Даааа и аз се размечтах. Колко бяхме близки по опашките за тоалетна хартия,кучешка радост,кисело мляко,полски/от Полша/ картофи,марципани,соеви шоколадови бонбони,леблебия и ръж. Цялото семейство киснехме разделено по опашки ,а като се приберем към 17-18ч. наставаше луд купон. Майка ми ,ако беше успяла да вземе 2-3 банана от Показния магазин на Дондуков/защо ли пък показен в бъкащите от стока соц.магазини,че и по 3 кинта килото/ ни ги режеше на колелца да има за по-дълго

Аз имах друга мисия: Обикалях с едно колело "Школник" из София и гледах къде са пуснали някаква храна. Винаги носех по 2 ст. в джоба си и ако намерех от 20-30 телефона с монети един да работи,или да не са му гепили шайбата звънях на брат ми у нас и той хукваше да каже на киснещите по опашки роднини. На "Школника" бях сложил една щипка с картонче на спиците да трака,та да го тунинговам и да прилича малко на "Чопъра" на съседското дете. Питах баща ми защо то има такова колело,че и със скорости и тромба и не може ли и на мен да ми купят? Баща ми ме скастри и каза,че това е детето на другаря "Комунист" ,който е работил в чужбина и за тях има едни други магазини "Кореком" в които се пазарува с едни други пари,долари които са от една вражеска страна и тя е загнила и умира

Попитах го има ли в тези магазини винаги такива колела и такива коли ,като "Мерцедеса" на оня другия радетел на соца от другата улица,който бил Председател на ППО,или има ли там Кока Кола,като тази дето виетнамците продаваха пак с долари ,или пък от онези другите шоколади,триъгълните/тоблерон/ ,или пък от онези шарените кутий с кафе/нес кафе/ и дали има като тези неща дето ги има у онова дете с "Чопъра"? И тате ми каза да млъквам,защото някой може да ме чуе ,а това било склонност към западния упадък и гнилата им култура и икономика. А така можело да ме пратят в Белене и да нахранят прасетата с мен.....

Ама аз нали дете и го питам: Абе тате,като е упадък защо не пратят за храна на прасетата съседите,нали те имат стоки от тези на онези загниващите врагове? И не може ли и ти като таткото на това дете да работиш Партиец ??? И той човека се видя в чудо,мълча,мълча и ми вика: "Сине прости ми ,че не мога да стана Партиец и да живеем по-добре! Не мога да клепам съседите си,да лижа комунистически задници,да си викам другарю с хора,които не познавам,да карам майка ти да се хили на тоя и оня комунист ,за да се издигам в службата. Сине може да сме бедни ,но сме горди! Мога обаче да ти кажа някои неща: 35 години/по онова време/ни управляват комунисти и 35 години сме на дъното на Европа. Мога да те науча ,че съдбата ти, си е в твоите ръце ако си умен, ако си прост други те управляват,мога да ти кажа мрази комунизма и техните изчадия до мозъка на костите си. Знай,че това е утопия и такова нещо не е построено никъде и скоро ще изчезне от лицето на земята. А до тогава учи,възпитавай у себе си качества ,които ще ти помогнат да се справиш в друг един строй,който у нас ще поникне трудно, защото уродите които е произвел Комунизма са много и са навсякъде!!! Толкова много позна човека,ама всичко. Аз обаче,както и брат ми го послушахме! А на тъпака,който пише за дъвките ще кажа,че хубавите дъвки ги продаваха пак в "Кореком" и се казваха "Wrigleys", мляко в пликчета имаше сутрин от 7 до 7,30 и свършваше,хляб купувахме в петък по 5-6 хляба ,за да стигне за събота и неделя ,ток ту имаше ту нямаше,а бъдеще за кадърните и можещите никак нямаше. Ама както са казали хората,за тези които живеят в миналото бъдеще няма. Така че подгонения от носталгия автор на темата няма какво друго да чака освен деня в който някой ще звъни на вратата на 50 годишната му панелка,а той няма да чуе звънеца. И няма и кой да го побутне ,защото е сам като бастун в пустиня. И дори и да има деца и внуци,то те са някъде където изобщо не им пука ,какъв цвят е била единствената гордост на социализма дъвката "Идеал" или колко са се пенели прахчетата за лимонада,или дали след 124 години чакане им е излязла вноската за Лада /което си Фиат/

Ама докато такива пробващи да вербуват за пъкленото си поръчково драскане ,олигофрени са тук ,съм спокоен

Хайде сега да отида в някой магазин и да си избера пакетче дъвки от 7895 вида и да реша с кой от 8921 вкуса да бъде. А Вие си живейте в комунизма,отива Ви. Той е за Вас

И да да си Програмист е хубаво нещо! Можеш лесно да разбереш,че един идиот с един АйПи адрес пише под 10 ника. И това е нормално,защото на никой не му дреме преди 40 години ,кой колко дъвки пломбоубийци "Идеал" е издъвкал

АМИН!!!