Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот rhaegar » 04 май 2019 19:41

Няма за кога.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 04 май 2019 20:55

Какво няма за кога? Лесно ще развият историята му, че е например роднина на Таргариен и носи кръвта им и са нужни само 10-15 минути за същото. Не е нужно да разтягат локуми и да показват как се е спасил и да изпадат в подробности къде е бил и т.н. :mrgreen: Може да е далечен роднина и неговите близки да са били изгонени преди 1 век покрай боричканията на Таргариен за власт 100 години след като завладяват континента. Няма да е точно с чиста кръв като Денерис или Джон, но все пак ще има част от кръвта им в него.

Иначе ето нещо друго интересно за следващият епизод.

Дорн т.е. дом Мартел ще се включи отново в битката и още един дом, който мисля, че не се е споменавал до сега и това е House Dalt, които са от областта на Дорн.

Флага им е ето ето този и се вижда на една от плочките на масата макар и не много ясно.

Изображение

А Дорн ще се върнат, защото виждаме свитък с тяхното лого, което се явява първо до Денерис от голямата купчина на масата пред Варис. (трябва да се увеличи снимката, за да се види ясно логото на Мартел)

Изображение

Ето логото на Дорн ака Мартел.

Изображение

За съжаление не знаем бройката, която може да очакваме от тези домове, но знаем че Дорнци са голяма територия и имат много мъже и не случайно те оставят непокорени от Таргариен и после Ланистърови.

Новият дом сме го виждали вече, когато пристигаха за сватбата на Джофри заедно с Оберин. Може би се присъединяват понеже искат да спасят управника си, а нали Елария Санд стана такава и те застанаха на нейна страна, но впоследствие беше заловена и хвърлена в килията от Церсей заедно с дъщеря си. Вероятно е все още жива и стои до изгнилото тяло на дъщеря си понеже Церсей нали точно заради това я остави жива.

Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 май 2019 22:01

paceto написа:Какво няма за кога? Лесно ще развият историята му, че е например роднина на Таргариен и носи кръвта им и са нужни само 10-15 минути за същото. Не е нужно да разтягат локуми и да показват как се е спасил и да изпадат в подробности къде е бил и т.н. :mrgreen: Може да е далечен роднина и неговите близки да са били изгонени преди 1 век покрай боричканията на Таргариен за власт 100 години след като завладяват континента. Няма да е точно с чиста кръв като Денерис или Джон, но все пак ще има част от кръвта им в него.

Е, те за 10 минути могат да изкарат всеки да е Таргариен. Безсмислено е и ненужно. По-скоро може да го извъртят да е Джон Конингтън, който е един от най-добрите приятели на Регар и бивша Ръка на Ерис.

Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 04 май 2019 22:07

Ми ще видим, но определено Хари Стриклънд са го направили нарочно рус понеже актьора не е с такъв цвят на косата.
Не знам в книгите как го описват, но в един сайт, който горе долу е информация по тях са го нарисували с черна коса, че дори почти няма такава. :lol:

https://awoiaf.westeros.org/index.php/Harry_Strickland

Изображение

Ти поне си ги чел всичките там как го описват героя?

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 04 май 2019 23:24

Ще е доста странно, ако образ който не е особено добре познат в сериала, изиграе някаква значима роля към неговия край. Не са оставили достатъчно време на зрителя, за да си изгради някакво сериозно мнение за него. Намесата му в един-два епизода само може да накара човек да съжалява за загубата на интересни, макар не толкова популярни персонажи.

Юрон определено е трябвало да го оставят както си е описан в книгата. С тази му визия, всеки пък като го видя, очаквам след диалозите да се върне обратно в кръчмата, където да се похвали с времето прекарано на снимачната площадка. А в крайна сметка, поне към момента, в неговите ръце е най-мощният флот познат на хората от техния свят.

А и щяха да спестят унижението на Церсей да си легне с такъв образ. Трябва да се научат да правят разлика между зловещ простак и забавен такъв. А Юрон, дори и докато ме коли, пак ще му се смея на външния вид...
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 май 2019 23:33

Юрон е тотален badass в книгите. Без да съм го гледал в шоуто, мненията за образа му там са далеч от положителни.

Иначе, нямам спомен как изглежда Стрикланд в книгите, но те не му и дават кой знае какво време там. Малко е страничен в сравнение с Конингтън и (f)Аegon.

Изображение

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 04 май 2019 23:47

Просто изглежда нелепо.

Като цяло от железнородените не лъха на някаква мощ. Яра(Аша) изглежда стабилна, но ако беше мъж, вероятно и нея щяха да занимарят като Юрон.
Анчелоти.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 05 май 2019 00:37

Furious_Monk написа:Юрон определено е трябвало да го оставят както си е описан в книгата. С тази му визия, всеки пък като го видя, очаквам след диалозите да се върне обратно в кръчмата, където да се похвали с времето прекарано на снимачната площадка. А в крайна сметка, поне към момента, в неговите ръце е най-мощният флот познат на хората от техния свят.

Флота има, защото още не се е сблъсквал с дракони, а корабите му ще са уязвими в морето срещу два дракона. Видяхме вече колко лесно унищожиха флотата на Господарите в Meereen, а те стреляха по тях и нищо не постигнаха. Дори да приемем, че имат вкарани вътре някакви големи арбалети като този, с който Брон стреля то зареждането им ще е трудно, а за подобно нещо ти трябва доста пространство и на кораб ще е трудно да направиш повече от 1 изстрел.

Флотата на Юрон ако я барнат в открито море, а не някъде в залива около столицата понеже има шанс да стрелят по драконите от стените с големите стрели, то тя ще бъде унищожена много бързо или поне голяма част от нея. Ако в същото време и Яра го атакува с корабите си + Дорнците нещата за него няма да са хич розови да се бие на два фронта в морето.

Абе Юрон са го барнали, ама е твърде арогантен, циничен и говори без задръжки дори пред кралицата. Тя пък взе, че го хареса за тази му черта и направо са си идеални двамата като психично болни.

Изображение

Тук при битката с Яра беше същнски звяр и с лице на луд и само как стъпи на абордаж на нейният кораб с една подвижна рампа от към носа. :mrgreen:

Изображение

Изображение

Изображение

Сцените пък с Джейми бяха епични как му се подиграва особено като го пита как обича Церсей да го прави отпред или отзад. :mrgreen:

Изображение Изображение

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 05 май 2019 00:52

По принцип драконите са сред най-мощните създания, така че е нормално да имат превес над нея, но това не прави флотата толкова непотребна, колкото на моменти излиза в сериала... а защо все още е в негово притежание... фактът е, че към момента Бай Ставри от кръчмето се е сдобил с цяла флота... но пак ще се върнем към времето.

Практически драконите и флотата можеха да изиграят ключова роля за спасението за човечеството, ако нещата бяха тръгнали в друга посока на развитие.

Макар и този да не отговаря на образа, дали пича от 1:17 нямаше да изглежда по-заплашително от Юрон, в неговата роля. Брада, лош поглед, белег... клише, клише , ала понякога е по-добре да не се бяга много от него, че се залита в съвсем друга посока.

[offtopic][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=K_prsoAhcZY[/youtube][/offtopic]
Анчелоти.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 05 май 2019 00:54

Като стана дума за Теон, ето едно прекрасно видео за него.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gOO_JKJDubg[/youtube]

Върни се в “Свободна зона”