Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 04 дек 2015 20:07

diplomat написа:
Tommi написа:
diplomat написа:За жалост си много прав. Не мога да го разбера това желание за несметни богатства, но на хората от "елита" им е набито в главата, че трябва да стават все по-богати. Питам един "Какво ще направиш с 1 милиард?" - "ами ще ги харча, ще ги оставя за родата" и някакви подобни глупости. Не осъзнават, че социалното напрежение между класите постоянно се увеличава и рано или късно ще избухне от някъде. :|

Алчността е един от двигателите на световния прогрес. ;) Един Бил Гейтс (или ако искаш някой друг милиардер) отдавна е изкарал толкова пари, че да подсигури живота на няколко поколения наследници след себе си, но не е закрил Майкрософт, а развива компанията, което пък в малка или голяма степен подобрява и нашия живот.

Алчността може да е двигател само на световния регрес. ;) Първо трябва да съществува адекватна среда за човешко развитие, а не всеки да се стреми максимално да изцоца всички възможни ресурси, защото рано или късно резултатите от човешката глупост ще бъдат налице. Борбата за енергия става все по-интензивна с всяка година и това се вижда от огромното напрежение в международната общност, както и нарастващото неравенство между най-богатите и останалите в световен мащаб. Статистиките не лъжат, но винаги могат да бъдат изопачени и анализирани под определен ъгъл, облагодетелстващ статуквото. ;)

Интресно защо, ама еврейетата вече си разпродадоха болшинството от акциите си в петролните корпорации 8-) Нещо се готви, ама много скоро ще стане ясно какво 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 дек 2015 20:07

CTAHKO написа:
Tommi написа:За тези неща, които коментирате, си има икономически индикатори. И те казват, че неравенството в разпределението на дохода в държавите от ЕС, например, е по-слабо, в сравнение с държавите от "Третия свят" и дори по-развити държави като Щатите, Русия, Китай. ;) Ние пък сме на опашката в ЕС (мисля, че само при латвийците неравенството е по-голямо), но също изпреварваме САЩ, Русия, Китай, повечето държави от Африка, Латинска Америка.

Ами същото казват и експертите от МВФ 8-) Искаме ли растеж, парите трябва да се насочват към беднте, а не към богатите 8-) Само наш Петко и още един огнеборец не могат да го проумеят :lol:

П.П. Пак ще го постна.

''Според икономистите на МВФ когато делът на доходите на най-богатите 20% от населението на тези страни се увеличава с 1% , то растежът на БВП се покачва едва с 0,08% в следващите 5 години. В същото време увеличение с 1% при доходите на най-бедните 20% в тези икономики води до 0,38% увеличение на растежа''

http://www.investor.bg/drugi/338/a/mvf- ... ej-196827/

Преразпределението може да подобри благосъстоянието на обществото като цяло (и то според зависи как се измерва), а растежът е друга тема.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 04 дек 2015 20:14

CTAHKO написа:
petko.h.markov написа:
CTAHKO написа:Сериозно? Една шивачка в Германия да не шие десет пъти повече и по-хубаво, та взима десет пъти по-висока заплата ;) Аматьорче :!: Ама докато има такива като теб си заслужавате мизерните заплати 8-)

Това е страшно погрешно мислене.Същото и че един наш гумаджия е по-сръчен от германец.Тези ли неща определят БВП.

Уоу :shock: И кое е правилното мислене :? Примерът ти с гумаджията е точно обратен ;) Германският гумаджия трябва да е поне десет пъти по-сръчен от нашия, щото взима десет пъти по-голяма заплата 8-) Да, ама не ;) За БВП съм ти го написал по-назад, ама някой трябва и да се замисли малко. Какво производство искаш да има, какви работни места, какъв бизнес, след като няма консумация и хората се ограничават само до стоките от първа необходимост 8-) Има държави, в които болшинството от населението и това не може да си позволи. Хайде сега кажи що няма консумация 8-)

Германия всичко ,което произвежда ли го консумира?Ако влезнеш в техните заводи сигурно 90% всичко се извършва от роботи.Каква шивачка,какъв гумаджия?
За стандарт да си чувал,та ми сравняваш заплатите.Люксембург е държава с територия колкото да се отъркалят две магарета,а виж им стандарта.Триер е на
на границата,всеки ден германци отиват на работа там и се прибират.Поради тази причина стандарта на живот в този град е по-висок/синът ми учи там/

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 дек 2015 21:14

petko.h.markov написа:Германия всичко ,което произвежда ли го консумира?Ако влезнеш в техните заводи сигурно 90% всичко се извършва от роботи.Каква шивачка,какъв гумаджия?
За стандарт да си чувал,та ми сравняваш заплатите.Люксембург е държава с територия колкото да се отъркалят две магарета,а виж им стандарта.Триер е на
на границата,всеки ден германци отиват на работа там и се прибират.Поради тази причина стандарта на живот в този град е по-висок/синът ми учи там/

Да им намалят заплатите и да видим дали няма да им падне БВП и да им скочи безработицата ;) От там нали знаеш какво следва 8-) Влизат в една спирала, от която измъкване няма 8-)

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 04 дек 2015 21:26

CTAHKO написа:
petko.h.markov написа:Германия всичко ,което произвежда ли го консумира?Ако влезнеш в техните заводи сигурно 90% всичко се извършва от роботи.Каква шивачка,какъв гумаджия?

Да им намалят заплатите и да видим дали няма да им падне БВП и да им скочи безработицата ;) От там нали знаеш какво следва 8-) Влизат в една спирала, от която измъкване няма 8-)

Бях решил да не ти се връзвам,ама съм си глупав.Сравни техните заплати с тези на гърците,също и безработицата.
Ако ме уредиш към моята заплата да прибавят и
тази на Роналдо и да делим на две.Тогава ще се съглася с теб за равенството.
Откакто свят светува винаги е имало по-умни и по-глупави,по-работливи и по-мързеливи,по-сръчни и по-смотани и никога не може да има равенство.
Имаше един безуспешен опит и видяхме как приключи.
Направи ли вино?Утре един твой съгражданин ще ми донесе,за да имам като си дойдат децата /живи и здрави/

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 04 дек 2015 22:43

Руския противоподводен кораб Адмирал Кулаков е пристигнал в Карачи(Пакистан) за учения, руските офицери ще се срещнат с пакистанските си колеги, като ще бъдат обсъдени взаимните интереси на двете страни, очаква са и да бъдат насрочени още срещи между военноморските сили на Руската Федерация и Пакистан.

http://www.dailytimes.com.pk/national/0 ... oint-drill
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 дек 2015 23:20

petko.h.markov написа:
CTAHKO написа:

Бях решил да не ти се връзвам,ама съм си глупав.Сравни техните заплати с тези на гърците,също и безработицата.
Откакто свят светува винаги е имало по-умни и по-глупави,по-работливи и по-мързеливи,по-сръчни и по-смотани и никога не може да има равенство.
Направи ли вино?Утре един твой съгражданин ще ми донесе,за да имам като си дойдат децата /живи и здрави/

Tи не виждаш ли разлика между това всички да сме равни и това да има по-малко бедни ;)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 04 дек 2015 23:32

CTAHKO написа:
petko.h.markov написа:
CTAHKO написа:

Tи не виждаш ли разлика между това всички да сме равни и това да има по-малко бедни ;)

Тук наистина не става въпрос за някакъв комунизъм/сталинизъм, а за огромното неравенство при разпределението на икономическите ресурси и стагнацията, от която света все още трудно се отърсва.

Препоръчвам тази книга:
Изображение
Имам я в библиотеката си и е доста показателна, с ясни и нагледни факти. ;)

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 05 дек 2015 00:06

Иракските шиити са готови да атакуват специалните части на САЩ

Иракските шиити са готови да атакуват специалните военни части на САЩ. Информацията за готовността на Вашингтон да изпратят сили със специално предназначение предизвика крайно негативна реакция в Багдад.Премиер-министъра Хайдер ал-Абади заяви, че Ирак не се нуждае от чуждестранни въоръжени сили, съобщи "Ройтерс". Той напомни, че всякакво присъствие на територията на страната на чуждестранни въоръжени сили и провеждането от тях на операции изисква съгласието на правителството на Ирак.

Много по-крайно реагираха на новината представителите на военните шиитски групировки.

"Ние ще преследваме и атакуваме всяко американско подразделение, което пристигне в Ирак. То ще стане мишена за нашите групи. Ние сме се борили с тях и по-рано и сме готови да възобновим нашата борба", заяви прессекретарят на шиитската групировка "Катаиб Хизбола".

Аналогична позиция заеха и представителите на другите проирански формирования.

:?
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”