Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pampi » 27 ное 2015 16:49

1982 написа:ХВърлих съвсем бегъл поглед на статията и ме лъхна на евтино гъзолизане, затова и предпочетох да не си мърся повече очите. От тоя "анализ" лъха сериозно на рубли.

Не съм и очаквал от теб да схванеш за какво иде реч... :lol:
Човек, дето е решен да се препаше с динамит и да се думне в името на някаква идея, може да бъде победен само от противник, дето е готов да направи същото със себе си. Хора, дето си мислят, че Бог ги е пратил на този свят да живеят като добитък, сиреч да ядат, спят и серат, нямат бъдеще нито по единично, нито като нация. 8-)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 27 ное 2015 16:52

sin4ec написа:
Cicero написа:А отчиташ ли факта, че т.н. западни държава достигнаха до това ниво за 70 години, докато Русия до 1991 е в планова иконимика? Прехода от планов към капиталов пазар отнема време и е изключително трудна задача. (ето вземи нас за пример, ние не се справихме и в момента нямаме реална икономика. Услуги и туризъм не ги включвам) Та прехода (на руски перестройка го наричаха май) продължи до 1998-1999. След което държавата с цялата менделеева таблица на територията си, достигна нивото на мързеливите Италия и Испания! Никога не подценявай съперника! Руснаците не са глупави и мързеливи, който ги мисли за вечно пияни руси мъже по потници, е загубил представа за реалността.

Има и още нещо. Русия има не една, а три икономики. Официалната( колкото Италия). Сивата( два пъти повече). И третата-милиардите, които КГБ изнесе оссемдесетте години и вложи по целия свят. Реалното финансиране на армията и много други специални дейности идва именно от нея. Схемата е сложна, държава извън държавата, но е ефикасна и действа безотказно.

Oстави, аз като гледам тази карта, тя и Саудитска Арабия е по-добре от италианските и испански мързеливци :lol: Явно се скъсват от работа тези араби, докато европейците мързелуват :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2015 16:53

boabbb написа:Истината е, че с тях тръгнахме на равна нога след тотал-щетата в началото на 90-те ... Ние се присъединихме към баровската група, те си седят настрана и "западат" :roll: Ние нали се бутаме в богатите държави и после ... ***. А иначе руснаците са западналите ...

Ако ние разполагахме с ресурсите на Р.Ф. щяхме да сме много по-добре от тях. :lol:
Просто, "На'ще" политици са абсолютни лаици в сравнение с руските олигарси, няма как да откраднат колкото тях.

Е, няма как да го проверим това твърдение... За съжаление, ама аз да си похейтя. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 27 ное 2015 16:55

THE G.A.M.E написа:
Cicero написа:
THE G.A.M.E написа:Абе въобще, Държава, дето разполага с целата Менделеева таблица на територията си, да има икономика колкото тези на Италия и Испания ( мързеливците на ЕС ) ... К'во има да коментираме ?
Пристрастията са хубаво нещо, но няма как да преборят реалноста. ;)

А отчиташ ли факта, че т.н. западни държава достигнаха до това ниво за 70 години, докато Русия до 1991 е в планова иконимика? Прехода от планов към капиталов пазар отнема време и е изключително трудна задача. (ето вземи нас за пример, ние не се справихме и в момента нямаме реална икономика. Услуги и туризъм не ги включвам) Та прехода (на руски перестройка го наричаха май) продължи до 1998-1999. След което държавата с цялата менделеева таблица на територията си, достигна нивото на мързеливите Италия и Испания! Никога не подценявай съперника! Руснаците не са глупави и мързеливи, който ги мисли за вечно пияни руси мъже по потници, е загубил представа за реалността.

Русия наследиха всичките пасиви и ПОЗИТИВИ на СССР.

Русия има много повече ( в пъти ) ... Природни ресурси, от която и да било Страна на тази Планета.
При това, на някои цената няма как да се срине, даже напротив, само ще върви нагоре, а те са от най-скъпите и към момента, защото от тях се нуждаят IT и военният сектори.
Тоест, Русия има абсолютният потенциал, не-просто да е с най-големите икономики, а да е поне два пъти над тях.
Но не виждаме подобен резултат.

Аз си имам мнение защо е така, но ще си го спестя, за да не изляза "Ебати русофоба".

Ами Китай, Иран, Индия , що не ги отчитате? Или си мислите, че Раша е сама в тая битка? Аз бих прибавил и Сърбия, даже Гърция с леки условности...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 27 ное 2015 16:56

pampi написа:
1982 написа:ХВърлих съвсем бегъл поглед на статията и ме лъхна на евтино гъзолизане, затова и предпочетох да не си мърся повече очите. От тоя "анализ" лъха сериозно на рубли.

Човек, дето е решен да се препаше с динамит и да се думне в името на някаква идея, може да бъде победен само от противник, дето е готов да направи същото със себе си. Хора, дето си мислят, че Бог ги е пратил на този свят да живеят като добитък, сиреч да ядат, спят и серат, нямат бъдеще нито по единично, нито като нация. 8-)

Не съм много съгласен 8-) По-скоро може да бъде победен от противник, готов да избие цялата рода на атентатора до девето коляно, което автоматино изключва еврогейтаците 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 ное 2015 17:00

Китай не е съюзник на Русия, Китай си играе своя игра, колкото и да не ви се иска на вас, русофили.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2015 17:05

pampi написа:Ами Китай, Иран, Индия , що не ги отчитате? Или си мислите, че Раша е сама в тая битка? Аз бих прибавил и Сърбия, даже Гърция с леки условности...

Това в кой контекст да го прибавим, в икономически, или във военен ? :roll:

В икономически, споменатите Държави стигнаха пика си, от тук само може да го задържат, или - надолу.
Гърция пое по-този път, а лично тази година не е никак добра за Русия и Китай.
Индия... За там не съм се интересувал.

Без Сърбия.
Те са кандидати за ЕС, предполагам, че ще дръпнат доста, като влезат.
Както го направиха унгарци, словенци, чехи, словаци, поляци и т.н.
То само ние се придвижваме със скороста на охлюв в ЕС, от бившите СИВ членове.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 27 ное 2015 17:07

CTAHKO написа:
pampi написа:

Не съм много съгласен 8-) По-скоро може да бъде победен от противник, готов да избие цялата рода на атентатора до девето коляно, което автоматино изключва еврогейтаците 8-)

Според проучване всеки ТРЕТИ руснак е готов да даде живота си в името на идея. Казва се "идея'' не се уточнява каква. Примерно да умре на дуел като Пушкин за честта си. Това нашего брата възпитан в идеала на потреблението и скатавката, даже не може и да го асимилира, че има хора, дето слагат чест, достойнство и свобода над материалните благинки.
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 27 ное 2015 17:09

1982 написа:Китай не е съюзник на Русия, Китай си играе своя игра, колкото и да не ви се иска на вас, русофили.

Никак те няма в световната игра, друже... :lol:
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 27 ное 2015 17:17

THE G.A.M.E написа:
pampi написа:Ами Китай, Иран, Индия , що не ги отчитате? Или си мислите, че Раша е сама в тая битка? Аз бих прибавил и Сърбия, даже Гърция с леки условности...

Това в кой контекст да го прибавим, в икономически, или във военен ? :roll:

В икономически, споменатите Държави стигнаха пика си, от тук само може да го задържат, или - надолу.
Гърция пое по-този път, а лично тази година не е никак добра за Русия и Китай.
Индия... За там не съм се интересувал.

Без Сърбия.
Те са кандидати за ЕС, предполагам, че ще дръпнат доста, като влезат.
Както го направиха унгарци, словенци, чехи, словаци, поляци и т.н.
То само ние се придвижваме със скороста на охлюв в ЕС, от бившите СИВ членове.

Ей тук е тънкостта, че ЕС е трън в очите на Щатите, а Англия е в него от немай къде и все го саботира. Мигрантите и терора на Даеш, сложиха началото на края на ЕС. Тук Щатите си вкараха автогол, защото сами предоставиха потенциални съюзници на противника, като Франция например.
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Върни се в “Свободна зона”