Майкъл Джаксън. Проблема е там, че не може да обиждаш някой, че слуша чуждата Майли Сайръс, ако ти самия слушаш чуждия Майкъл Джаксън или обратното? Можеш да ги обиждаш например ако слушаш Джена, която за наш ужас е българка, но не и ако слушаш ти самия чужда музика! Там е работата, а не в друго! ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 ное 2015 12:46

soccerav написа:Нищо против нямам Хелоуин, ама когато днес преди мен в Кауфланда на касата видях една двойка, момичето облечено като баба яга, мъжа нещо средно между Франкенщайн и Едуард ножиците така ме напуши, че си хапах езика за да не се изсмея.

Ако не кажат "пакост или лакомство" с гранатомет, насочен към касиерката, няма място за притеснение :lol:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 ное 2015 12:52

Avanti_Ragazzi написа:
Alexx написа:

Работата е там, че на мен не ми пука нито за Майли Сайръс, нито за Майкъл Джаксън. Проблема е там, че не може да обиждаш някой, че слуша чуждата Майли Сайръс, ако ти самия слушаш чуждия Майкъл Джаксън или обратното? Можеш да ги обиждаш например ако слушаш Джена, която за наш ужас е българка, но не и ако слушаш ти самия чужда музика! Там е работата, а не в друго! ;)

Хайде да не намесвате изкуството на света в националните традиции. Вече писах, че такива празници, като Хелоуин, или Вси светии по римо-католическия и протестантския календар си имат аналог и у нас, но никой не се занимава да ги налага. Що не празнувате и Ханука, питах аз, както и Пасха, или пък на някое индийско божество денят, а може и Свети Патрик да започнем да отбелязваме-нали сме глобално отворени и локално затворени. В краят на месеца май е и Денят на благодарността-да не забравите да си опечете пуйка и да отдадете благодарност на пилигримите!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 01 ное 2015 12:57

Какво искат някои от вас да се забрани? Какво е разрешено,та искате да се забрани? Празникът"Вси светии" е църковен,само на католиците,нашата църква също го
има.Кои го е разрешил-църквата или държавата,та скачате?В България има католици,на тях ли го забранявате?

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 01 ное 2015 13:01

Кашчей, защо натоварваш един чисто комерсиален ден с повече смисъл, отколкото някога би могъл да носи?!
Това е абсолютно излишно, нашите празници си имат традиция и смисъл, техните, поне повечето, са свързани единствено с даване на пари и ядене. Говорим за съвсем различни неща, защо ги сравняваме изобщо? При тях дори Коледа е рекламен празник на безалкохолна напитка и отдавна няма нищо общо с Рождество. Единствено деня на благодарността носи някакъв смисъл, макар и смехотворен.
Мисълта ми е, че техните поводи за пазаруване и ядене нямат нищо общо с нашите празници и не им пречат по никакъв начин. Стига сте се правили на по-католици от папата. Големи пазители на християнските ценности, няма що...

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 01 ное 2015 13:20

Всеки има право да си празнува квото иска.Само не ми е ясно кво видяха в тоя Хелоуин?Като на малките деца-показаха им дрънкулка и голям смях.Царе сме в това да подражаваме някой-ей така !Що другите го правят а ние да сме назад.Пълна простотия.А тия които правят аналог между празници и кой каква музика слуша каква храна купува и какви филми гледа оставям без коментар..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Върни се в “Свободна зона”