Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

il4o_iliew
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 19:37

diplomat написа:
il4o_iliew написа:Не знам само кой е наивен, обаче турците щяха да строят турски поток, ако не беше сваления самолет, а ЕК одобри северен поток. Сигурно Меркел когато каза, че северен поток не е политически, а икономически проект, също беше много наивна. Турците и те бяха наивни, щото искаха да строят турски поток с гадните и подмолни руснаци. За наивността им в за атомните централи с изцяло руски инвестиции не говорим. Много са наивни и глупави.

Само ние като най-умни запазваме лоялност към ЕС, и губим към 6000 работни места, стотици милиони само от транзитни такси на година.

Ква лоялност, като при нас отговорните за тия проекти си разтварят бузите на всеки, само и само да може да налапат по-голямо парче?!?!?! Ква лоялност, като квито и проекти да се правят в България, определени кръгове само се облагодетелстват, а хората духат супата още от край време?!?!?! И какви са тия транзитни такси, за които бръщолевиш, като много ясно ни беше казано, че първите 15 или 25 години ще си бараме меча само, за да изплатим нашата част от проекта, който за няколко месеца се увеличи ценово 4 ПЪТИ!!! Стегни се малко, че вече ме дразниш сериозно с тия безсмислици - от русофилските празноглавци го очаквам, но от теб не, защото мислех че гледаш обективно, а не по предпочитания.

За транзитните такси не си го измислям аз. Слушал съм експертни оценки на професионалисти в бранша-включително Ангелаки Гоцев. Човекът разбира повече и от теб и от мен от проекта. Каза, че ако юридически се въведат промени в бг законодателството и тръбите през България се обявяват за български, а не за руски, България може да печели 3-4 милиарда евро годишно. Това той го каза. Също съм чел и изказвания на други енергийни експерти, които казват, че ако ЮП мине през България, ставаме геополитически фактор в международните отношения. Щото нали се сещаш, че ако някой реши да ни налага условия, веднага можем да врътнем кранчето на газа и цяла Европа да остане на сухо. За работните места в Северна България съвсем не говорим-икономиката там ще се съживи. Просто този проект трябва да се реализира. Без него трябва да внасяме газ от Гърците, който така или иначе ще е руски. Проблемът е, че ще трябва да плащаме такса и на тях. Газта ни ще се оскъпи, а ние ще си останем същите голтаци и безгласна буква.

Въпросът е на ниво преговори между нашата страна и руската. и ако иаше политици, които да гонеха националния интерес, а не този на "евроатлантическите ни партньори", щяхме да сме седнали на масата отдавна и да сме уговорили взаимно изгодни условия и за нас и за тях.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 яну 2016 19:47

il4o_iliew написа:
diplomat написа:
il4o_iliew написа:Не знам само кой е наивен, обаче турците щяха да строят турски поток, ако не беше сваления самолет, а ЕК одобри северен поток. Сигурно Меркел когато каза, че северен поток не е политически, а икономически проект, също беше много наивна. Турците и те бяха наивни, щото искаха да строят турски поток с гадните и подмолни руснаци. За наивността им в за атомните централи с изцяло руски инвестиции не говорим. Много са наивни и глупави.

Само ние като най-умни запазваме лоялност към ЕС, и губим към 6000 работни места, стотици милиони само от транзитни такси на година.

Ква лоялност, като при нас отговорните за тия проекти си разтварят бузите на всеки, само и само да може да налапат по-голямо парче?!?!?! Ква лоялност, като квито и проекти да се правят в България, определени кръгове само се облагодетелстват, а хората духат супата още от край време?!?!?! И какви са тия транзитни такси, за които бръщолевиш, като много ясно ни беше казано, че първите 15 или 25 години ще си бараме меча само, за да изплатим нашата част от проекта, който за няколко месеца се увеличи ценово 4 ПЪТИ!!! Стегни се малко, че вече ме дразниш сериозно с тия безсмислици - от русофилските празноглавци го очаквам, но от теб не, защото мислех че гледаш обективно, а не по предпочитания.

За транзитните такси не си го измислям аз. Слушал съм експертни оценки на професионалисти в бранша-включително Ангелаки Гоцев. Човекът разбира повече и от теб и от мен от проекта. Каза, че ако юридически се въведат промени в бг законодателството и тръбите през България се обявяват за български, а не за руски, България може да печели 3-4 милиарда евро годишно. Това той го каза. Също съм чел и изказвания на други енергийни експерти, които казват, че ако ЮП мине през България, ставаме геополитически фактор в международните отношения. Щото нали се сещаш, че ако някой реши да ни налага условия, веднага можем да врътнем кранчето на газа и цяла Европа да остане на сухо. За работните места в Северна България съвсем не говорим-икономиката там ще се съживи. Просто този проект трябва да се реализира. Без него трябва да внасяме газ от Гърците, който така или иначе ще е руски. Проблемът е, че ще трябва да плащаме такса и на тях. Газта ни ще се оскъпи, а ние ще си останем същите голтаци и безгласна буква.

Въпросът е на ниво преговори между нашата страна и руската. и ако иаше политици, които да гонеха националния интерес, а не този на "евроатлантическите ни партньори", щяхме да сме седнали на масата отдавна и да сме уговорили взаимно изгодни условия и за нас и за тях.

Явно вярваш безусловно на тези глупости. Естествено, че ще ми пробутваш експерт на Атака, но както и да е. Ти си мислиш, че щом Русия е свързана, всичко ще е по мед и масло, няма да има корпуция, няма да има схеми, източване на средства. Явно си просто един прикрит русофил, правещ се на неутрален, но в последно време си показваш цветовете. Култът ви към руснаците е нездравословен и с нищо не помага на държавата.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 20:01

На вас култа ви към русофобите също е нездравословен за държавата. Готови сте да отхвърлите всякакви доводи само защото не идват от "правилната" страна. Доста слабо и необективно. Ама вие си знаете. ;)

Вече ме разкри, че съм русофил и е Ангелаки Гоцев бил експерт на Атака. Браво.

Доста разумни доводи, че ЮП въобще не трябва да се строи. Доста зряло. :)
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 яну 2016 20:07

il4o_iliew написа:На вас култа ви към русофобите също е нездравословен за държавата. Готови сте да отхвърлите всякакви доводи само защото не идват от "правилната" страна. Доста слабо и необективно. Ама вие си знаете. ;)

Вече ме разкри, че съм русофил и е Ангелаки Гоцев бил експерт на Атака. Браво.

Доста разумни доводи, че ЮП въобще не трябва да се строи. Доста зряло. :)

Естествено, щом не приемам малоумните русофилски мантри, значи съм русофоб, американофил, соросоид и т.н. :lol: :lol:

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 20:13

Остави соросоидите и кажи за ЮП. Защо не трябва да го строим?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 яну 2016 20:23

il4o_iliew написа:Остави соросоидите и кажи за ЮП. Защо не трябва да го строим?

Защото облагодетелствани щяха да бъдат само ДПС-арските икономически кръгове и тези на "бившите" комунисти от най-висш ранг като Първанов.
https://bivol.bg/zemia-south-stream.html Само една от много схеми за източване на държавата ни.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 яну 2016 21:26

il4o_iliew написа:Aз ли нещо не съм в час или ЕК ни каза, че не е спазено европейското законодателство за ЮП, а Бойко тръби, че ние сме лоялен партньор на ЕС и като такива се съобразяваме с техните правила за ЮП.

Самият Путин на една пресконференция каза, че недоумява защо от нашата страна са толкова пасивни за ЮП, когато това са три милиарда преки инвестиции, 6000 работни места и около 1 милиард от транзитни такси само на година. Боко обаче е лоялен партньор на ЕС и отказа да строи газопровода.

Сега пак ли ще обвинявате лошия Путин за ЮП, когато ако се прекарат тръбите през Черно Море и стигнат до Варна, като няма разрешение от наша страна за газопровода, тези инвестиции увисват във въздуха.

Все ще извъртите нещата към лошия Путин и тъпите русофили, когато от нехайството на правителството губим възможността да се превърнем в геополитически фактор на балканите и да снабдяваме с газ на цяла Европа.

Илчо, не знам на какъв език да ти се обясни, че с договорените параметри Ю.П. не беше изгоден за България.
Нещо повече, с течение на времето имаше мноооого голям шанс да ни натежи като воденичен камък.

Колкото и да се повтарят атакистките мантри, Ю.П. беше изгоден почти изцяло за Русия, но не и за нас.
Щяхме да задлъжнеем сериозно на Русия и на практика трудно щяхме да успеем да погасим задълженията.
И не ми пиши за ЕС, МЕС и т.н. това не е важно, важното е, че едни мафиоти си беха договорили едни комисионни около тоя проект, а България щяха да я ядът кучетата.

Колкото до Путин, той каза на въпросната пресконференция, че Русия с Ю.П. е искала да помогне на България, моля ти се. :lol:
И изрецитира едни цифри, дето щяха да са реалност, ама колкото и това, че Земята е квадратна.
Ум да ти зайде.
Ама от КГБ агент, освен лъжи и манипулации, какво друго може да се очаква ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 21:43

Пишете същото, дето и аз-че е въпрос на договаряне проекта при взаимно-изгодни условия. Това, че са били неизгодни не значи, че не могат да се предоговорят.

И да, Борисов и днес каза, че ЮП не отговаря не законодателството на ЕС и затова е спрял проекта. Той го каза вече няколко пъти, а не аз. Когато Путин проговори на пресконференцията си, борисов каза, че уважавал мнението му, но понеже бил лоялен партньор на ЕС, спрял проекта. Това са думи на Борисов.

Сега на кого да вярваме-на вас, които казвате, че условията са неизгодни и затова е спрян проекта или на Борисов, който казва, че го спира, заради европейското законодателство?

Същото законодателство пък одобри турски поток. Двойни стандарти? Вие кажете.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 яну 2016 21:48

Преди време премиерът беше казал, че проектът няма завършен окончателен финансов модел. Така че внимавайте с икономическите оценки за проекта. :)

И друго нещо. Не следите ли икономическата обстановка в Русия, валутния пазар, петролния пазар? Негово величество Пазарът разпореди руските проекти да се замразяват и да чакат по-добри времена. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 яну 2016 21:53

Tommi написа:Преди време премиерът беше казал, че проектът няма завършен окончателен финансов модел. Така че внимавайте с икономическите оценки за проекта. :)

И друго нещо. Не следите ли икономическата обстановка в Русия, валутния пазар, петролния пазар? Негово величество Пазарът разпореди руските проекти да се замразяват и да чакат по-добри времена. ;)

Негово величество евросанкциите и изкуствено занижената цена на петрола го направиха. Не пазарът.

Върни се в “Свободна зона”