Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Neo M
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Neo M » 20 яну 2016 22:49

il4o_iliew написа:
Neo M написа:
il4o_iliew написа:Защо трябва геополитическите конфликти да пречат на едно предоговаряне между нас и Русия....

Нямаше да успеем да се предоговорим. Основната причина за искането на ЕС да спре проекта беше, че руснаците не даваха и дума да се издума да дадат достъп до тръбата за пренос на друг газ освен техния. По тоя причина ЕК поиска и мисля, че постигна спирането на "Северен поток 2". На мен тая причина ми се вижда основателна. Като прибавим и транзитните такси, които щяха да остават за Газпром там 20г. ли беше, за да си изплатим тръбата по нашата част от трасето и хич не ми изглеждаха нещата добре.

Нео, ами турски поток? ЕС го одобри. Какво ще кажеш за него?

Доколкото си спомням, в онзи проект тръбата на турска територия щеше да си е турска и те щяха да се разпореждат с това каква газ да минава по нея.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 23:01

Точно. Нищо не пречи и при нас да е така. Това също е въпрос на предоговаряне. Просто нашите не искат, щото ЕС иска да се конфронтира с Русия. Това е целия проблем според мен.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 20 яну 2016 23:04

il4o_iliew написа:Точно. Нищо не пречи и при нас да е така. Това също е въпрос на предоговаряне. Просто нашите не искат, щото ЕС иска да се конфронтира с Русия. Това е целия проблем според мен.

Пречи, щото турците щяха да си поемат масрафа за тая "екстра", а ние не можем да си го позволим.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 яну 2016 23:05

il4o_iliew написа:Противоречиш си. Ако интерес имаше българската олигархия и Русия, какво й пречеше на нашата олигархия да си реализира проекта въпреки европейското законодателство?! Та нали тези кръгове стоят зад Борисов и управляващите? Е, като има толко келепир, защо не го направят?

Слушаш ли въобще какво говори Борисов? Аз досега един път не съм го чул да каже, че е неизгоден проекта и може да се предоговори. Казва само, че не било спазено законодателството на ЕС. Той го казва. Питам те къде е националния интерес в случая? Или скрития олигархичен интерес, дето твърдиш, че има?

Не си противореча, напротив. Борисов е една пионка, тези над него със сигурност искаха проектът да се случи. Така че е естествено Борисов да не хули толкова самия проект, а да поддържа тезата на ЕС и ЕК, откъде също го натискат и най-вероятно са го хванали, с извинение, за ташаците с компромати от миналото му.

Твърдението ми е, че с достойни и истински политици, държавата ни нямаше да се поддава под натиска и интересите на чужди лица, организации и страни. Но когато цял свят знае, че управляващите имат подкрепата на около 20% от хората, най-много, и в България цари хаос, корупция и е рай за криминалната дейност, ще ни подритват насам натам.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 23:21

Над Борисов в България няма никой. Той и близките му фирми и олигарси са заедно в кюпа.

Интерес проектът да не стане, както и турски поток, така и Северен поток -2 има само Вашингтон. Има едни газови находища в Украйна, които след преврата се взеха от едни американски корпорации. Същите имат много голям интерес украинският газ да е единственият за Европа, щото монополизирайки го ще се облажат доста.

Това е моето виждане. На въпроса кой печели от спряните проекти-корпорациите, които приватизираха газопровода в Украйна след преврата. От прецакването на проектите губи както Русия, така и Европа. Не си мислете, че на държавите от ЕС им е добре да приемат само украински газ.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 яну 2016 23:25

il4o_iliew написа:Над Борисов в България няма никой. Той и близките му фирми и олигарси са заедно в кюпа.

Тук ти е може би най-голямата грешка до момента. От обикновен учредител на автоджамбаска групировка не може да се стане най-влиятелен човек в сивите сектори. Дори Първанов има повече глас сред мафиотските икономически структури, какво остава пък за Доган, примерно. Но не са те главните играчи.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 20 яну 2016 23:34

il4o_iliew написа:...

Интерес проектът да не стане, както и турски поток, така и Северен поток -2 има само Вашингтон. Има едни газови находища в Украйна, които след преврата се взеха от едни американски корпорации. Същите имат много голям интерес украинският газ да е единственият за Европа, щото монополизирайки го ще се облажат доста.
...

Тая версия за пръв път я чувам. Дори не знаех, че украинците имат чак толкова газ, че да захранят цяла Европа. И още по чудно ми е защо при това положение купуваха газ от Русия, че си създадоха толкова проблеми по тоя въпрос в последно време?
Тоя турски поток, без да съм експерт, въобще нямаше да се осъществи според мен, пък дори Русия и Турция да не бяха разпърдели гърнетата. Много вложения трябваше да направят руснаците, за да прокарат тия тръби в морето, а при условията на Турция нямаше да са монополисти на трасето.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 23:41

diplomat написа:
il4o_iliew написа:Над Борисов в България няма никой. Той и близките му фирми и олигарси са заедно в кюпа.

Тук ти е може би най-голямата грешка до момента. От обикновен учредител на автоджамбаска групировка не може да се стане най-влиятелен човек в сивите сектори. Дори Първанов има повече глас сред мафиотските икономически структури, какво остава пък за Доган, примерно. Но не са те главните играчи.

Около Борисов за всички, които го издигнаха като политически проект. Бориславова-Шефка на СиБанк, Валентин Златев-изп. директор на Лукойл, Сашо Дончев-Овергаз, Иво Прокопиев-медиен магнат и финансиран от Америка за България, шефа на Соросовото отворено общество. Не го подценявай. Зад Бирисов стоят доста влиятелни олигарси, медийни магнати и подставени лица на Сорос. Така че той е тяхна марионетка. Въпросът е чии интереси защитават тези хора.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 23:44

Neo M написа:
il4o_iliew написа:...

...

Тая версия за пръв път я чувам. Дори не знаех, че украинците имат чак толкова газ, че да захранят цяла Европа. И още по чудно ми е защо при това положение купуваха газ от Русия, че си създадоха толкова проблеми по тоя въпрос в последно време?
Тоя турски поток, без да съм експерт, въобще нямаше да се осъществи според мен, пък дори Русия и Турция да не бяха разпърдели гърнетата. Много вложения трябваше да направят руснаците, за да прокарат тия тръби в морето, а при условията на Турция нямаше да са монополисти на трасето.

В момента има един газопровод от Русия за Европа-този през Украйна. Тези тръби са на американски корпорации. Последните нямат интерес източниците да се диверсифицират.

Турски поток почти се беше осъществил. Бяха на финалната права.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 яну 2016 23:46

il4o_iliew написа:
diplomat написа:

Около Борисов за всички, които го издигнаха като политически проект. Бориславова-Шефка на СиБанк, Валентин Златев-изп. директор на Лукойл, Сашо Дончев-Овергаз, Иво Прокопиев-медиен магнат и финансиран от Америка за България, шефа на Соросовото отворено общество. Не го подценявай. Зад Бирисов стоят доста влиятелни олигарси, медийни магнати и подставени лица на Сорос. Така че той е тяхна марионетка. Въпросът е чии интереси защитават тези хора.

Прав си, но само отчасти. Има още много тъмни личности, за които никога няма да чуеш по медиите, или само по между другото. А това със Сорос много се преекспонира. В България си имаме достатъчно големи играчи, които не бръснат Сорос за слива. Това е един обикновен мошеник с големи амбиции, но според мен също е използван като димна завеса за нещо много по-нелицеприятно...

А специално за Вальо Златев - там може и да са се провалили тежко отношенията, защото нямам друго обяснение за появата на Марешки и разтърсването на горивния картел.

Върни се в “Свободна зона”