Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 22:06

Кашчей , неспасяем случай . Виждаш ли колко ниско са паднали толкова много хора в днешно време - вярват , че сме произлезли от примати , твърдят , че Земята се е формирала в резултат на Големия взрив .

Разбираш ли до каква степен се е отвратило човешкото съзнание в продължение на толокова векове ? Направо не мога да повярвам . Заблуждението е покорило доста народ , няма спор , но това е дъното . Тези хора си търсят евтини оправдания , за да отрекат Бог и Неговата сила , Неговите чудеса .

Аз ти казвам едно - не ставай от тях , не позволявай на евтините номера да те объркат и да те заблудят .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 апр 2010 22:16

Кашчей написа:
MORSKI написа:
Кашчей написа:На кой Бог вярваш, Морски?

На христриянския Бог, Кашчей... А сега би ли ми разяснил защо питаш?

А кой е християнският бог, защото Иисус е синът божи?
Защо, когато кажете Бог, имате предвид Иисус, а не Яхве?Яхве е доста зъл и отмъстителен бог, който е бог на друг народ и не може да е моят бог!
Защо да вярвам в богът еврейски, а да не вярвам в силата на разума и чувствата?Предпочитам да вярвам, че сме произлезли от някакъв вид примати, отколкото от кал... нищо, че много обичаме калта и успешно се замеряме с нея.

Въобще, как нещо нематериално, каквото е Бог, може да сътвори нещо материално, каквото е нашият свят и цялата вселена?

Библията нещо не е била съвременник на динозаврите... май ;)

Аз вярвам в светата троица- Бог Отец, Бог Син(Иисус Христос) и светия дух...
Ти имаш право да вярваш в каквото искаш....
Силата на разума и чувствата- не знаеш докъде могат да те доведат...
В разума и чувствата вярват и убийците и нацистите, и приближените на Сталин...
Те са вярвали в своя разум и са се ръководели от своите чувства, а те правилните ли са???
Нашия свят не е бил такъв- ние имаме свободата да го направим такъв, какъвто искаме и желаем...
И не забравяй, че ние си носим отговорността за действията- както имаме свобода, имаме и отговорности...
Ей пои това се различаваме от животните- които имат само инстинкти....
И нашпия материален свят както казваш- веднъж вече е бил потапян, именно поради разврата си...
Но явно и това не помага...

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 22:19

И още нещо , за разлика от един атеист аз мога да представя , както и всеки друг християнин , много повече доказателства за съществуването на Бог , отколкото един атеист за Неговото несъществуване , т.е. атеистът трябва да каже , че нещо не съществува без има нужната база за това доказателство и без да има ясната представа с какво се бори , като се има предвид факта , че той по всички параграфи не вярва в това , което се опитва да отрече .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

nemo
Контакти:

Мнениеот nemo » 27 апр 2010 22:22

MORSKI, въпроса "На кой Бог вярваш?" има един-единствен отговор, и той не е този, който ти даде.

MORSKI написа:И защо трябжва да се променя вярата?? Истината променя ли се???

Християнството доста се е променяло и еволюирало от възникването си, до сега, за да стигне до това, каквото го познаваш сега. За съжаление на този етап, еволюцията в религията е застинала във времето от преди 400-500 години, а вярата на хората продължава да еволюира. Получава се разминаване и изоставане от страна на религия и църква от една страна и вярата на съвременния човек от друга. За съжаление, всяко разумно предложение за някаква промяна на статуквото, се приема с викове "ерес" и заплахи за отлъчвания. :(

Кашчей, Бог е триединство между баща, син и свети дух, при християните!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 апр 2010 22:29

nemo написа:MORSKI, въпроса "На кой Бог вярваш?" има един-единствен отговор, и той не е този, който ти даде.

И кажи какъв е отговора според теб??? Понеже явнбо ти знаеш в какво аз вярвам по-добре от мен :arrow:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 22:34

nemo написа:MORSKI, въпроса "На кой Бог вярваш?" има един-единствен отговор, и той не е този, който ти даде.

MORSKI написа:И защо трябжва да се променя вярата?? Истината променя ли се???

Християнството доста се е променяло и еволюирало от възникването си, до сега, за да стигне до това, каквото го познаваш сега. За съжаление на този етап, еволюцията в религията е застинала във времето от преди 400-500 години, а вярата на хората продължава да еволюира. Получава се разминаване и изоставане от страна на религия и църква от една страна и вярата на съвременния човек от друга. За съжаление, всяко разумно предложение за някаква промяна на статуквото, се приема с викове "ерес" и заплахи за отлъчвания. :(

Кашчей, Бог е триединство между баща, син и свети дух, при християните!

Немо, знам за триединството, но все пак бог-отец си е Яхве-еврейски бог, а и цялата библия си е митологията на еврейския народ.Не виждам нищо свещено в нея.Освен това, тя подлежи на тълкувание, по усмотрение и в изгода на тълкуващият я, а аз съм техник човек и предпочитам точните неща.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 22:48

Щом си техник-човек , защо си тръгнал да ни даваш акъл на мен и на МОРСКИ дали има Бог или не , след като тази материя просто не ти е по силите да разтълкуваш или познаеш ?

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 27 апр 2010 22:51

Siegfried написа:И още нещо , за разлика от един атеист аз мога да представя , както и всеки друг християнин , много повече доказателства за съществуването на Бог , отколкото един атеист за Неговото несъществуване , т.е. атеистът трябва да каже , че нещо не съществува без има нужната база за това доказателство и без да има ясната представа с какво се бори , като се има предвид факта , че той по всички параграфи не вярва в това , което се опитва да отрече .

Чакам да ми дадеш факти. :mrgreen: :mrgreen: И не ми цитирай Библията,защото знаеш израза: "Една лъжа ,ако се повтори 100 пъти тя става истина"
И да изкажа едно различно мнение.Учените са открили скелети на хора от различни еволюционни етапи от развитието си.И интересното е ,че между два от тези уж последователни етапа,разликата в обемите на черепната кухина е много по-голям от обичайното между предните етапи.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 22:56

По вашата логика Вселената е възникнала от Големия взрив . А какво е имало преди това ? По вашата логика - нищо . Как така всичко възниква от нищото ? Звучи глупаво и наивно , не мислиш ли ?

Дори и вие не можете да си го обясните , защото отдавна сте се оплели в мрежата от лъжи .

Това за пореден път доказва съществуването на Бог - той е положил началота на всичко . Сътворението е Негово , целият свят , цялата Вселена е създадена от много по-висша сила от нас . Сила , съдържаща могъществото и всезнанието , за да направи всичко това .

Атеистите би трябвало да разберат , че в това отношение , остават с пръст в устата .

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 22:57

Siegfried написа:Щом си техник-човек , защо си тръгнал да ни даваш акъл на мен и на МОРСКИ дали има Бог или не , след като тази материя просто не ти е по силите да разтълкуваш или познаеш ?

Защото е форум и защото имам мнение по въпроса!Или право на мнение за съществуването или не на Бог имат право само тези, които са вярващи в нещо, което нито се усеща, нито се вижда, нито се пипа?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”