Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 17 дек 2015 11:41

pampi написа:
Soulen написа:
pampi написа:
Soulen написа:Бобчо,това беше почти сигурно, че ще го направят. Варианта и ние да се облагодетелстваме е да купуваме долари. В близкото бъдеще, долара ще стане почти 1 към 1 с еврото, дори има възможност да го задмине.

Докато в един миг надутият балон се спука и стане мазало... Пари се държат в портфейл от няколко валути, включително и злато. Така се минимизират загубите от промяната на валутните курсове.

Така е, но в краткосрочен аспект, можеш да спечелиш доста повече отколкото примерно да си държиш парите в банка. КАто тръгнат на зле нещата махаш доларите и така. Кризата ,която ще дойде от пенсионните фондове в САЩ ще е догодина по някое време. Тогава пак ще еВат мамата на света.

Стани трейдер във Форекс, щом искаш да печелиш в краткосрочен план. Лесно е, има вече и български брокери, бачка се по интернет от дома... Но по статистика фалират между 95-97% от трейдерите, борсите са си касапница...

По-добре далече от българсите брокери :) Английски и швейцарски, там е истината :) Е, може и Дойче банк, ама за там вече се иска солидно количество капитал :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 17 дек 2015 11:43

За златото специално и аз чух, че е хубаво да се инвестира дългосрочно, защото цената му е на дъното. Швейцарците с оня номер преди години, нали знаеш колко хора фалираха и се самоубиха след това. Като цяло няма нищо сигурно.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 17 дек 2015 11:49

Soulen написа:
pampi написа:Стани трейдер във Форекс, щом искаш да печелиш в краткосрочен план. Лесно е, има вече и български брокери, бачка се по интернет от дома... Но по статистика фалират между 95-97% от трейдерите, борсите са си касапница...

Знам, наясно съм с тия неща. Средностатистическия трейдър е като средностатистическия човек - посредствен. За да печелят малцина, трябва останалите да губят, както е навсякъде в живота.

Препоръчвам ти моя брокер, американци са, офисът за Европа е в Лондон:
http://www.oanda.com/
Имат Демо, а хубавото е, че позволяват Риъл само с няколко долара, супер за начинаещи.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 17 дек 2015 11:59

Soulen написа:За златото специално и аз чух, че е хубаво да се инвестира дългосрочно, защото цената му е на дъното. Швейцарците с оня номер преди години, нали знаеш колко хора фалираха и се самоубиха след това. Като цяло няма нищо сигурно.

Това беше само преди няколко месеца :) Фалираха спекулантите, лежащи на кълката, че Швейцарската Национална Банка ще поддържа вечно нивото 1.20 за евро и и кредитополучателите в швейцарски франкове 8-) Тези които пък имаха спестявания в тази валута, само за няколко минути станаха с около 30% по-богати :) Ако говорим за хеджиране на риска, това е начина. Ако говорим за спекула, всеки може да си търгува като пич :)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 17 дек 2015 12:04

dunavfc написа:
fcb_bg написа:Турция не държала ключа за бежанците към Европа, рекъл наглият Давут. Чувай, чувай наглост!!!! Бетер мръсен, оплетени сте с всичките финансисти на тероризма в региона и се правите на вода ненапита. Докат барела беше над 100 долара и ви сипваха доволно доларес за да поемате бежанци у вас, а да не одят в СА, Катар и останалите финасисти на тероризма ви беше добре. Кат почна да олабва петрола и СА чак се кани да въвежда ДДС и вика паре нема да ви плащаме за милионите бежанци за да не идват у нас и се ориентирахте да ги излющите към Европа. Майка ви да еба мръсна рязана, свинско да ядете 5 години дано. :evil:

Представяш ли си Турция да рекетира по подобен начин Русия или САЩ ? За съжаление, Европа е толкова слаба и безпомощна в момента, толкова разединена и егоистична, че всеки може да си предявява, каквито си иска претенции. Какво ни интересува нас, дали има 1 млн. или 100 млн. бежанци в Турия. Затваряме границата и не допускаме и пиле да прехвръкне, какъв е проблемът !? Естествено, че трябва да помогнем на хората, които имат истинска нужда от помощ, естествено, че трябва да сме на първо място хора и да бъдем милосърдни, ама някакъв дивак с мислене от 15 в. да заплашва една цивилизация, като Европа, ми се струва направо унизително....

Ердоган и Давутоглу ( не знам дали изписвам името му правилно ) си ходят най-спокойно навсякъде из Европа, навсякъде ги приемат любезно, че дори им пускат разни мухи за членство в ЕС и т.н. вместо да бъдат абсолютно игнорирани, заради това, което правят от години насам.

Хах, тоа номер ако го извъртят на САЩ, даже и дядо Коледа да им е президент да видиш как ше стварят флотата към Чанаккале за 1 седмица.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 17 дек 2015 12:06

pampi написа:
Soulen написа:
pampi написа:Стани трейдер във Форекс, щом искаш да печелиш в краткосрочен план. Лесно е, има вече и български брокери, бачка се по интернет от дома... Но по статистика фалират между 95-97% от трейдерите, борсите са си касапница...

Знам, наясно съм с тия неща. Средностатистическия трейдър е като средностатистическия човек - посредствен. За да печелят малцина, трябва останалите да губят, както е навсякъде в живота.

Имат Демо, а хубавото е, че позволяват Риъл само с няколко долара, супер за начинаещи.

Моите са Дукаскопи и Активтрейдс. И от двата съм доволен. Едните са англичани, другите са швейцарци. При англичаните сметката ми е в долари, при швейцарците в швейцарски франкове. Преди това бях на Булброкерс (българи), но разликата в условията на търговия (най-вече спреда) е фрапираща и затова се прехвърлих на чужди брокери 8-) Най-общо казано, едно нещо като мога да го купя за 2 лв., защо трябва да го купувам за 7 лв. 8-)

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 17 дек 2015 12:22

CTAHKO написа:
pampi написа:
Soulen написа:

Моите са Дукаскопи и Активтрейдс. И от двата съм доволен. Едните са англичани, другите са швейцарци. При англичаните сметката ми е в долари, при швейцарците в швейцарски франкове. Преди това бях на Булброкерс (българи), но разликата в условията на търговия (най-вече спреда) е фрапираща и затова се прехвърлих на чужди брокери 8-) Най-общо казано, едно нещо като мога да го купя за 2 лв., защо трябва да го купувам за 7 лв. 8-)

Ама и ти си на долари, а :mrgreen:

Няма ли рубли някъде :lol: :lol: :lol:

Иначе далеч от българска търговия, български пари и брокери :)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 17 дек 2015 12:39

Soulen написа:Ама и ти си на долари, а :mrgreen:

Няма ли рубли някъде :lol: :lol: :lol:

Иначе далеч от българска търговия, български пари и брокери :)

По принуда 8-) Чакам братският юан да влезе в действие и може и да си отворя още една сметка в тази безценна валута 8-) Ако и златната рубла се намеси в борбата срещу еврейския долар, директно махам никому ненужните еврейски хартийки 8-)

П.П. Швейцарският франк остана единствената валута, която остана към златния стандарт (40% златно обезпечение) и затова се смята като валута-убежище. Те затова и се отказаха от нивото 1.20 за евро, иначе трябваше да пуснат печатницата на пълни обороти, за да го поддържат, ама не пожелаха. Защо ли :roll: Иначе пък някои "форумни капацитети" тук, се скъсват да ми обясняват, колко хубаво било да се печатат безразборно хартийки и колко лош бил златнят стандарт 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 дек 2015 13:41

CTAHKO написа:
П.П. Швейцарският франк остана единствената валута, която остана към златния стандарт (40% златно обезпечение) и затова се смята като валута-убежище. Те затова и се отказаха от нивото 1.20 за евро, иначе трябваше да пуснат печатницата на пълни обороти, за да го поддържат, ама не пожелаха. Защо ли :roll: Иначе пък някои "форумни капацитети" тук, се скъсват да ми обясняват, колко хубаво било да се печатат безразборно хартийки и колко лош бил златнят стандарт 8-)

Бат Станко, нямаш си хал хабер какво представлява златния стандарт, затова не обърквай хората тук. ;) Това, че дадена централна банка има злато в международните си валутни резерви, не създава златен стандарт. То почти всяка централна банка държи злато.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 17 дек 2015 13:45

Да споделя нещо забавно. Един корифей в Уникредит вика, че не банките са виновни за кризата през 2008, ами трейдърите на борсата :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”