Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Player » 20 яну 2016 21:59

Стига с този поток. Това просто е един от многото проекти които не се реализират по някаква причина. Не знам какъв е процента на нереализирани проекти в световен мащаб откакто има някаква статистика, но съм убеден, че реализираните са в пъти по-малко от реализираните. Дали ще е пазар, политика, мода, желание или каквато и да е друга причина е все тая. Минало заминало. Всяко нещо си има точно определено време, след което вече е безсмислено.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 яну 2016 22:00

il4o_iliew написа:
Tommi написа:Преди време премиерът беше казал, че проектът няма завършен окончателен финансов модел. Така че внимавайте с икономическите оценки за проекта. :)

И друго нещо. Не следите ли икономическата обстановка в Русия, валутния пазар, петролния пазар? Негово величество Пазарът разпореди руските проекти да се замразяват и да чакат по-добри времена. ;)

Негово величество евросанкциите и изкуствено занижената цена на петрола го направиха. Не пазарът.

Няма нищо изкуствено в цялата работа. Естествени икономически процеси и идеален учебникарски пример, който може да се включи в темата за търсене, предлагане и пазарно равновесие. 8-) Нещата съм ги разяснявал тук преди малко повече от година.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 22:05

Явно всичко се вписва много добре в твоя свят на перфектните пазарни реалности.

Тоя мощен и съвършен пазар. Добре, че е той да разобличава кухата руска икономика и "силата" на западните икономики.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 яну 2016 22:10

il4o_iliew написа:Пишете същото, дето и аз-че е въпрос на договаряне проекта при взаимно-изгодни условия. Това, че са били неизгодни не значи, че не могат да се предоговорят.

И да, Борисов и днес каза, че ЮП не отговаря не законодателството на ЕС и затова е спрял проекта. Той го каза вече няколко пъти, а не аз. Когато Путин проговори на пресконференцията си, борисов каза, че уважавал мнението му, но понеже бил лоялен партньор на ЕС, спрял проекта. Това са думи на Борисов.

Сега на кого да вярваме-на вас, които казвате, че условията са неизгодни и затова е спрян проекта или на Борисов, който казва, че го спира, заради европейското законодателство?

Същото законодателство пък одобри турски поток. Двойни стандарти? Вие кажете.

Условията са неизгодни за държавата и целия народ, докато Борисов и компания даже много биха искали да се случи този проект, защото щяха да напълнят джобовете, но заради враждебните настроения между ЕС и Русия, ЕК разпореди да бъде спрян проекта от чисто геополитически интереси, завоалирани с популистки бюрократични малоумщини. ЮП трябваше да бъде спрян (или най-малкото сериозно предоговорен, като преди това и разследван), но това се случи по възможно най-грешните причини.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 20 яну 2016 22:13

Илчо не знам на колко години си, но няма да направиш добро на здравето, ако всеки ден се нервираш заради запада. Като не ти харесва, стига си го обсъждал и толкова. Разбраха всички кой и какво не ти харесва. Оттук нататък само ще си вредиш на здравето си, като толкова много се впрягаш. Давай го по-леко и си свиркай.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 22:21

Защо трябва геополитическите конфликти да пречат на едно предоговаряне между нас и Русия. Не е ли това в ущърб на нашия национален интерес. Не можем да си предоговорим ЮП, щото на ЕК това не й се харесва. Пак говорете после колко сме суверенни в този съюз.

И Борисов ако наистина искаше да прави ЮП, досега да беше го направил като толкова е щял да се облажи. Само че брюкселските господари са му тропнали по масата и нашия си кротува. Излиза с разни небивалици колко сме били лоялни парньори и как сме спазвали евроатлантическите ценности.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 яну 2016 22:29

il4o_iliew написа:Защо трябва геополитическите конфликти да пречат на едно предоговаряне между нас и Русия. Не е ли това в ущърб на нашия национален интерес. Не можем да си предоговорим ЮП, щото на ЕК това не й се харесва. Пак говорете после колко сме суверенни в този съюз.

И Борисов ако наистина искаше да прави ЮП, досега да беше го направил като толкова е щял да се облажи. Само че брюкселските господари са му тропнали по масата и нашия си кротува.

............................................................................................................................................................................. :shock:

Да четеш можеш ли? А да разбираш прочетеното можеш ли? Къде съм написал, че не можем да предоговорим ЮП заради ЕС? Не можем, заради нашите ПОЛИТИЦИ и икономическите кръгове, с които са свързани. Много избирателно четеш коментарите.

Значи, ето резюме, белким схванеш: от ЮП щяха да спечелят Русия и българската олигархия, свързана с проекта, а губещите щяхме да сме ние и държавният бюджет. ЕК спира проекта, но по грешните причини, като използва бюрократични похвати за параван. Ако имахме адекватни и отговорни политици, ситуацията щеше да е съвсем различна.
Последна промяна от diplomat на 20 яну 2016 22:33, променено общо 1 път.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 20 яну 2016 22:31

il4o_iliew написа:Защо трябва геополитическите конфликти да пречат на едно предоговаряне между нас и Русия....

Нямаше да успеем да се предоговорим. Основната причина за искането на ЕС да спре проекта беше, че руснаците не даваха и дума да се издума да дадат достъп до тръбата за пренос на друг газ освен техния. По тоя причина ЕК поиска и мисля, че постигна спирането на "Северен поток 2". На мен тая причина ми се вижда основателна. Като прибавим и транзитните такси, които щяха да остават за Газпром там 20г. ли беше, за да си изплатим тръбата по нашата част от трасето и хич не ми изглеждаха нещата добре.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 22:43

Дипломат, чета много добре. Мнението си е мое, никъде не съм казвал, че си го написал.;)

Противоречиш си. Ако интерес имаше българската олигархия и Русия, какво й пречеше на нашата олигархия да си реализира проекта въпреки европейското законодателство?! Та нали тези кръгове стоят зад Борисов и управляващите? Е, като има толко келепир, защо не го направят?

Слушаш ли въобще какво говори Борисов? Аз досега един път не съм го чул да каже, че е неизгоден проекта и може да се предоговори. Казва само, че не било спазено законодателството на ЕС. Той го казва. Питам те къде е националния интерес в случая? Или скрития олигархичен интерес, дето твърдиш, че има?

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 22:46

Neo M написа:
il4o_iliew написа:Защо трябва геополитическите конфликти да пречат на едно предоговаряне между нас и Русия....

Нямаше да успеем да се предоговорим. Основната причина за искането на ЕС да спре проекта беше, че руснаците не даваха и дума да се издума да дадат достъп до тръбата за пренос на друг газ освен техния. По тоя причина ЕК поиска и мисля, че постигна спирането на "Северен поток 2". На мен тая причина ми се вижда основателна. Като прибавим и транзитните такси, които щяха да остават за Газпром там 20г. ли беше, за да си изплатим тръбата по нашата част от трасето и хич не ми изглеждаха нещата добре.

Нео, ами турски поток? ЕС го одобри. Какво ще кажеш за него?

Върни се в “Свободна зона”