673 481 подписа за референдума

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: 673 481 подписа за референдума

Мнениеот FLANKER » 09 фев 2016 19:10

River Plate написа:
TodorT написа:
River Plate написа:
Nuke написа:
River Plate написа:Все пак се оказа, че има поне 700 000 шарани в БГ :) :)

Я кажи кои не са шарани? Тия, дето избират Бойко и Цветанов начело на България? Те ли не са шарани?

Те са същите. Тия дето се водят по популизма избраха и Царя и Боко за кмет и премиер, сега се подписват и под искане за референдум с неграмотни и популистки искания ;)

А ти какво предлагаш ?! Да си седим в ла*ната и да си избираме Боко и Цецо. Царя не беше лош, ама се обгради с лоши хора. Хората им писна! Хора като Баракова са депутати ?!? Кунева начело на МОН, Калфин ръководи соц. политика., Бъчварова - МВР :lol: За какво да говорим ? Кое ти харесва в страната- пътищата, винетките, прокуратурата, съдебната система, работата на полицията, здравната система ? Кое по-точно ? Няма как да очакваш, че хората няма да се връзват на популистки идеи. Ами то и действията на Марешки са чист популизъм, но пък говорим за него като човек, който едва ли не променя бизнеса с горивата. ;) Дори задължителното гласуване само да се приеме от тези точки, то това ще е победа за народа! Ако се намалят и депутатите- ох, котьооо :lol:

Ако напиша какво предлагам аз и за кого гласувам аз, тук половината "интелектуалци", ще ме обвинят, че съм ''платен от Америка за България'', ''костовист'', ''гей-либерал-евроатлантик'' и т.н. Аз заставам зад реални хора с реални идеи, които съвпадат с моите. Съвпадат с обществото в което искам аз да живея и то не е от евроазийски тип (какъвто е бляна на половината малоумници в България, да се върнем под опеката на най-прогнилата и нещастна държава), а от западен - със средна класа, законност, почтеност на работодателите и социална справедливост и грижа на държава към всички граждани. За съжаление голяма част от българското общество има блян към Русия (по-тъпата част), която ще ни вкара държавата в гроба ;)

Интересно колега,но как установи ,че има толкова малоумници?
Или омразата ви към Русия е пословична...
пп.Костов силно се"грижеше" за България...и моля те, сподели кои са твоите реални хора.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 фев 2016 19:31

Хубаво е, че ще се инициира референдум, но имам гадното чувство, че ще стреляме на халост.
Тоест, въпросите не са правилните.
Или поне част от тях.

Не виждам точка, която реално би ни дала шанс да ограничим некадърноста и корупцията на управляващите.
Един въпрос от типа на - "Право на отзоваване на депутат" ... Би имал много повече смисъл от всички, дето присъстват сега.
Референдумите са хубаво нещо, но без правилните въпроси, са просто пилеене на средства.

Аз лично ще упражня правото си на вот в предстоящият референдум, но едвали ще подкрепя всички точки.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 фев 2016 19:41

Дипломате, не се хаби излишно. Отговорът е елементарен-просто бламираме референдума и оставяме Слави и феновете му да се чешат отзад.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
ham3r
Контакти:

Мнениеот ham3r » 09 фев 2016 19:52

Не съм се подписвали не харесвам плешивия бастун но след като на ден получава по 10 атаки от медиите на синия баща пеевски може и да подкрепя евентуален референдум.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 фев 2016 21:07

Няма нищо лошо да се провеждат такива инициативи. А каква ефективност носят конкретните въпроси, т.е. дали са значими, дали биха донесли голяма промяна, дали можеше да се изберат по-подходящи въпроси и т.н., това е дълга тема с много аргументи "за" и "против". Важното е, че повечето въпроси (без един или два) са подходящи за допитване до народа, защото не е необходима някаква сериозна експертност и защото евентуален емоционален вот няма да доведе до сериозни поражения.

Би трябвало на всички да е ясно, че такава голяма инициатива може да се организира и проведе само от хора, които имат необходимата популярност, обществено положение и влияние. А такива хора винаги имат както поддръжници, така и критици. Не е нужно вотът да е "за" или "против" конкретния човек, а вниманието трябва да е насочено към въпросите.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 09 фев 2016 22:38

River Plate написа:Редко тъп народ сме ей! Тотален популист. От 240 до 120 депутати!? WTF? Това с какво ще помогне на България? Намаляване на субсидиите на партиите? Те крадат милиарди през техни фирми и обществени поръчки, тоя плехар ще им намалява субсидиите с няколко стотин хил. - хахаха.
Таргета на тоя референдум са най-тъпите българи, тия дето посрещнаха Царя като Бог, после направиха тъпия пожарникар кмет и премиер - най-ниско интелигентната маса в БГ.

Общо взето фарс. А тоя полуинтелигент Слави ли ще оправя България? Еми щом неук охранител-пожарникар се пробва, защо да не се пробва и чалга певец. Народа си ни заслужава всичко, което ни се случва, ама всичко...

Рядко точно мнение!!! Няма как да бъде казано по-добре!

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 09 фев 2016 23:32

bluesupport написа:
River Plate написа:Редко тъп народ сме ей! Тотален популист. От 240 до 120 депутати!? WTF? Това с какво ще помогне на България? Намаляване на субсидиите на партиите? Те крадат милиарди през техни фирми и обществени поръчки, тоя плехар ще им намалява субсидиите с няколко стотин хил. - хахаха.
Таргета на тоя референдум са най-тъпите българи, тия дето посрещнаха Царя като Бог, после направиха тъпия пожарникар кмет и премиер - най-ниско интелигентната маса в БГ.

Общо взето фарс. А тоя полуинтелигент Слави ли ще оправя България? Еми щом неук охранител-пожарникар се пробва, защо да не се пробва и чалга певец. Народа си ни заслужава всичко, което ни се случва, ама всичко...

Абе общо взето забелязвам една групичка хора, които плюят по всичко, което не е в полза на Боко мършата. Хайде обясни ми какво му е лошото да има 120 депутата по-малко? След това ми обясни защо е лошо да се премахнат субсидиите.

За една година от бюджета ще бъдат отделени за партиите - 35 611 920 лв., а за четири години - 142 447 677 лв.
< От тия пари отиват 50 милиона за ПП ГЕРБ.

Защо да не отидат за поощряване на раждаемостта?

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 09 фев 2016 23:47

Nuke написа:
bluesupport написа:

Абе общо взето забелязвам една групичка хора, които плюят по всичко, което не е в полза на Боко мършата. Хайде обясни ми какво му е лошото да има 120 депутата по-малко? След това ми обясни защо е лошо да се премахнат субсидиите.

За една година от бюджета ще бъдат отделени за партиите - 35 611 920 лв., а за четири години - 142 447 677 лв.
< От тия пари отиват 50 милиона за ПП ГЕРБ.

Защо да не отидат за поощряване на раждаемостта?

Защото е безсмислено! Дали ще са 120, 240 или 360 е общо взето все тая. Държавата не страда от заплатите им или от това, че са си купили по една служебна кола. Не, че го подкрепям, но това са смешно малко пари като разход! Държавата страда от ограбвания от сорта на фалита на КТБ, от обръчите от фирми и т.н. Това могат и 60 депутата да си го правят, и ефекта пак ще е същият! Субсидиите са същата работа, ще им резнем парите, те ще си ги вземат през обръчите от фирми, които пък пак ще ги източат от държавата, т.е. от нас! На държавата ни е необходима спешна съдебна реформа, както и такава на целия държавен и бюрократичен апарат. Необходими са ни чужди инвестиции, които да повдигнат икономиката ни, която и без това никаква я няма!

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 09 фев 2016 23:51

Смешно малко пари??? Отказвам се. Кокоша слепота, братче!

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 10 фев 2016 00:02

Nuke написа:Смешно малко пари??? Отказвам се. Кокоша слепота, братче!

Казах ти, че не е това проблема. Ако се пресекат кражбите за милиарди и обръчите от фирми. Ако се направят необходимите реформи, депутатите нека и по два пъти в годината да си сменят колите. Кое е по-добре, да имаш 5 млрд. или 50 млн.? Ако си мислите, че хората влизат в политиката, за да работят за народа си, много се лъжете!!! По цял свят го правят за власт и за пари. Проблемът тук е, че ние вярваме на глупости и няма нужда да се напъват да правят каквото и да било. Идеята е да ги накараме да работят и за страната, за да може след 4 години пак да могат да крадат, но да не е толкова нагло и в такива размери. Да не мислиш, че 90% от тях си знаят заплатите? Те харчат повече за половин ден. Далаверите им ощетяват хазната с милиарди, те тръгнали заплатите им да смятат!

Върни се в “Свободна зона”