Превратът на 10 ноември и сделката между Горбачов и Буш

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Превратът на 10 ноември и сделката между Горбачов и Буш

Мнениеот fcb_bg » 10 ное 2014 23:19

wannabe написа:
fcb_bg написа:
wannabe написа:
fcb_bg написа:Уонабичкото забегна под чаршафите без да ми обясни за тоталните липси в магазините в Русия навремето, остана още един изтърсак да лее "мозък". Той обаче е по-труден елемент.

Я пак?

Чети бе, писал съм.

Ами не е ли имало липси бе?
http://articles.philly.com/1989-07-21/news/26131831_1_soap-powder-soviet-economists-shortages
This lack of soap has become a kind of metaphor for Soviet leader Mikhail Gorbachev's failure so far to restructure an economy that doesn't work. The shortages of soap and other consumer goods have fanned enormous public discontent and distrust of Gorbachev's reform efforts.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Пропагандите не вървят. Аз съм си бил задоволен, а майка ми работеше в проста хлебарница. Нема как да ме убедиш, като знам какво е било.
Даже си й плащат пенсия от Русия за отработения стаж, а в България си бачка. И не се знае кога ще вземе пенсия според европейските разбирания.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 ное 2014 23:19

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=o4O-ONrcSjo[/youtube]
8-)

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 10 ное 2014 23:23

diplomat написа:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=o4O-ONrcSjo[/youtube]
8-)

[offtopic][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H3YtvuZ2-I0[/youtube][/offtopic]

8-) 8-) 8-)
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 10 ное 2014 23:24

fcb_bg написа:
wannabe написа:
fcb_bg написа:
wannabe написа:
fcb_bg написа:Уонабичкото забегна под чаршафите без да ми обясни за тоталните липси в магазините в Русия навремето, остана още един изтърсак да лее "мозък". Той обаче е по-труден елемент.

Я пак?

Чети бе, писал съм.

Ами не е ли имало липси бе?
http://articles.philly.com/1989-07-21/news/26131831_1_soap-powder-soviet-economists-shortages
This lack of soap has become a kind of metaphor for Soviet leader Mikhail Gorbachev's failure so far to restructure an economy that doesn't work. The shortages of soap and other consumer goods have fanned enormous public discontent and distrust of Gorbachev's reform efforts.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Пропагандите не вървят. Аз съм си бил задоволен, а майка ми работеше в проста хлебарница. Нема как да ме убедиш, като знам какво е било.
Даже си й плащат пенсия от Русия за отработения стаж, а в България си бачка. И не се знае кога ще вземе пенсия според европейските разбирания.

Браво. Отново разконспирира платените тролове.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 10 ное 2014 23:24

Че ти с жена си не си ли говориш? Не бил запознат с категориите, завалийката. Пак сучеш. Хайде нещо по-лесно тогава - защо във ВУЗ се влиза с тройка? Питам за 2-ри път.

Имаме си много по-важни въпроси,за които да говорим,така че...какъв ти е проблемът!?
Колкото до категориите,както казах по-горе...запознат съм най-общо с някои от тях,но не и в дълбочина.
Ще трябва да попиташ ръководството на съответния ВУЗ :)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 ное 2014 23:26

BadBoy написа:
fcb_bg написа:
BadBoy написа:Един елементарен въпрос, защо бягат на запад, а не в Русия?
Също така преди 1989 кои са могли да си позволят обучение в чужбина?

Защото ако си завършил на запад е по-лесно да се реализираш, отколкото ако покажеш диплома от Русия или България.
Също така кои сега си позволяват да учат в чужбина?
Аз питах какво е родното образование сега и защо с 3-ка се влиза във висш университет. Ама никой не казва.

Много хора си позволяват децата им да учат на запад, само че ведно време и да можеха да си го позволят не им разрешава ако не си член на нещо си и т.н.

И ти не искаш да кажеш за образователната ни система. Западът ни точи мозъците, колкото и да не искате да го кажете. Държавата няма файда да обучава тук деца до 12-клас и после да бягат в чужбина и да се реализират там. Но западът има. Президентът ни така забогатя.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 ное 2014 23:29

smoothc написа:
Че ти с жена си не си ли говориш? Не бил запознат с категориите, завалийката. Пак сучеш. Хайде нещо по-лесно тогава - защо във ВУЗ се влиза с тройка? Питам за 2-ри път.

Имаме си много по-важни въпроси,за които да говорим,така че...какъв ти е проблемът!?
Колкото до категориите,както казах по-горе...запознат съм най-общо с някои от тях,но не и в дълбочина.

Спри 5 хлапета на улицата и ги питай какво правят в час, задай им 5 тъпи въпроса от историята, един абзац от известно стихотворение на Левски да кажат. Аз ли да те уча как да разбереш какво е състоянието на образователната ни система?
Ще ти кажа - трагично е. Питай жена си дали е така. Ако нямаш по-важни въпроси към нея, де.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 10 ное 2014 23:31

fcb_bg написа:
BadBoy написа:
fcb_bg написа:

Защото ако си завършил на запад е по-лесно да се реализираш, отколкото ако покажеш диплома от Русия или България.
Аз питах какво е родното образование сега и защо с 3-ка се влиза във висш университет. Ама никой не казва.

Много хора си позволяват децата им да учат на запад, само че ведно време и да можеха да си го позволят не им разрешава ако не си член на нещо си и т.н.

И ти не искаш да кажеш за образователната ни система. Западът ни точи мозъците, колкото и да не искате да го кажете. Държавата няма файда да обучава тук деца до 12-клас и после да бягат в чужбина и да се реализират там. Но западът има. Президентът ни така забогатя.

Алоу, младите бягат от посока изток в посока запад още от края на ВСВ :!: Защо според теб изградиха комунетата Берлинската стена? Това е най-яркото доказателство за пълно безсилие на всички равнища - хем не можеш да предложиш светло и нормално съществуване на гражданите си, хем искаш да им досъсипеш живота и потенциала, държейки ги насила при себе си, т.е. в концлагера... името няма значение - ГДР, НРБ и т.н.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 10 ное 2014 23:31

fcb_bg написа:
BadBoy написа:
fcb_bg написа:

Как точно ни точи мозъците?
Тоя псевдопатриотизъм с който ни промиваха отдавна му мина времето.
Ти неразбрали до момента, че аз се интересувам за себе си и не ме вълнуват Русии, Америки и подобни?
Аз искам за себе си и децата ми най-доброто и отивам там където ми го предлагат.
Разлика между минало преди 1989 и днес, че тогава и да желаеш да се развиваш никой не ти позволяваше.

Аз неотирчам на 100% всичко преди 1989, но времето днес ми е дало и дава повече, а който не му харесва има пълната свобода да си избере да живее където иска.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 10 ное 2014 23:33

fcb_bg написа:
smoothc написа:

Спри 5 хлапета на улицата и ги питай какво правят в час, задай им 5 тъпи въпроса от историята, един абзац от известно стихотворение на Левски да кажат. Аз ли да те уча как да разбереш какво е състоянието на образователната ни система?
Ще ти кажа - трагично е. Питай жена си дали е така. Ако нямаш по-важни въпроси към нея, де.

Днешните деца са милиард пъти по-облагодетелствани, защото имат достъп до всякаква информация по всяко време.
Мързеливци и невежи е имало и преди, и сега. С огромната разлика, че днешните вече не могат да се оправдаят с лозунгите и глупостите, които им са се натяквали едно време.
Да промиваш мозъците на подрастващите със съветска историческа пропаганда е сто пъти по-вредно и с много по-лоши последици в дългосрочен план. Да учиш децата, че Левски, Ботев и Раковски са били едва ли не борци за светлото социалистическо бъдеще на народа, е кощунствено и грозно. Това обяснява и защо болшинството от по-възрастните днес не влага много смисъл в понятия като фашизъм, нацизъм, социализъм и байтошовизъм. Лозунги и пропаганда и то за поколения наред...
Да караш невинни дечица насила да ходят на манифестации и да славят чичковци масови убийци е и свръхизвратено....
Последна промяна от Siegfried на 10 ное 2014 23:36, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”