dunavfc написа:Ебах, аз това ЦРУ, ебах аз тоя МОСАД, които са способни да изкарат на улиците половин население на дадена държава за да протестира...
Дали съществува някъде по света протест/митинг/гражданско движение, което да не е ръководено от Израел и САЩ !?
Това в коя държава се е случило ( половината да излезе на протести ) защото в 22 милионна Сирия , протестираха няколко хиляди общо . Първите протести са в 4 града по 100-200 човека на 15 март 2011 . В Дамаск са малко повече около 500 . На 16-и протес има само в Дамаск - около 100-150 човека . На 17-и протести няма . Следиш ли ми мисълта . На 18-и група студенти се организира във Фейсбук да протестира за промени в образованието . Пред сунитската джамия в града . Протеста е яхнат от ислямисти които провокират сблъсъци с полицията . Убиват и студенти , убиват и полицаи ... и започва да се говори , че шиите полицаи са застреляли сунити студенти заради вярата им . Следващите дни в Дераа пристигат с едни бели пикапи Тойоти сирийци от Либия , Йордания , Катар , Саудитска Арабия , Судан ... както и сирийци от чеченски , уйгурски , турски и т.н произход . Останалото е история , както се казва