язе написа:petko.h.markov написа:il4o_iliew написа:petko.h.markov написа:Щом Стефка Костадинова може скочи 209 см значи можеш и ти!
Това вече съм го чел.Мотокари за Япония,защото купуват готов чугун и олово.
Имаше износ по първо и второ направление.Цитираните цифри са за СИВ,ще продадем стругове и фрези на Германия и Япония на кукуво лято.Защо цялото
оборудване на ЗТМ Радомир беше внос?
Изглежда е имало голям глад за чугун по света, а в България се е намирало някакво извънредно находище, защото нашите мотокари са се купували на 5 континента и то с десетки хиляди - включително и от най-развитите "демокрации".
Айде обратно прочети статийката и виж кое се изнася на запад и кое в СИВ,пише си го черно на бяло.
То и моето е черно на бяло.
Като сме изнасяли на 5 континента,защо имаше дефицит на валута?Защо се внасяше оборудване от "демокрациите"след одобрение само от най-високо място?
Живял в онези години и нищо не съм забравил.Тези писания пред по-млади от мен може и да минат.
Хем сме внасяли от демокрациите, хем имало дефицит на валута. Как става тва? 2 начина- или не сме внасяли, или не е имало дефицит. И понеже, и аз знам че внасяхме, това означава, че валута сме си имали! Как става това, ако изнасяш само за СИВ? Петкоооо, Петко...
Защо се внасяше оборудване от "демокрациите"след одобрение само от най-високо място?
Защото е КЪТ!Не стига.Това означава,че постъпленията от валута са малко,което отговаря какъв е бил и износа.