Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

23LBJ
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот 23LBJ » 14 май 2022 09:59

paceto написа:Преместете дискусията си тук - https://forum.gong.bg/gong/viewtopic.ph ... &start=240

Няма нужда, спирам всякакви дискусии с хора, които не виждат по-далеко от козирката на шапката си...

П.С.
Боби, аз съм Дрънкъна, ама както и да е. Отдавна ми е направило впечатление, че си доста скаран с историческите факти. Особено покрай мега откритието ти, че граф Игнатиев е бил в основата на обесването на Дякона.
pomiqrat написа:САЩ воюват извън територията си, за да не могат Китай, Северна Корея, Русия и мюсюлмани да напускат границите си и да издевателстват над останалите. Елементарно, но не и за елементарни хора!

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 14 май 2022 10:14

paceto написа:Преместете дискусията си тук - https://forum.gong.bg/gong/viewtopic.ph ... &start=240

Няма какво да дискутирам с него. Доказал се е като трол. Съжалявам само, че него разпознах на време, защото се представя с фалшиви профили. Повече няма да си губя времето с него.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 14 май 2022 10:22

Thurman Murman написа:
ivan56 написа:
Thurman Murman написа:https://blitz.bg/prestplenie/piyani-ukrainski-bezhantsi-zaklakha-mzh-vv-varshava-zashchitil-momiche-video-18_news885625.html

Теб чавка те е кълвала по тиквата.
Само изключителен идиот може да чете блиц и тем подобни кафяви пумии.
В полската статия, която са дали, никъде не става въпрос за украинци, поляци, руснаци и тн, ама руските прасета от блиц така им се иска. Всички проруски орки, сте на един акъл.
Мисловна дейност-зеро.
Асвабадителите докъде стигнаха с освобождаването на Украйна?

Само кръгъл идиот като теб, може да вярва повече на пропагандата, отколкото на собствените си очи и уши, защото независимо къде е статията, има видео и се чува много добре на какъв език се говори.
Мисловната ти дейност - доказано зеро, както винаги. Типично са русофобските прасета.

Путлерчо,чува се руска реч,украинския звучи по друг начин.Ето ти да чуеш и направиш разлика.

https://www.youtube.com/watch?v=6H5Ron2 ... rt_radio=1

23LBJ
Контакти:

Мнениеот 23LBJ » 14 май 2022 10:39

Пич, извинявай, ама в голяма част от Украйна се говори на руски. Това и баща ми го е казвал, понеже изнася машините си за бившите соц републики... Това е и една от основните причини, да смятам, че Украйна е една изкуствена държава.
pomiqrat написа:САЩ воюват извън територията си, за да не могат Китай, Северна Корея, Русия и мюсюлмани да напускат границите си и да издевателстват над останалите. Елементарно, но не и за елементарни хора!

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 14 май 2022 10:43

23LBJ написа:Пич, извинявай, ама в голяма част от Украйна се говори на руски. Това и баща ми го е казвал, понеже изнася машините си за бившите соц републики... Това е и една от основните причини, да смятам, че Украйна е една изкуствена държава.

Това е така, ама няма никаква логика украинец да говори на руски в друга държава особено пък сега. Ако си украинец ти ще си говориш на твоя език, а не на езика на окупатора заради когото сега си извън страната си. Ако е имало някакво останало приятелство през последните години между украинци и руснаци то сега вече няма да има такива. Тук не броим старите комунисти като теб, защото вие вече сте бита карта и няма как да отвърнете на себе си. Същите като онзи, който го даваха в едно бомбоубежище в Украйна и говори как руснаците били братски народ и Путин им бил приятел и останалите като чуха това му се нахвърлиха с викове. Падат ракети над главата му скрил си се в някакви мази и ти продължаваш да подкрепяш руснаците и ето на това му се вика болен комунист, болшвевик.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 14 май 2022 10:50

А ние се чудим защо тия крадяха цели Камази с Индезит хаха
Русия използва компютърни чипове от съдомиялни машини и хладилници в танкове, изпратени да се сражават в Украйна заради недостиг, причинен от санкциите, твърди министърът на търговията на САЩ, цитиран от The Times.
Износът на американски технологии за Русия е намалял с близо 70 процента от началото на санкциите в края на февруари, докато повече от 30 други страни приеха подобни забрани за износ, обясни Джина Раймондо пред Конгреса.

Миналата седмица Белият дом заяви, че две значими руски танкови фабрики, Корпорация Уралвагонзавод и Челябинският тракторен завод, са преустановили дейността си с военни превозни средства поради липса на чужди компоненти.
"Имаме сведения от украинци, че когато намерят руска военна техника, тя е пълна с полупроводници, които са извадили от съдомиялни машини и хладилници“, каза Раймондо на изслушване в Сената.
Министерството на търговията наблюдава контрола върху износа, който е част от пакета от санкции на САЩ
"Нашият подход беше да отречем технологията на Русия, за осакатяване на способността им да продължат военна операция. И точно това правим", допълни тя.
Робин Патерсън, говорител на Министерството на търговията, каза, че украинските власти са споделили с Раймондо, че когато са отворили заловени руски танкове, са открили компоненти, предназначени за хладилници и търговски и промишлени машини. Полупроводници, телекомуникационно оборудване, лазери, авионика и морски технологии подлежат на експортен контрол на Русия.
Русия произвежда малко от собствените си компютърни чипове, основно разчитайки на внос от азиатски и западни компании. Установено е, че руските военни дронове, свалени над Украйна, са натоварени със западни компоненти, съобщиха следователи от групата за изследване на въоръжението на конфликти в Лондон.
Представител на Белия дом каза миналата седмица: "В резултат на прилагания до момента контрол върху износа, двата големи завода за танкове в Русия, корпорацията "Уралвагонзавод" и Челябинския тракторен завод, спряха работата поради липса на чуждестранни компоненти."
Руските компании, които оперират с тежки машини, произведени от Caterpillar или John Deere, съобщават за спиране на производството или значителни прекъсвания. Boeing спря големи операции в Русия и прекрати целия износ на резервни части за руските авиокомпании, както и Airbus.
Говорител на Белия дом каза, че почти 1000 компании от частния сектор са напуснали Русия тази година в резултат на санкционен натиск, като докладите сочат, че повече от 200 000 руснаци, много от които са висококвалифицирани, са избягали от страната.
"Нашите безпрецедентни санкции вече нанасят огромен удар върху руската икономика и нашият контрол върху износа задуши достъпа на Русия до критични технологии и веригите за доставки, от които се нуждае, за да поддържа военните си амбиции", допълни той. "Предвижда се войната на Путин да унищожи последните 15 години икономически печалби в Русия. В резултат на нашия експортен контрол Русия се бори да попълни своите военни оръжия и оборудване."

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 14 май 2022 10:54

23LBJ написа:Пич, извинявай, ама в голяма част от Украйна се говори на руски. Това и баща ми го е казвал, понеже изнася машините си за бившите соц републики... Това е и една от основните причини, да смятам, че Украйна е една изкуствена държава.

Путлерчо се хвана за речта която се чува,а тя е руска,ако беше украинска тогава може вече да се каже,че са украинци тези които снимат и не знам дори дали имат нещо общо със сбиването,виждам че само снимат.

23LBJ
Контакти:

Мнениеот 23LBJ » 14 май 2022 11:00

JimBeam написа:Тук не броим старите комунисти като теб, защото вие вече сте бита карта и няма как да отвърнете на себе си. Същите като онзи, който го даваха в едно бомбоубежище в Украйна и говори как руснаците били братски народ и Путин им бил приятел и останалите като чуха това му се нахвърлиха с викове. Падат ракети над главата му скрил си се в някакви мази и ти продължаваш да подкрепяш руснаците и ето на това му се вика болен комунист, болшвевик.

Какви стари комунисти ? Аз съм на 30 години, все още вдигам самолета, изобщо не се имам за стар...

Колкото до "подкрепата"... Аз не подкрепям никой ! Дразня се, че по медиите се дава една единствена гледна точка и тя е изцяло украинската. Извинявай, но за да има военни действия между две държави не мисля, че само едната ще е само виновна. Дразни ме и това сервилно поведение на нашата страна спрямо Украйна. Да се кръщават улици, да се строи паметник на украинската майка и тем-подобни...
ПАК КАЗВАМ ! НЕ ЗАЕМАМ СТРАНА !

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 14 май 2022 11:06

Аз не вземам страна, но само русия и долу Запада. Ама искам техните заплати :D Бабите пред блока те обичат.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

23LBJ
Контакти:

Мнениеот 23LBJ » 14 май 2022 11:11

pomiqrat написа:Аз не вземам страна, но само русия и долу Запада. Ама искам техните заплати :D Бабите пред блока те обичат.

Е, аз не очаквам и да разбереш написаното. Знаем си възможностите...

Върни се в “Свободна зона”